magyarfutball.hu

Budai 33 - Attila FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.04, 20:35
    Budai 33-as—Attila 3:2 (1:1)

    Budai 33-as: Gallovich — László, Löwy — Czumpft, Steiner, Eichbaum — Kramer, Kovácsy, Nagy dr., Kaltenecker, Ticska. — Attila: Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Hajós, Janovitz — Singer, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Ritt.

    A mérkőzés
    miskolci támadásokkal kezdődik. Az Attila támadófölényének eredménye — miután Riff éles lövése, a felső kapufáról kipattan — a 10. percben érlelődik meg. Maszlonka okos passzal szökteti Muhorayt, aki a megkésve kifutó Gallovich mellett éles gólt lő. (0:1).
    A következő percben ismét baj van a 33-asok kapuja előtt, a Siklóssy labdájával kiugró Riff elől Gallovich elszedi a labdát, de kiejti és a ráfutó Siklóssy csaknem a kapuba nyomja. Majd a Löwy mellett kiugró Powolny lő 5 lépésről a kapu mellé. Változatosság kedvéért a 21. percben a miskolci kapu előtt adódik kényes helyzet, de Kramer jó passzát Kutik elszedi a lőni készülő Ticska elől. Powolny üles lövését, majd Singer jó beadását Gallovich szépen védi, míg Muhoray lövése a kapu mellé jut. A budai támadások csak szabadrúgásokból tudnak felújulni. Az egyik szabadrúgást a 40. percben László a kapura íveli, tumultus támad és a szemfüles Nagy dr. egy kis résen át a kapuba plasszírozza a labdát (1:1).
    A második félidőben a 33-asoknál Steiner játszik balösszekötőt és Kalteneckert centerhalfot. A játék a miskolciak heves rohamával kezdődik: Powolny már az első percben átbukdácsol a ráfutó bekkeken és csavart lövése a jobb kapufáról a hálóba pattan. (2:1).
    Ezzel azonban a jeles csatár és az egész miskolci csapat ellőtte a puskaporát és következik a 33-asok ostroma, amely közben a miskolci, kapu 16-osán belül néhány tizenegyest igérő fault és hendsz történik, de a bíró nem állítja meg a játékot. A 21. percben
    magas labda ível a kapu bal sarka felé, Németh fogni próbálja, de a ráfutó 33-as csatárok elszedik tőle, a labda átpattan jobbra és Nagy dr. egy lépésről befejeli. (2:2).
    A labdát az egyik miskolci bekk azonnal visszajuttatja a mezőnybe, de a bíró a határbíró meghallgatása után megadja a gólt, mert a labda túljutott a kapu vonalon. Néhány izgalmas
    33-as roham után esik a döntő gól oly módon, hogy Kovácsi passzát Németh elfogja Ticska elől, de magánál tartja és a fürge balszélső, miközben Kutik tartani próbálja, kirúgja Németh kezéből a labdát és a hálóba gurítja.
    Az Attila néhány eredménytelen támadása fejezi be a mérkőzést.
    Bíró: Viczenik Ede.

    Sporthirlap, 1927. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.06, 13:09
    Lágymányos. 600 néző. Bíró: Viczenik.

    Budai 33-as: Gallovich — László, Lőwy — Czumpft, Steiner, Eichbaum — Kramer, Kovácsy, Nagy dr., Kaltenecker, Ticska.
    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Hajós, Janovitz — Singer, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Riff.

    0:1 Muhoray (10 p.)
    1:1 Nagy dr. (41 p.)
    1:2 Powolny (46 p.)
    2:2 Nagy dr. (57 p.)
    3:2 Ticska (80 p.)

    Attila trénere: Nagy József
    Nemzeti Sport, 1927.12.12.