magyarfutball.hu

MAFC - Ferenczvárosi TC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 15. forduló
játékvezető : Schuberth Ernő
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 21:51 (szerk.: 2021.09.19, 15:40)
    F. T. C. I. — M A. F. C. I 2:2

    Hajszál hija, hogy óriási meglepetéssel nem szolgált a múlt vasárnapi mérkőzés. A Ferenczvárosi T. C. csak az utolsó perczekben szerzett goal révén tudta az ered­ményt eldöntetlenné tenni. Első félidőben a műegyetemiek határozott fölényben voltak s a F. T. C. meglehetős kapkodva védekezett ellenfelük túlnyomó támadása ellen. A második íélidőben a F. T. C. került fölénybe, de korántsem oly mértékben, mint az elsőben a Műegyetemi F. C. Az eldöntetlen eredményt előidéző goal — mely a bajnokság megnyerését jelezte —- a match befejezte előtt 5 perczczel esett a M. F. C. kapuvédjének elügyetlenkedése által. A Műegyetemi csapatban Friedrich ezút­tal önmagát múlta felül; lelkes játékával a csapatot va­lósággal magával ragadta; kitünően játszott a csatársor is, mely Aschner visszatérésével határozottan javult. Pohl kapuvéd — eltekintve a Il-ik goalt okozó habo­zásától — általában véve nagyon derekasan viselke­dett. A match a következőképen folyt le :
    A Műegyetemiek erős iramú támadása vezeti be a mérkőzést. A F. T. C. saját térfelébe szorul s a véde­lemnek meglehetős energiával kell dolgozni, hogy a Műegyetemiek ostromának sikerrel ellen tudjon állani. Fischer 8 percz után lefut, goalra lő, de a labda a kapufáról visszapattan, a honnan Aschner fejjel akarja a F. C. T. goaljába juttatni, de a kapus közbelép, mig végre Pollák ügyes fejlökésével a labdát a F. T. C. goaljába juttatja. Ferenczváros viszonozza a támadást s ezentúl mindkét részen egyenlő mértékben támad a két
    csapat Ferenezváros erős iramban felnyomul a M.A.F.G. kapujához s Weisz egyik rúgása Lichtmann kezét éri.
    A hands in goal-t értékesítve, az eredmény kiegyenlítő­dik. A hátralevő időben inkább M. A. F C.-nak jut ki a játékból Berán az utolsó perczben handset vét, melyet Niessner élesen rúgva goallá értékesít

    Half time 2:1a Műegyetemiek javára.

    A másik félidőben javarészt mindkét kapu előtt folyik a játék. Eleinte a Műegyetemiek még erősen tartják magukat; 10 percz múlva azonban már a F. T. C. fölénybe kerül s erős védelemre kényszeríti ellenfelét Műegyetem győzelme már-már biztosítottnak látszik; \Weisz azonban goalra lő, Pohl elfogja a labdát, de habozása folytán Pákay kirúgja s a labda a goalba gurul. A F. T. C. ismét kiegyenlített s Schubert Ernő (M. Ü. E.) versenybíró csakhamar a match végét jelzi.

    Sport-Világ, 1904. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 21:40 (szerk.: 2021.09.19, 15:39)
    M. F. A. C: — F. T: C. 2:2

    A Ferencváro­siak rögtön a kezdés után veszélyes támadásokat intéznek a Műegyetemiek kapujára, melyet a vé­delem önfeláldozó játéka ment meg, A meglepő, gyors támadást a Műegyetemiek veszik át, de több si­kerrel; egymásután két kornert érnek el. Az első korner-rugást a kapus csak nagynehezen tudja vé­deni. mig a másodikat Niesner rugja és a labdát közvetlen a gool elé adja, hol a résen álló Aschner fejjel a goolba továbbit. A Műegyetemiek továbbra is lelkesen támadnak, de ujabb eredményt elérni nem tudnak, egyrészt, mivel a biztosnak látszó lö­véseik a goalfáról pattannak vissza, másrészt pe­dig a Ferencvárosiak erőszakos védelme gátolja. Ezek után a Ferencvárosiak, Kovács lefutása révén, az ellenfél goalja elé jutnak; közben szigoritott szabad­rúgást is rúgnak, de eredményt hosszú támadás után tudnak csak elérni. A 35-ik percben a kapu előtt levő erős küzdelem hevében a Műegyetemiek egyik védőjátékosa a labdát kézzel érinti, miáltal a biró 11 méteres szabadrúgást ítél, melyet Braun goallá érvényesít Rövid idő múlva a Műegyetemiek ugyanolyan helyzetbe jutnak és szintén egy 11 mé­teres büntető-rugást érnek el, mely helyzetből a Műegyetemiek megszerzik a vezető goalt.

    Első fél­idő 2:1.

    A második félidőben a játék kissé lankad, és csak a félidő közepén kezdenek ismét erélyesen támadni. Eleinte a Műegyetemiek vannak fölény­ben, már csak a játék végén jutnak a Ferenc­városiak támadásához. Pákái éles lövését a kapus könnyen védi, de a labdát, ahelyett hogy a me­zőnybe rúgná, a kezében tartja, honnan Pákai a labdát lábbal a goalba rúgja, melyet bíró termé­szetesen érvényesíteni volt kénytelen.

    Biró Schu­berth Ernő.

    Pesti Napló, 1904. november 14.