magyarfutball.hu

Budai 33 - Újpest FC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 1. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.19, 23:07
    A lágymányosi sártengerhez jobban alkalmazkodó Ujpest kenterben győzött a bizonytalanul mozgó budaiak ellen

    Ujpest—Budai 33-asok 4:0 (2:0)

    Újpest: Bácsai — Steinberg II, Fogl III — Borsányi, Lutz II, Péter — Ströck, Wilhelm II, Dán, Száger, P. Szabó — Budai „33“: Zsák — Király, Löwy — Beller, Steiner, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Kovácsi, Schlosser, Ticska

    Bíró: Gerő Ferenc.

    A tegnapi bajnoki játék nagyrészt egyoldalú volt és két egyenlőtlen erejű ellenfél küzdelmét érzékeltette a mintegy 2000 néző előtt.

    A mérkőzés Ujpest támadásaival indult.A 33-asok kezdenek, de a labda rögtön P. Szabóhoz kerül. A Ströckhöz továbbított labda Zsák közvetítésével kerül a mezőnybe. Egy perc múlva Ströck áttöri a védelmet, lövését az utolsó pillanatban a labdára startoló Zsák fogja. A 3. percben Dánnak a tizenhatosról indított szabadrúgását Zsák kornerre védi, de P. Szabó offszájdja miatt a 33-asok jutnak újabb szabadrúgáshoz. P. Szabó beadását Ströck elnézi. A 33-asok csak most jutnak első ízben támadási alkalomhoz, de Ticska akciója Fogl III. közbelépésén szenved hajótörést. Kovácsi lövését Bácsai csak nehezen fogja. A 33-asok bizonytalan mozgása már most előreveti a vereség árnyékát. A 9. percben a szélső posztján ragadt Száger lefut, beadását Ströck a hatos vonalról védhetetlenül befejeli (1:0).
    A 13. percben Dán lefut, beadását Wilhelm II. fölemeli. A 16. percben jut az UTE első korneréhez, amely zavart teremt Zsák kapuja előtt. Dán könnyű lövését Király parírozni akarja, a labda azonban a térdéről bepattan (2:0).
    Ujrakezdés után a 33-asok kerülnek frontba. Schmidt éles lövése csak hajszálnyira kerüli el az ujpesti kaput. Ticska beadását Bácsai rávetéssel kénytelen védeni. Majd Ticska és Kovácsi összjátékából keletkezett veszélyes helyzetet Péter tisztázza. A 29. percben Czumpft beadását Ticska kitűnő helyzetben kapu fölé küldi. Ezután ismét Ujpest uralja a helyzetet. Löwy rövid időközben két kornert vét. A 35. percben forró pillanatok kötik le az ujpesti védelmet, amely azonban nyugodtan veri vissza a fenyegető veszélyt. A 37. percben Ströcknek a tizenhatosról indított szabadrúgását Zsák bravúrral menti.
    A második félidő ugyancsak Ujpest fölényének jegyében játszódik le. Ströck veszélyesnek látszó támadását Zsák parírozza. Nem hoz eredményt P. Szabónak Beller gáncsa miatt megítélt és a tizenhatosról lőtt szabadrúgása sem. Löwy ismét kétszer ment kornerre. Ströck lövését Zsák a mezőnybe üti ki. Lutz II. lövése megy most kapu mellé. Ujpest fölénye most már nyomasztóvá válik. Ströck veszélyes beadása az oldalhálót éri. A 18. percben P. Szabó a félpályáról lefut, ám a labdát pompás helyzetben félrevágja. A 20. percben Steinbergnek a 16-oson belül elkövetett feltűnő hendsze megtorlatlan marad. A 21. percben Wilhelm II. lövését Zsák nehéz helyzetben lábbal kénytelen védeni a labda Ströckhöz kerül, aki a kifutó Zsák mellett 12 méterről az üresen maradt kapuba juttatja (3:0).
    A 23. percben P. Szabó beadása a kapufáról pattan a mezőnybe, a veszélyes szituációt Löwy pompás közbelépése tisztázza. A 24. percben Ströck kornerét Zsák kiüti, a résenálló Ströck lövését Zsák ismét kiütéssel továbbítja a mezőnybe s a villámgyorsan ott termett Wilhelm II. szép lövéssel megszerzi Ujpest negyedik gólját.
    A 26. percben P. Szabó lövését Zsák csak knban a rástartoló Ticska elől Bácsai kaparintja el. Ezután a budaiak offenzív akciói hoznak változatosságot a játékba. A sorozatos támadásokat Kovácsi indítja meg, passzát Schlosser fejeli, de Bácsai fürgén ment. Ticska remek helyzetből Bácsai kezébe lő. Király szabadrúgása kapu mellé megy, míg Ticska szabadrúgása eredménytelen kornert hoz.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.30, 10:26 (szerk.: 2018.11.30, 10:53)
    BEAC-pálya. Bíró: Gerö. 2000 néző.

    Újpest: Bácsay—Sternberg, Fogl III.,—Borsányi, Lutz II., Péter— Ströck, Vilhelm II., Dán, Száger, P. Szabó.
    Budai 33: Zsák—Király, Lövi— Beller, Steiner, Eichbaum—Schmidt, Czumpft, Kovácsi, Schlosser, Ticska.

    0:1 Ströck (8 p.)
    0:2 Király (öngól) (17 p.)
    0:3 Ströck (65 p.)
    0:4 Vilhelm II. (68 p.)

    Újpest trénere: Pozsonyi Imre

    Nemzeti Sport, 1927.09.05.