magyarfutball.hu

Budai 33 - Hungária FC 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.13, 21:56
    Hungária—Budai 33-asok 4:1 (1:1)

    A Nurmi versenyének keretéül szolgáló bajnoki ligamérkőzés legkevésbé sem volt méltó kísérőzenéje a nagy atlétikai eseménynek. Ami frisseség, ötletesség, küzdőkedv a meccs folyamán felcsillant,az jobbára a fiatal erőkből álló budai csapatból robbant ki, míg a kék-fehérek mindvégig lendület nélkül, szinte bosszantó unottsággal játszottak. Ha a 33-asok kondíciója arányban lett volna a nagy akarásokkal, s megbízhatóbb kapus védi a várukat, úgy könnyen bekövetkezhetett volna a Hungária csúfos veresége. A Hungária ugyan már a 4. percben gólt szerzett oly módon, hogy Kalmár a rosszul kifutó Augusztinovics mellett az üres kapuba fejelte a labdát, de fölényét tartani nem tudta. Sőt lanyha játéka következtében az élénken mozgó budaiak kerültek frontba és a 9. percben pompás akcióból Schmiedt kiegyenített. A 33-asok továbbra is támadásban maradtak, de csatáraik taktikai készség híjján nem tudtak újabb gólt elérni. A második félidőben a budaiak egy ideig még jól tartják magukat, de miután az 5. percben Augusztinovics késlekedése miatt Hirzer lövése meghozza a kék-fehérek vezetőgólját, visszaesnek, s a Hungária — bár a játéka semmit sem élénkül, még két gólt ér el — ugyancsak a budai kapus passzív közreműködésével. A harmadik gólt a 29. percben Kalmár fejelte, a negyediket a 44. percben Molnár helyezte a kapuba.
    .Mindkét csapatnak panasza volt az egyébként elég jól bíráskodó Wiczenik bíró ellen egy-egy „elmérlegelt” tizenegyes miatt.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 22.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.13, 21:52
    Hungária-Budai „33“ 4:1 (1:1)

    A budaiak jó játékát súlyos sikertelenséggé változtatta Augusztinovics rossz védése
    Góllövő: Kalmár, Schmiedt, Hilzer, Kalmár, Molnár

    Hungária-út, 12.000 néző. Bíró: Viczenik

    . Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis ,— Kléber, Weber, Schneider — Haar, Molnár, Kalmár, Hirzer, Opata.
    Budai 33: Augusztinovics — Beller, Lőwy — Steiner, Kaltenecker, Kovácsi — Schmiedt, Czumpf, Nagy dr., Stancsik, Ticska.

    A Hungária biztosabban mozog az alattomosan csúszós pályán és egyik támadást a másik után vezeti. A 4. percben meg is van a támadások eredménye. Kalmár jobbra fejeli a labdát, Haar rajta van és beíveli középre.
    Augusztinovics megérzi a veszélyt, kirohan, hogy öklözze a labdát, de az Kalmár fejéről az üres kapuba száll. A kétségbeesetten rohanó Lőwy már későn érkezik, kézzel sem tudja kiütni a gólt. (1:0).
    A Hungária alig töri meg a budaiak lendületét, mert Kaltenecker szépen passzol Nagynak. A center jól szökteti Ticskát, aki elszalad a védelemtől a 13. percben. Lőni akar, de a labda a kapu előtt száll el jobbra, ahonnan Schmiedt jön rohanva. Pontosan érkezik és nagy erővel bevágja az egyenlítő gólt. (1:1).
    A szünet előtti lanyhaság szünet után is megjelenik a pályán a csapatokkal együtt
    Kleber dobja előre a Hungária-támadást az 5. percben. Hirzernek passzol, akit ketten is támadni akarnak. Van azonban egy pillanata még és váratlanul, mintegy
    tizennyolc méterről lő. Nem valami veszélyes a helyzet, de Augusztinovics későn mozdul és a jobb felső sarokban akad meg a labda. (2:1).
    29. perc: A bíró kornert ad, amit Opata jól ível. A kapu előtt nagy tumultusból nyúlik ki Kalmár feje. Augusztinovics nem tudja megakadályozni, hogy, a hálóba ne fejelje a harmadik gólt. (3:1).
    A Hungária most némi fölénnyel játszik, de a játék sivárságát mi sem jellemzi jobban, minthogy Mandl két, jól sikerült rúgása élénk tapsot kap. Mandl, Schneider, Opata hendszel egymásután, mégse jut messze a Harihárom, sőt
    a 44. percben a balról jövő labdával Molnár egyet dribliz, egészen a kapu elé kerül és a későn mozduló Augusztinovics mellett nyugodtan a hálóba gurítja a negyedik gólt. (4:1).

    Nemzeti Sport, 1928. szeptember 21.