magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 2 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 1. forduló
játékvezető : Harsády József
nézőszámok:
  1. Az Újság: meglehetősérdeklődés

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 18:29 (szerk.: 2021.09.02, 10:32)
    F. T. C. — „33“ F. C 5:2

    Minden tekintetben fair lefolyású mérkőzésnek ked­vezett az uralkodó szélcsend, mely nem befolyásolta a játék reális lefolyását. A „33“-asok kezdték a játékot és a kezdés után 3 perczczel megszerzik az első goalt Haraszty, illetőleg Weisz révén. Felállás után a Ferencz­városi T. C. erős ostrom alá vette a „33“-asok kapuját és a tizenegyedik perczben kiegyenlítette a goalt Weisz éles lövése révén Majd cornert érnek el, melyet Bródy goallá érvényesített. Közvetlen utána Borbás szép rush-sel a goal felé szaladt és mielőtt rúghatott volna, Lili kéz­zel fellöki, mi által a F. T. C. szigoritott szabadrúgást nyer, mely állásból Gorsky védhetetlen goalt rúgott. A félidő vége felé Weisz cornert rúg és mielőtt a kapus védhette volna a goalt, Pokorny fejjel a labdát a goalba löki.
    A második félidő elején a Ferenczvárosiak támadnak és a negyedik perczben megszerezték a félidő első goalját. A játék ezután félóra hosszat váltakozva folyt mindkét kapu előtt s a két csapat csatársora meglehe­tős erélylyel támadt. Majd a harmincznegyedik percz­ben Haraszty leszalad a labdával, a kapu előtt Koch Nándornak adja, ki azt a rendeltetési helyére juttatta. A félidő végén a „33“-asok támadnak, de semmi újabb eredményt elérni nem tudnak.

    Bíró Harsády József (Postás) volt, ki mindkét fél megelégedé­sére működött közre.

    Sport-Világ, 1904. március 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 18:25 (szerk.: 2021.09.02, 10:34)
    Ferenezvárosi T. C. győz 5:2 a »33« Football Cl.ellen.

    A tavalyi »Polónyi-dij« két riválisának idei első találkozása meglehetős érdeklődés mellett folyt le vasárnap a margitszigeti pályán. A F. T. C. első csapata már az idén is sok szép jelét adta képességének és ha a »33« F. C múlt évi őszi eredményeivel szemben utóbbi mérkőzéseinél némi visszaesést is mutatott, azt a beavatottak a kellő tréning hiányának tulajdonították. A »33«-asok játékosai azonban az utolsó két hetet szorgalmas tréningre használták és ezen az alapon sok re­ménységgel tekintettek a mérkőzés kimenetele elé.

    Az eredmény tényleg igazolta a »33«-okról keringő kedvező híreket, de igazolta egyúttal azt is, hogy a Ferenczvárosiak határozottan jobbak.A játékban legtöbbnyire utóbbiak vezették a tá­madást és a »33 «-oknak csak helylyel-közzel si­került azt átvenni.

    Dicséretükre szól, hogy ezeket a rájuk nézve kedvező helyzeteket eredményesen ki is használták. A Ferenczvárosiak nagy fölényét igazolja azon kö­rülmény is, hogy mig az ő támadásaiknál korner kornert követett, a 33-ok ellenük egy kornerrugáshoz sem jutottak.

    A minden tekintetben fair lefolyású mérkő­zésnek kedvezett az uralkodó szélcsend is, melynem befolyásolta a játék reális lefolyását. Az első félidőben a játék elején a 33-asok egyik támadása után Haraszti erős lövése szerzi meg a csa­patnak az első eredményt, melyet azonban hamarosan kiegyenlít Weisz éles rúgása a jobb szélről. Korner következtében szép fejes­sel Bródy mihamar megszerzi a Ferenczvárosiaknak a vezető goalt. A következő goalt Kovács rúgta egy a kapu előtt, szabálytalan játék miatt megítélt szigorított szabadrúgással. A félidő végén Pokorny fejeli be negyedszer a labdát egy szépen elkapott kornerrugás után.

    A második félidőben Pokorny gyors lerohanása ötre egészíti ki a ferenczvárosiak eredmé­nyét. A játék vége felé pedig Koch N. éles lövése a 33-asok második goalját eredményezi. Ebben a félidőben a ferenczvárosiak még erősebben támad­nak, mint az elsőben és némi balszerencsének kell betudnunk, hogy a labdát nem juttatták többször ellenfelük kapujába.
    A mi a játékosokat illeti, a Ferenczvárosiak ismét kivétel nélkül derekasan megállották helyü­ket, a 33-aknál azonban egyesek nem ütik meg a mértéket. Leggyöngébb a fedezetsor s különösen Gillemot, a ki, ugy látszik, kivénült már a football-játékból. A második csapatban mindenesetre akadna nem egy fiatal játékos, a kit nyugodtan beállít­hatnának egyik-másik fedezet helyére.

    A bírói tisztet közmegelégedésre Harsády József (Postás) tőltőtte be.

    Az Újság, 1904. március 7.