magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 0 : 6 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.26, 23:39
    FTC — Törekvés Sp. E 6 : 0.

    (Bajnoki mérkőzés) A liget-utczai pályán Gabrovitz Ede bíráskodása mellett mérkőzött a két csapat, melynek folyamán az FTC állandó fölényben volt. Állandó támadásaikat olykor- olykor szakította meg a Törekvés egy-egy lerohanása, melyek azonban csak kornert eredményeztek Különösen a szélső csatárok produkáltak rendkívül gyönge játékot, de a belső csatárok játéka közül is csak Takács agilis játéka érdemel említést A fedezetsor sem végezte jól munkáját. A védelemben Hauswaldt jó volt és Dürr gyakran jól mentett Az FTC szép játéka legteljesebb elismerésünket érdemli.- A csapatnak minden egyes tagja kitünően végezte munkáját. A csatársor összjátéka ki­fogástalan, a fedezetek pontosan leadott labdáit gyors iramban viszik a kapu elé, hol az összekötők biztosan helyezik goiba. Schlosser és Weisz nagyszerű formát mutattak, golképességük elsőrangu. A védelemről is csak jót írhatunk, Fritznek alig akadt munkája. A hátvédek biztosan működtek, s a fedezetek a csatársort kitünően segitették. A mérkőzés részletes lefolyása a következő : Törekvés kezd s az első perczben egy 11-esből Schlosser golt lő Törekvés lerohan, kornert ér el, mit Szedlár kapu fölé rug. FTC két kornere nem ad eredményt. Most huzamosabb ideig állandóan támad, de Schlosser, Weisz és Korody lövéseit Dürr jól védi. 26. perczben Szeitler czenterezését Schlosser golba lövi, a 27. perczben Weisz szép lerohanása golt eredményez. 39 percz­ben Weisz az FTC negyedik gólját rugja. Változatos játékkal végződik a félidő Uj felállás' után FTC állan­dóan támad, a 8. perczben Weisz és a 28. perezben Schlosser golt rúg Törekvésnek Takács, lerohanása nem hoz eredményt. Összeállítás : FTC Fritz—Manglitz, Rumbold—Weinber, Bródy, Gorszky—Rónai. Weisz,
    Korody, Schlosser, Szeitler. Törekvés . Dürr - Hauswald, Kaufmann, Peitsik, Szednicsek, Csonka, László, Nyilas, Takács, Kiss, Szeidler.

    Sport-Világ 1908 március 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.26, 23:22
    Ferenczvárosi T.-C.—Törekvés Sport-Egylet 6 : 0.

    (Kőbányai, liget-utczai pálya.) Az egész mérkőzés alatt szinte egy kapura ment a játék és a Törekvés csak lerohanásokkal tudta Ferenczváros jól védett kapuját megközelíteni. Az F. T. C. olyan remek játékot produkált, a minőt még a régi jó időkben sem mutatott. Az egész csapat kivétel nélkül nagyon jó volt és a Törekvés csak jó kapusának, Dürrnek köszönheti, hogy több goalt nem kapott. Kitünően játszott Szeitler, a kinek beadásából Schlosser és Weisz négy goalt rúgott; kívüle Schlosser, Korody, Rónai, Rumbold, Bródy és Gorszky mutatott brilliáns formát.
    A Törekvés csapatában Dürr és Hauswald tűnt ki, mig Kaufmann feltűnő durván játszott.
    Ferenczvárosé a helyválasztás joga, a mely a széllel játszva azonnal támad. Szeitler beadását Weisz husz méterről továbbítja, de lövését Hauswald kézzel védi, mire a megítélt tizenegyes Schlosser révén F. T. C. vezető goalját eredményezi (2. p.). Törekvés erélyesen támad, kornert rug, majd F. T. C. jut a 3. és 4. perczben két kornerhez és Kaufmann miatt szabadrugáshoz. Szeitler csavart lövését Dürr csak nehezen védi, mig Rónai szép lövése a felsó kapuléczről pattan vissza a mezőnybe. Szeitler beadásából Schlosser védhetetlen goalt rug (23. p.) és két perczczel későbben ugyancsak Szeitler beadásából Weisz lő goalt. Ferenczváros állandóan támad, a csatár­sor remekül irányított shotját sorra elfogja Törekvés kapusa. Majd Törekvés nyomul fel és Szedlár lövését Fritz szépen fogja. De ujra F. T. C.-é az offenziva és Szeitler beadását Weisz ismét goallá értékesíti (35. p.). Törekvés azután erélyesen támad és újabb kornerhez jut.
    Félidő 4 : 0.
    Ujrakezdés után Ferenczváros állandóan, de már kissé legére-en ostromolja a Törekvés hálóját, a hol a kapuson kívül még a két hátvéd is önfeláldozóan véd. Mindazonáltal nem tudják megakadályozni, hogy Szeitler beadását a 7-ik perczben Weisz goallá ne értékesítse. Weisznak husz méterről rúgott labdája közvetlenül a T. S. E. goalja mellett sivit el, majd Korody gyönyörűen átvitt támadását Weisz hibás lövéssel fejezi be. A 13., 14. és 15-ik perczben Ferenczváros három kornert rug. F. T. C. óriási fölényét jellemzi, hogy Rumbold hátvéd of side állásból goalt rúg. Rónai szépen beadott labdája Korodyhoz kerül, a ki a védelmet kicselezve a labdát Schlosserhez juttatja, a ki a mérkőzés utolsó, de legszebb goalját rugja (28. p.). Schlosser éles lövése a belső kapu­fáról pattan vissza, de a biró nem ítéli meg goalnak, A játék vége felé a Törekvés erélyesen véd.
    Gabrovitz Emil (Rambler) igen jól bíráskodott,

    Az Újság 908 március 3.