magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.14, 22:35 (szerk.: 2020.12.20, 23:17)
  Hét pont előnnyel bajnokok

  60. p. Óriási kapushiba után a hazaiak megszerezték a vezetést. Binder jobbról ívelt középre szabadrúgást, Fekete Róbert előbb megfogta a labdát, majd ügyetlenül maga mögé ejtette s a befutó Vámosi egy lépésről küldte a hálóba, 1-0.
  91. p. Kísértetiesen hasonló góllal egyenlített a Békéscsaba. Bujáki balról emelte középre a labdát, Fülöp kezéből kicsúszott a játékszer, Simon pedig nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.

  Sárga lap: Vojtekovszki (felvágta Futakit) 43. p. ;
  Montvai (kézzel ütötte a labdát a hálóba) 69. p. ;
  Udvari, Binder (kakaskodásért) 88. p.
  Szögletarány: 5:3 (2:1)

  A diósgyőri focibarátok két hete azt szerették volna, hogy az utolsó fordulóban dőljön el a bajnoki elsőség. Az óhaj nem teljesülhetett, ugyanis a piros-fehérek két utolsó fővárosi mérkőzésüket egyaránt elveszítették, s ezek után már csak a presztízs vezérelhette a Pajkos-legénységet a bajnokcsapat elleni összecsapáson.

  A hazaiak kezdtek határozottabban, de csak mezőnyfölény kiharcolására futotta erejükből. A Békéscsaba egyáltalán nem vette félvállról a mérkőzést, alaposan felkészült és megszervezte csapatjátékát. A vendégek védelme biztosan állt a lábán, jól rombolt, igaz, a hazai akciókból hiányzott az átütő erő. Izgalomra a másik oldalon sem volt ok, jobbára a pálya középső harmadában gyömöszölték egymást a felek.

  A második félidő kezdetén hatalmas eső zúdult a pályára és ez igencsak nehéz feladat elé állította a játékosokat. A csúszós pálya első áldozata Fekete Róbert lett, akinek hibáját azonnal góllal büntette a DVTK. A gól jót tett a mérkőzésnek, a Békéscsaba nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítés érdekében. A DVTK a hajrában kihagyta adódó helyzeteit, majd Fülöp Róbertet is utolérte a végzet...

  Jó: Vámosi, Constantin, Kosán, Vojtekovszki, Binder, ill. Udvari, Simon, Futaki.

  Pajkos János: - A második félidőben jobban játszottunk, többet tettünk a győzelem érdekében, de a futball kegyetlen játék. Gratulálok a csapatomnak a tavaszi szerepléshez, a Békéscsabának pedig a bajnoksághoz.
  Pásztor József: - Igazságos a döntetlen, mindkét csapat helyzet nélkül talált egy-egy gólt.

  1. Békéscsaba 32 18 7 7 65-40 61
  2. Diósgyőr 32 16 6 10 57-37 54

  Békés Megyei Hírlap 2002. május 27. (Doros László)