magyarfutball.hu

Budai 33 - Hungária FC 0 : 7

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 14. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.14, 19:50
    Hungária—Budai 33-as 7:0 (3:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Braun, Skvarek, Konrád, Hirzer. Opata - Budai 33-as: Gallovich. — László, Beller — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum - Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsy, Ticska,

    A Hungária-úti sporttelepen mintegy 5000 főnyi közönség előtt lefolyt mérkőzésen a mutatott játék alapján meg nem érdemelt nagy gólarányú győzelmet aratott a Hungária. Általánosságban a mérkőzés jellemzésére talán leghelyesebben azt mondhatjuk, hogy a Budai 33-asok támadtak és a Hungária lőtte a gólokat.
    A budaiak kezdenek
    és már,az első percben Schmidt révén kornerhez jutnak, majd váltakozó támadások során Nagy dr. fejesét Fehér védi. Nagy dr. Schmidt szép akciója után Ticska a kapu mellé lő, míg a túlsó oldalon a 7-ik percben László Opatát kornerre szereli. A következő percben Schmidt erőszakol ki egy újabb kornert, majd Konrád pompásan szökteti Opatát, akinek beadásából Braun lövése alig kerüli el a kaput. Ezután a László hendsze miatt szabadrúgásból Konrád 16 méteres lövése a kapu fölött jut ki a mezőnyből, a 13-ik percben pedig Opata beadásszerű lövését Gallowich védi. A 14-ik percben Beller a labdát Hirzer elől hátraadja Gallowichnak, aki azonban rosszul veti magát és nem tudja megakadályozni az öngólt. (1:0). A Hungária újabb két szép támadása után a budaiak is felnyomulnak, de Schmidt lövését Fehér védi. A 20.ik percben Konrád kiugratja Hirzert, aki Lászlót kicselezve a kapuig nyomul és helyezett labdája Gallovich lábáról a hálóba pattan. (2:0). A gólra a 33-asok erélyes támadással válaszolnak, de a 22-ik percben Braun taccsdobására Konrád a jobbszélre ugrik, hátrapasszol Skvarekhez, akinek lövéséből a labda az egyik oldalkapufáról a másikra és onnan a kapuba ugrik. (3:0).
    A budaiak ezután sem veszítik el kedvüket és néhány szép támadást vezetnek, amelyek egyikéből kornert érnek el. A Hungária támadásai azonban veszélyesebbek és a 31-ik percben Braun cseles akciója után hatalmas lövést irányít Gallowich kapujára de a labda a felső lécről kipattan a mezőnyből. Opata éles magas lövését Gallowich kornerre védi, majd Ticska lövése a kapu mellé jut. A 39-ik percben László Hirzert szereli kornerre. A 42-ik percben Kocsis felszabadító rúgása Czumpft fejéről visszapattan és a meglepett Fehér a labdát nehezen védi kornerre, de a következő percben már Braun sarokrúgása okoz zavart a 33-asok kapuja előtt és a 44-ik percben Ticska beadásából Schmidt pompás fejesét Fehér védi kornerre.
    A második félidőt a Hungária támadásai vezetik be. A 9-ik percben Ticska gyönyörűen feldolgozza magát a kapuig, de közeli lövését Fehér lábbal védi. Közben Rebró megsérül és kiáll. A 10-ik percben László ártatlanul, szinte észrevétlenül foultoja Opatát, amiért a bíró 11-est ítél és ebből Hirzer lövi Hungária, negyedik gólját. (4:O). A 19-ik percben Nagy dr. lövését Fehér védi, a 33-asok fölénybe jutnak,és az előrehúzódott védelemtől Opata megszökik, de kapu mellé lő. A 20-ik percben Rebró ismét beáll. A 23-ik percben Hirzer szökteti Opatát, akinek beadását Braun fejjel továbbítja a hálóba (5:0) Ezután ismét a budaiak támadnak, de a csatárok lövéseit nem kíséri szerencse, majd a 29-ik percben Konrád szökteti Hirzert, ez viszszaadja a labdát Konrádnak, aki fordulatból a rendeltetési helyére juttatja (6:0).
    A budaiak sorozatos támadása következik ezután és egy kitűnő alkalmuk van a gólszerzéshez, de a Fehér által kiöklözött labdát a résen álló Nagy dr. a kapu mellé lövi. Mindkét oldalon egy-egy korner adódik, a játék a 33-asok fölényének a jegyében folyik, míg Hungária veszélyes kitörésekkel kísérletezett. A 38. percben Hirzer Opata akcióját Bellet kornerre szereli, majd Opata révén újabb kornerhez jut a Hungária. A 43-ik percben Opata hátrapaszszol Hirzerhez, akinek beadásából Skvarek beállítja az eredményt (7:0).
    Egy perccel a befejezés előtt a budaiak még egy kornert érnek el, de az eredményen nem tudnak változtatni.
    Bíró: Ábrai Zsigmnd dr.

    Sporthirlap, 1928. március 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:55 (szerk.: 2018.12.09, 18:20)
    Hungária-út. 4000 néző. Bíró: Ábray dr.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Braun, Skvarek, Konrád, Hirzer, Opata.
    33-asok: Gallowich — László, Beller — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsi, Ticska.

    0:1 Beller (öngól)(14 p.)
    0:2 Hirzer (20 p.)
    0:3 Skvarek (22 p.)
    0:4 Hirzer (1l-esből)(61 p.)
    0:5 Braun (67 p.)
    0:6 Konrád (74 p.)
    0:7 Skvarek (87 p.)

    Nemzeti Sport, 1928.03.05.