magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV SE - Újpest FC 0 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:50
    A három vidéki mérkőzés közül az Újpest szolnoki vendégszereplése a legérdekesebb, miután a Szolnoki MÁV-tól odahaza általában meglepetést szoktak várni.


    Pesti Napló, 1938. szeptember 25.

    Az Újpest biztos győzelme Szolnokon

    Újpest csapata nehéz küzdelem után 3:0 (1:0) arányban biztosan győzött Szolnokon az ottani MÁV ellen. Újpest legjobb emberei Futó, Szalay, Kocsis és Kállai voltak. Zsengellér óvatosan mozgott.


    Pesti Napló, 1938. szeptember 27.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:32
    Az Újpest Szolnokon biztosan győzött a kissé elfogult helyi csapat ellen, amely meg sem közelítette eddig mutatott formáját.


    Pesti Hírlap, 1938. szeptember 27.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:28
    Az Újpest Szolnokon nagy erőbedobással igyekszik arra, hogy megtartsa veretlenségét.


    Népszava, 1938. szeptember 25.

    Az Újpest 3:0 (1:0) arányban verte a Szolnokot. A vidéki csapat jól tartotta magát, de csatárai a kapu előtt tehetetlenek voltak. A lila-fehéreknél Kállai játszott legjobban.


    Népszava, 1938. szeptember 27.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:21
    Egyenrangú csapatok küzdelméből a szerencsésebb került ki győztesként. Ujpesti támadások után negyedórás szolnoki fölény következett, de a vasutas csatárok lövését nem kísérte szerencse. A 43. percben kavarodásból szerezte Zsengellér az első gólt. 0:1.
    A második félidő a MÁV támadásaival kezdődött, majd középre terelődött a játék. A 15. percben Kállai kiugrott a védők közül és 10 méterről rúgta a második gólt. 0:2. A Szolnoki MÁV erősítette az iramot, a közönség is lelkesítette, de az eredményen nem tudott változtatni, mert Kolláth lövése a kapufáról pattant vissza, majd pedig kétszer szinte biztos helyzetből a kapusba rúgta a labdát. A 40. percben ismét Kállai ugrott ki őrzői közül és berúgta az utolsó gólt. 0:3. A győztes csapatban Kállai, Zsengellér és Futó, a vesztesben pedig Kolláth, Korom és Selmeci volt jó.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:20
    Az Újpest biztos győzelme Szolnokon

    Újpest – Szolnoki MÁV 3:0
    Szolnok, szeptember 25.

    A mérkőzés előtt a két csapat zászlót cserélt, mivel az újpestiek első ízben szerepeltek Szolnokon. A játék a szolnokiak fölényével indult és Újpest az első percekben feltűnően idegesen és bizonytalanul játszott.

    Az 5. percben Kolláth 30 méterről hatalmas lövést küldött az újpesti kapura, de a labda hajszálnyira a kapufa mellett repült el. Továbbra is Szolnok támad. A 10. percben Kolláth a 16-osról szabadrúgást rúg, de a labda megakad az újpesti védők sorfalában.
    Ezután az Újpest jön fel. Zsengellér kitör, de az utolsó pillanatban szereli. A 25. percben kavarodás támad az Újpest kapuja előtt, amiből korner lesz. A sarokrúgást a védők együttes erővel parírozzák.

    A 27. percben Korom messziről küldött lövését Szikszai kornerre védi. Most az Újpest beszorítja a szolnokiakat a kapu elé. A 42. percben Zsengellér lövését Gulyás védi, Selmeczi azonban idegességében kirúgja a labdát a kapus kezéből, mire a szemfüles Zsengellér a kapuba továbbítja. (1:0).

    Szünet után döntő fölénybe kerül a nagyobb állóképességű Újpest. A 13. percben Kállai kitör és lövése védhetetlen. (2:0).
    Néhány szolnoki támadás után egy ártatlan összecsapás miatt a közönség tüntet Boronkai bíró ellen, aki erre leállítja a játékot. A közönséget csendre intik. A bíró három perccel meghosszabbította a játékot.
    A 36. percben Kocsis lesállásból gólt ér el. A bíró ezt természetesen nem ítéli meg. Két perccel később Vincze kitűnő labdájával Kállai kitör és lövése a jobb felső sarokba száll. (3:0).
    Újpest támadásokkal ér véget a mérkőzés. A mérkőzés végén az egyik néző megsértette Boronkai bírót, amiből szóváltás támadt. A közönség ismét tüntetni kezdett Boronkai ellen.


    huszadikszazad.hu