magyarfutball.hu

Csepeli MTK - Vasas SC 3 : 2* 17:00 * 84. percben félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2018.11.04, 21:01
    A Vasas SC vezetősége a következő nyilatkozatot adta ki:
    „A Vasas Sport Club vezetői foglalkoztak az április 16-án tartott Csepel—Vasas mérkőzés ügyével és arra a megállapításra jutottak, hogy a pályán elért eredmény igazságos, minden tekintetben megfelel a játék képének, s a mérkőzés újrajátszása nem lenne helyes.
    Erről a határozatról értesítették a Csepeli MTK vezetőségét. A csepeli vezetők örömmel vették tudomásul, hogy a Vasas Sport Club sportszerűen nem kívánja igénybe venni az újrajátszás lehetőségét, hanem megnyugszik a pályán igazságos körülmények között kialakult eredményben.
    A vitás mérkőzésnek ez az elintézése a két vasmunkás-sportegyesület között legyen iránytmutató arra nézve, hogyan kell közösen az igazi sportszerűség érdekeit megőrizni.“
    A nyilatkozathoz Hermann Béla, a Vasas labdarúgó szakosztályának vezetője a következőket fűzte hozzá:
    — Amikor meghoztuk a határozatunkát, elsősorban nem azt néztük, hegy a szabályok milyen lehetőségeket nyújtanak számunkra. Jól tudjuk, hogy újrajátszhatnánk a mérkőzést és megkísérelhetnénk azt, ami vasárnap nem sikerült. Ez azonban nem felelne meg az igazságnak és a sportszerűségnek. Őszintén meg kell vallani, hogy ezen a mérkőzésen a Csepel jobb volt, s megérdemelte a győzelmet. Nem lenne helyes és nem lenne méltó a mai idők sportszelleméhez, ha azt vitatnánk, hogy az utolsó néhány percben megfordítottuk volna a mérkőzés sorsát. Nem volna, igazságos és sportszerű, ha a sötétség miatt le nem játszott néhány perc megfosztaná a Csepelt attól a győzelemtől, amelyet vasárnap a zöld gyepen játékával kiérdemelt. Úgy érezzük, hogy helyesen jártunk el és abban a szellemben döntöttünk, amely jó fegyver az elfogultság, a klub sovinizmus elleni harcban.
    *
    Szerdára tűzte ki az MLSz a Csepel—Vasas félbeszakadt mérkőzés tárgyalását. Erre azonban nem került a sor, mert az elnökség tudomásul vette a Vasas bejelentését és a Csepel—Vasas mérkőzést a pályán elért 3:2 s eredménnyel igazolta a Csepel javára.

    Népsport
    1950.04.20.
     
  2. avatar: heimo
    2016.04.10, 16:23 (szerk.: 2016.04.10, 18:07)
    Csepel-Vasas 3:2 (3:0), csakhogy ez nem végeredmény, mert a mérkőzést sötétedés miatt le kellett fújni. Ez amolyan "törvényességi óvást" von maga után. De a Vasas nagyvonalú, levelet intéz az MLSZ-hez, amelyben nem kéri az újrajátszást, sőt, reálisnak tartja a 3:2 arányú vereséget.

    A levél utolsó bekezdését érdemes idézni:
    A vitás mérkőzéseknek ez az elintézése a két vasmunkás egyesület között, legyen iránymutató arra nézve, hogyan kell közösen az igazi sportszerűség érdekeit megőrizni.

    Népsport, 1969. 11. 29.
    hmgy