magyarfutball.hu

Szürketaxi FC - Újpest FC 2 : 4 16:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.24, 21:17
    Az Ujpest—Szürketaxi latorcauccai mérkőzése nemcsak azért nyílt, mert az Újpest idegenben játszik, hanem azért is, mert a Szürketaxi nagyon jó formában van. Benne van az a lendület, amellyel holland és német túramérkőzéseit lejátszotta, míg az Újpest még nem teljesen jött egyenesbe. Ha most is annyi gólhelyzetet hagy ki a csapat, mint a Phöbus ellen, akkor a taxi szintén meglepetést csinálhat.


    Pesti Napló, 1938. augusztus 28.


    Az Elektromos-sporttelepen 3000 néző előtt folyt le az Újpest—Szürketaxi mérkőzés. A lilák az első félidőben támadójátékot folytattak és Zsengellér már a 4. percben megszerezte a vezetőgólt, amelyet két perc múlva Kiszely kiegyenlített. A 18. és 35. percben ismét Zsengellér ér el két gólt (a másodikat tizenegyesből), majd lövését ejti be a hálóba Tóth II, a Szürketaxi kapusa.
    Szünet után megfordult a játék képe. Az Újpest »W-formációba« sorakozott és ezzel átengedte a kezdeményezést ellenfelének, csak Takács II tudott egy kihagyhatatlan helyzetet értékesíteni.
    Újpest csapatában végig csak Sziklai, Futó, Zsengellér és Kocsis játszott jól, a többiek nem mutattak ezúttal meggyőző formát, a Szürketaxiban Takács II. és Kiszely érdemel dicséretet.


    Pesti Napló, 1938. augusztus 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.24, 21:06
    A Szürketaxi Latorcautcai pályáján veszi munkába az Újpestet. Szép mérkőzés lesz és esetleg meglepetés is.


    Budapesti Hírlap, 1938. augusztus 28.


    ... az Ujpest kiadósan győzött

    Az Újpest nehezen gyűrte le a Taxi-csapatot és ha Kiszely balösszekötő nem válik harcképtelenné, talán még meglepetésnek a színhelye is lett volna a Latorca-utcai pálya.


    Budapesti Hírlap, 1938. augusztus 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.24, 21:00
    Az Ujpest csapata jobb csatárjátékával biztosan győzött. Változatos mezőnyjáték után az 5. percben Zsengellér szöktette Kocsist, akinek lövésszerű beadását Tóth kapus kiütötte, de a résen álló Zsengellér hátraesve is gólt rúgott. 1:0. A 8. percben a Szürketaxi Kiszely révén kiegyenlített. 1:1. A 17. percben Kiszely Szűcscsel összecsapott, a Szürketaxi játékosa két percre kiállott és később is nehezen mozgott. A 22. percben Kocsis átadásából Zsengellér újból eredményes volt. 2:1. A 30. percben az Ujpest kapuja előtt veszélyes helyzet volt, de a Szürketaxi csatárai a kedvező helyzetet nem tudta kiaknázni. A 35. percben Kocsis lefutott, Tóth kapus kifutott kapujából, de Kocsis mellette elrúgta a labdát, amelyet Aradi a 16-oson belül kézzel érintett. A megítélt 11-est Zsengellér értékesítette. 3:1. A 38. percben Zsengellér veszélyes fejesét Tóth felső lécre ütötte. A 40. percben Vincze 25 méteres bombáját Tóth fogta ugyan, de hátraesett és a labdát a hálóba ejtette. 4:1.
    Szünet után az Ujpest eleinte támadott, majd a Szürketaxi veszélyeztetett, a 6. percben Takács lövése a felső lécről pattant vissza és Kiszely a labdát alig rúgta kapu fölé. A 17. percben Hódi-Kiszely-Takács akcióból utóbbi gólt rúgott. 4:2. A Szürketaxi a mérkőzés vége felé sokat támadott, de csatárai a szilárd ujpesti védelemmel nem boldogultak.


    MTI Sportkiadás
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.24, 20:59
    A latorcauccai pályán a Szürketaxi az Újpestet fogadja vendégül. A taxisok bemutatkozása kitűnően sikerült, a lila-fehéreknek nehéz dolguk lesz.


    Népszava, 1938. augusztus 27.


    Az Újpest 4:2 (4:1) arányban végzett a Taxisokkal, de győzelmét főleg Zsengellér kitűnő egyéni teljesítményének köszönheti, mert a játékidő második felében, annak ellenére, hogy Kiszely megsérült, a lelkes Taxi fölényt harcolt ki.


    Népszava, 1938. augusztus 30.