magyarfutball.hu

FC Eger - Diósgyőri VTK 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B Keleti Csoport 2001/2002, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.19, 16:58 (szerk.: 2017.10.19, 17:24)
    Végig kitartott az első félidőben szerzett Ördögi-előny: Eger - Diósgyőr 2-1 (2-0)
    Eger, 2200 néző. V.: Kassai (Hrabovszky, Székely).

    EGER: Molnár - Katona (Kellner, 67.), Földvári, Horváth T., Vidakovics (Herold, 73.) - Ördög, Szabó J., Zahorecz, Filó - Truczka, Kasza (Szarvas, a szünetben). Edző: Szentes Lázár.
    DIÓSGYŐR: Fülöp - Szakos, Vámosi, Constantin, Kosán (Barva, 76.) - Vojtekovszki, Varga (Sivák, 50.), Lippai (Kovács P„ a szünetben), Vitelki - Domokos, Turcu Edző: Huszák Géza.
    A gólok története: a 18. percben Filó szögletéből Ördög fejelt a felső sarokba, 1-0. A 45. percben Filó szabadrúgását Fülöp kiöklözte, majd Horváth T. fejese nyomán a védők közé esett a labda, amit végül Ördög közelről rúgott a bal sarokba, 2-0. A 66. percben Turcu szöktette Kovács P.-t, aki remekül oldotta meg a helyzetét, és a kapufa mellett talált 10 méterről az egri hálóba, 2-1.
    Sárga la p : Szakos, a 61. percben.
    Szögletarány: 5-11 (3-5).

    A várakozásnak megfelelő élénk érdeklődés kísérte az északi rangadót, a belépőjegyek szerin t mintegy 800-an jötte k át Miskolcról, hogy biztassák kedvenceiket. A hazai részen is jó l mutatott a lelátó, a rekkenő hőségben az eddigi megszokottól lényegesen többen voltak kíváncsiak az NB I/B-s újonc egriek itthoni bemutatkozására. A bőséges rendezői gárda is tiszteletet parancsolt, így szélsőséges indulatoktól mentes volt az egyébként sportszerű összecsapás.
    A vendégek kezdtek lényegesen bátrabban, melynek következtében mezőnyfölényt harcoltak ki. A hazaiak alig jutottak át a felezővonalon, ám már a második szögletet követően megszerezték a vezetést, kihasználva a védők helyezkedési hibáit. A gól sem
    változtatott a játék képén, a diósgyőriek pontosan és gyorsabban játszották át a középpályát, így nagy teher nehezedett az egri védelemre. Időnként lyukas is maradt a védősor, Molnár azonban lábbal tisztázta Vojtekovszki lapos lövését, majd szögletre tornázta Domokos bombáját. A ritka egri támadások egyikéből Truczka növelhette volna az előnyt, amikor Horváth T. remek indításával lefutotta a védőket, ám a csatár gyenge lövését Fülöp könnyen hárította. Szentes edző megcserélte Filó és Vidakovics szerepkörét, noha döntő javulást ez sem eredményezett. Már alig volt hátra idő az első játékrészből, amikor Ördög egy kavarodásból ismét a hálóba talált, s juttatta megnyugtató előnyhöz csapatát. A szünetben injekcióval kellett kezelni Horváth Tibort, aki összefejelt Vámosi Csabával, s ezért még szédelgett. Katona Attila hányingerrel küzdött a nagy hőségben. Egy-egy csere volt mindkét oldalon a támadójáték javítására, ami a vendégek részére gyümölcsözött a második játékrészben. Fordulás után sem változott ugyanis a játék képe, sőt a Diósgyőr egyre veszélyesebben rohamozta azt a kaput, amelyik közelebb esett a szurkolóihoz. Jöttek a szögletek s a beívelések Molnár kapujának előterébe, a jól záró védelem egyszer maradt nyitott, akkor azonban Kovács P. könyörtelenül szépített. Még inkább erőltették a vendégek az egyenlítést, de eredménytelenül, miközben Truczka adott munkát Fülöpnek egy távoli léc alá tartó lövéssel. Szarvas szabálytalan gólt szerzett, mert a kapusról kipattant labdát a felső kapufára rúgta, az érkező labda pedig a kezére pattant, így hiába duplázott a hálóba. Balszerencsés eset volt! A szerencse ott jött vissza, hogy az egriek hátsó sora a legnagyobb nyomást is kibírta a mérkőzés hajrájában. Magunkat áltatnánk, ha tagadnánk: a Diósgyőr játékban felülmúlta az Egert. A futballt azonban gólra játsszák, s ennek ékes bizonyítéka volt ez a mérkőzés is. Most Ördög hozta a gólszerző formát, de a győzelemhez nagyon kellett a védők higgadtsága, no és valamennyi egri játékos küzdeni tudása. A bizonyítás súlyos terhét is cipelve egy remek csapatot győzött le az Eger. Ritkaság, hogy mindkét szurkolótábor ünnepelte övéit a végén. Jól tudták, hogy miért. Egyénileg Molnár magabiztosan látta el feladatát, a védősorban Horváth T. nyújtott kimagaslót, de a társaira sem lehet panasz. A középpályások küzdöttek, Szabó villant fel közülük olykor. Ördög a támadásokból vállalt jóval nagyobb szerepet, rutinját góljaiban kamatoztatta. A csereként beállt Herold lábában is volt gólszerzési lehetőség.
    Szentes Lázár: - A játék minőségében nem azt kaptam, amit vártam, de a küzdőszellem meghozta a nagyon fontos sikert.
    Huszák Géza: - Fölényben játszottunk, ám a védelmi hibákat nem tudtuk kiegyenlíteni.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 2001-08-06