magyarfutball.hu

Győri Dózsa-Horváth Gumi SE - Komáromi FC 4 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1997/1998, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 15:30
    Labdarúgó NB II: elveszítette tavaszi veretlenségét a bajnok
    Győri Dózsa-Horváth Gumi - Komáromi Football Club 4-2 (3-1)
    Győr, 600 néző, vezette: Ákos (Herbály, Ember).
    KFC: Mázi - Matics (73. p. Jankóczi), Pálfi, Szalma - Dupcsik (79. p. Bognár), Letenyei, Szenes, Véber, Megyesi - Ugrai (60. p. Plotár), Kajdy. Edző: Kardos József.
    Vendégtámadásokkal kezdődött a mérkőzés, azonban a hazaiak az első kontrából megszerezték a vezetést. A 7. percben Kovács elrobogott a bal oldalon, pontos beadását Pintér zavartalanul fejelte a kapu jobb oldalába, 1-0. A 18. percben Megyesi váratlan lövését védte Kocsis, majd Szalma fejese akadt el a győri kapuvédőben. A 23. percben Vollai indította a jobb szélen Pintért, akinek beívelését Szabó I. A. 6 méterről egyből kapura perdítette. Mázi ujjheggyel még beleért a labdába, azonban az a bal kapufáról a hálóba perdült, 2-0. A KFC tovább támadott, s a 32. percben jött az újabb hidegzuhany. Vollai jobb oldali szögletére ismét Pintér érkezett jól, s 7 méterről a kapu jobb oldalába bólintotta a játékszert, 3-0. A 35. percben Ugrai 14 m-es lövését Kocsis egy reflexmozdulattal fölé tornászta. A 42. percben szépített a KFC. Ugrai jó labdát adott a jobbösszekötő helyén kitörő Letenyei elé, aki 13 méterről a léc alá bombázott, 3-1. Ezután Szenes 28 m-es bombája
    alig kerülte el a győri kaput. A hosszabbításban Kajdy jól lépett ki Fajkusz mellett, a 16-oson belül járt, amikor az érkező Sinkó felöklelte, a jogos büntető azonban elmaradt.
    A második játékrész első percében felcsillanni látszottak a komáromi remények. Megyesi a hazai kaputól 18 méterre kapott szabadrúgást. Mesteri csavarása a bal alsó sarokban kötött ki, 3-2. Ezután mindent egy lapra téve támadott a bajnokcsapat. A 49. percben Dupcsik bombája zúgott el a bal alsó sarok mellett, majd Szenes jól csavarodó szögletét Kocsis visszavetődve tornászta ki a gólvonalról. Az 54. percben Véber fejelt mellé. A győriek első támadása az 57. percben volt. Szekeres lapos lövését jó érzékkel védte Mázi. A 62. percben a frissen beállt Plotár jobbról Véber fejére varázsolta a bőrt, ő azonban mellé csúsztatott.
    A 66. percben Letenyei lövése pattant szögletre, majd Véber szerezhetett volna gólt. A 75. percben újra Véber volt a főszereplő. Lendületből kicselezte a kifutó győri hálóőrt, majd kisodródva az üres kapu mögé emelt. A sok kihagyott gólhelyzet megbosszulta magát: a 82. percben Vollai ment el a bal szélen, keresztbeívelt, Pálfi az ötösön lyukat rúgott, s a hosszú oldalon érkező Makkos négy lépésről a hálóba továbbított, 4-2. A 84. percben Véber beadását Plotár 2 méterről lőtte mellé. A 92. percben egy győri kontrát Szalma szabálytalanul akasztott meg, Ákos a KFC csapatkapitányának felmutatta a sárga, s mivel ez a második volt, a piros lapot is.
    A bajnokcsapat egy roppant küzdelmes (mutatja ezt a nyolc sárga és egy piros lap is), változatos mérkőzésen maradt alul a taktikailag jól felkészített győriek ellen.
    Jók: Megyesi, Szenes, Letenyei.
    Kardos József: - Minden szép sorozat véget ér egyszer...

    Forrás: 24 Óra, 1998-06-02