magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.03.14, 22:35 (szerk.: 2022.06.25, 23:30)
    Döntetlen a rangadón
    Nem a kapusok napja volt
    Diósgyőr - Békéscsaba 1-1 (0-0)


    Diósgyőr, 3000 néző
    Vezette: Birincsik (ifj. Koródi, Kelemen)
    Diósgyőr: Fülöp 4 - Nyikos 5, Vámosi 7 Constantin 6, Kosán 6 - Vojtekovszki 6, Vitelki 6, Ulveczki 5, Sándor 6 - Montvai 5, Binder 6 Vezetőedző: Pajkos János
    Békéscsaba: Fekete R. 4 - Fehér 5, Udvari 5, Valentényi 5 - Balogh 6, Simon A. 5, Futaki 6, Szoboszlai 5, Bujáki 5 - Lapsánszki 5, Szabó S. 4 Vezetőedző: Pásztor József
    Csere: Ulveczki helyett Horváth I. (5) a 46., Montvai h. Domokos (-) a 81., Sándor h. Szakos (-) a 89. illetve Szabó S. h. Tóth Gy. (-) a 62., Szoboszlai h. Ursz (-) a 70., Lapsánszki h. Toldi (-) a 70. percben.
    ...
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Így bíráskodott (7): Birincsik József búcsúmérkőzését vezette Diósgyőrött, és egészen a hajráig kifogástalanul dirigált. A csúszós pályán aztán nagy ütközések történtek, és ekkor már több hibát is elkövetetett.

    Nemzeti Sport, 2002. május 26.
    Hét pont előnnyel bajnokok

    60. p. Óriási kapushiba után a hazaiak megszerezték a vezetést. Binder jobbról ívelt középre szabadrúgást, Fekete Róbert előbb megfogta a labdát, majd ügyetlenül maga mögé ejtette s a befutó Vámosi egy lépésről küldte a hálóba, 1-0.
    91. p. Kísértetiesen hasonló góllal egyenlített a Békéscsaba. Bujáki balról emelte középre a labdát, Fülöp kezéből kicsúszott a játékszer, Simon pedig nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.

    Sárga lap: Vojtekovszki (felvágta Futakit) 43. p.;
    Montvai (kézzel ütötte a labdát a hálóba) 69. p.;
    Udvari, Binder (kakaskodásért) 88. p.
    Szögletarány: 5:3 (2:1)

    A diósgyőri focibarátok két hete azt szerették volna, hogy az utolsó fordulóban dőljön el a bajnoki elsőség. Az óhaj nem teljesülhetett, ugyanis a piros-fehérek két utolsó fővárosi mérkőzésüket egyaránt elveszítették, s ezek után már csak a presztízs vezérelhette a Pajkos-legénységet a bajnokcsapat elleni összecsapáson.

    A hazaiak kezdtek határozottabban, de csak mezőnyfölény kiharcolására futotta erejükből. A Békéscsaba egyáltalán nem vette félvállról a mérkőzést, alaposan felkészült és megszervezte csapatjátékát. A vendégek védelme biztosan állt a lábán, jól rombolt, igaz, a hazai akciókból hiányzott az átütő erő. Izgalomra a másik oldalon sem volt ok, jobbára a pálya középső harmadában gyömöszölték egymást a felek.

    A második félidő kezdetén hatalmas eső zúdult a pályára és ez igencsak nehéz feladat elé állította a játékosokat. A csúszós pálya első áldozata Fekete Róbert lett, akinek hibáját azonnal góllal büntette a DVTK. A gól jót tett a mérkőzésnek, a Békéscsaba nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítés érdekében. A DVTK a hajrában kihagyta adódó helyzeteit, majd Fülöp Róbertet is utolérte a végzet...

    Jó: Vámosi, Constantin, Kosán, Vojtekovszki, Binder, ill. Udvari, Simon, Futaki.

    Pajkos János: - A második félidőben jobban játszottunk, többet tettünk a győzelem érdekében, de a futball kegyetlen játék. Gratulálok a csapatomnak a tavaszi szerepléshez, a Békéscsabának pedig a bajnoksághoz.
    Pásztor József: - Igazságos a döntetlen, mindkét csapat helyzet nélkül talált egy-egy gólt.

    1. Békéscsaba 32 18 7 7 65-40 61
    2. Diósgyőr 32 16 6 10 57-37 54

    Békés Megyei Hírlap 2002. május 27. (Doros László)
    képVámosi (labdával) gólt szerzett, és a csapat egyik legjobbja volt. (Fotó: Végh Csaba)

    Észak-Magyarország, 2002. május 27.