magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 22:02 (szerk.: 2021.09.15, 14:17)
    A 33 as F. C. 2:1 verte a F. T. C.-ot.

    A leg­nagyobb volt a szenzáczió minden tekintetben ennél a mérkőzésnél. A F. T. C.-ot az utolsó napokban érzékenyen sújtotta két kiváló tagjának kiválása és rögtön szembeötlő volt játékukon a levertség, no meg a training hiánya is. Ellenben a 33-asok a ta­vaszvégi jó formában játszottak és egytől-egyig ki­váló egyéni és meglehetős összjátékot is produkál­tak. Már az első félidőben elérnek — szép számí­tással játszva — egy-egy goalt Székany és Bosnyákovics révén; a F. T. C. részéről pedig csak a második félidő 14. perczében Scheibel jobbról való beadásából tud Pokorny goalt rúgni. Ezután a F. T. C. hevesebb tempót kezd, mindenáron kiegyen­líteni akarván az eredményt. Eközben Bródy megrugja Kiss Gyulát, aki a rúgástól megtántorodva hozzákapott Bródyhoz, miközben könyökével az arczát érte; erre Bródy öklével hátulról kétszer az arczába sújtott Kissnek, úgy hogy ennek az orra vére is eleredt. Lili Erich látva társa veszedelmét, odaro­hant hozzá a kapuból és kétszer hatalmasan a földhöz teremtette Bródyt. Á közönség egy része erre beszalad a pálvára; egy lakatos-mester ipar­kodik legjobban a küzdők közé, de vesztére, mert csakhamar hatalmas pofont kap Lilltől, ugy hogy ő is véresen hagyja el a pályát. A biró Bródyt kiál­lítja. A közönség izgatottan tárgyalja az esetet, miközben ily kiáltások hallatszanak, »Üssétek agyon őket! Le kell törni a lábukat!« Nagy nehezen ki­tessékelik a beözönlött közönséget a pályáról és a mérkőzést nagy izgalom között játszszák végig. Tudo­másunk szerint Bródyt már többször eltiltották a játéktól, de azért mindig játszhatott. Ez bizonyára nem volt helyes. A Ferenczvárosi Torna Club ve­reségével immár lekerült a bajnokság éleiről és most a M. T. K. vezet.

    Magyarország, 1904. szeptember 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 21:57 (szerk.: 2021.09.15, 14:16)
    "33" Football Club győz 2:1 a Ferenezvárosi Torna Club ellen.

    A bajnoki csapatot legyőzték! Ez a mai nap eseménye. Nyílt kérdés egyelőre, hogy mi okozta a vereséget? Az-e, hogy a 33-asok csapata na­gyon megjavult, vagy az, hogy a Ferenezvárosi T. C. már első matchén megérezte Borbás és Oláh hiányát. A mérkőzés második félidejé­ben különben olyan kinos inczidens történt,a mely valószínűleg hetekig tartja majd izgalom­ban fővárosunk sportkedvelő közönségét. Bródy és a 33-asok középfedezete tettleg bántalmazta egymást, a verekedésbe Lili Erich, sőt »egy a közönségből« is beleszólt. A 33-asok középfede­zetét végül súlyos sérülésekkel hordták el a pályáról. A bíró Bródyt kiállította. A kinos és botrányos inczidensnek a Labdarugó-Szövetség előtt még folytatása lesz.

    Az elsö félidőben a 33-asok vannak fölény­ben s Székány, majd Bosnyákovits két goalt lő. Half-time 2:0 a »33« F. C. javára. A második félidő elején Pokornyi a F. T. C. javára goalt lő.A zöld-fehérek goalja után történt a fenti inczi­dens. A játék további folyamán nem esett goal.A Ferenezvárosi T. C.-nál Oláh helyén Fritz, Borbás helyén Scheibl játszott.

    Versenybiró Puskás(Typographia) volt.


    Az Újság, 1904. szeptmeber 19.