magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 2 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 17:09
    FTC—Törekvés SpE 2:2.

    Csodálatos dolog, hogy bajnokcsapatunk az idén nem tud formába jönni. Hiányos csapattal áll fel s tavaszi gyönyörű kombinácziónak, lelkes játékának se hire, se hamva. Vasárnap a soroksári-uti pályán találkozott az e szezonban elsőosztályuvá lett Törekvéssel. Bizonyos, hogy az elért eredmény erkölcsi győzelem a Törekvés­nek. Az FTC tartalékokkal játszó csapata rendszertelen, gyenge munkát végzett, főleg a csatársor, mely az elpusztithatlan Braunt kivéve, nem kielégítő. Elismerésre méltó azonban most is fair játékmodoruk, ami nem mindig mondható a Törekvésről. A mérkőzés lefolyása :
    FTC 8 emberrel kezd, néhány percz után beáll Bródy majd Braun. A Törekvés szintén 2 tartalékkal áll ki, kapusa és az egyik fedezete ugyanis beteg A támadások mindkét részről erősen indulnak meg A Törekvés veszi át a támadást mindjárt a játék elején foglalkoztatja a FTC kapusát, ki a Törekvés biztosnak vélt goalját csakis kornerre tudja védeni (12. percz). Majd a bal­szélső Szedlár rohan le s megszerzi vele a vezető goalt a Törekvés részére (15 percz). Hosszú ideig majd egyik, majd a másik térfelén folyik a játék, mig a 27. percz­ben Szeidler magas shootja a Törekvés kapujába juttatja a labdát. Ezután a Törekvés erős rohamot diktál, szép támadása azonban eredménytelen s csakis 3 kornert ér el. Fé.idő 1 : 1.
    Ujrakezdés után a FTC van határozott fölényben, azonban egymásután néhány biztosnak vélt goalt hibáz el. Majd néhány szabadrugáshoz jut a Törekvés, azon­ban eredménytelenül. A 10. p.-ben Kaufmann Schlossert véletlenül (?) megrugja, mit Schlosser megakar torolni, miért is a biró mindkettőjüket végleg kiállítja. Ezután változatos játék után a 33. perczben FTC goalt rug. Majd a Törekvés lerohanása is meghozza a kiegyenlítő goalt. Biró: Minder Frigyes (BTCi volt. A FTC-ban csakis a fedezetek voltak jók, a Törekvés csapatában jól játszott Takács és különösen Szednicsek, aki most határozottan Budapest legjobb játékosai közé tartozik,

    Sport-Világ 1907 november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 16:49
    Ferencívárosi T. C.—Törekvés Sport-Egyesület 2: 2.

    (Soroksári-uti pálya.) Váratlanul kedvezőtlen ered­ményt ért ismét el tavalyi bajnokcsapatunk, a mi azonban bennünket nem lep meg, mert a F. T. C. eddigi őszi mér­kőzésein állandóan hangoztattuk, hogy a zöld-fehérek messze mögötte állnak tavaszi formájuknak. F. T. C.-nek mentségéül szolgál, hogy csatársorában két tartalék játszott, habár az sem menti azt a rendszertelen, gyenge munkát, a mit az őszszel majdnem állandóan folytat. F. T. C. csatársorában (Braun, Muzsik, Schlosser, Megyesi, Szeitler) csak a két szólsőcsatár elégített ki, a védelem viszont egytöl-egyig kitűnő volt.
    A Törekvés csapatában jól játszott Szedlár és Takács az utóbbi azonban önző és nagyon durva. A védelem kifogástalanul dolgozott, de kitűnt a brilliánsan játszó Szednicsek.
    F. T. C. három óra után nyolcz emberrel kezd, de nemsokára beállt Bródy. Á támadások váltakozva folynak. A tizedik perczben Braun is beáll. 'Törekvés támadását Weinber kornerre védi (12. p.), mig a követ­kező perczben Szeitler lövése F. T. C.-nek hoz kornert. Törekvés jobbszélsője lerohan és csavart lövését Fritz nehezen védi; majd Szedlár rohan le s védhetetlen, a kapu jobb sarkába helyezett lövéssel a Törekvés vezető goalját rúgja (15. p.). F. T. C. csapatába végül Megyesi, a tizenegyedik játékos is beáll. A zöld-fehérek támadnak, Szeidler lerohan és magas shotja a Törekvés hálójába jut (22. p.). Kiegyenlítés után is F. T. C. van fölényben. Szeitler beadását Schlosser a kapufára fejeli, a honnan Braunhoz kerül a labda, de Szerencse jól véd. Yáltakozó támadások után Törekvés a 36., 37. és 38. perczben három kornert ér el, mire ismét F. T. C. jut frontba, de Szeitler szép czenterét középen elhibázzák.
    Félidő 1:1.
    ’ Újrakezdés után Muzsik lerohanása veszélyezteti Törekvés hálóját, de Schlosser mint középcsatár nem képes érvényesülni. Takács veszélyesnek látszó táma­dását Fritz védi. Braun ügyesen lerohan és süvítő lövése közvetlenül T. S. E. goalja fölött süvít el. Weinber kornert hibáz (8. p.), majd Rumbold faul-ja miatt szabadrúgás­hoz jut Töerkvés. A tizedik perczben a biró Schlossert és Kaufmannt végleg kiállítja. Hosszú ideig mindkét térfélen váltakozva folyó támadások után Braun lerohan és Szeitler védhetetlen goalt rúg (33. p.). A következő perezben Rumbold hosszú shotját Szerencse nehezen védi. Törekvés' leröhanása meghozza a kiegyenlítő goalt. A jobbszélső ugyanis lerohan és labdáját Rumbold hátraadván, az a F. T. C. goal balsarkába gurul. Biró Minder Frigyes (B. T. C.) volt.

    Az Újság 1907 november 12.