magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 0 : 1 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 23:28 (szerk.: 2021.08.26, 14:35)
    Nemzeti Sport Club — Ferencvárosi Torna Club 1:0

    Óriási meglepetés! A magyar bajnokcsapat vá­ratlanul vereséget szenved az első osztályban az idén elő­ször szereplő NSC,-tól. Vereségét főleg csatársora lehe­tetlen játékának köszönheti. A híres Schlosser—Weisz oldal teljesen akcióképtelen volt. Még itt-ott Weisz mu­tatott valamit, de társai semmiben sem tudták támogat­ni. Schlosserre nem lehetett ráismerni. Kórodynak volt ugyan egy párszor alkalma a goallövésre, de ezt min­dig elrontotta. Hasonló volt a csatársor játékához a vé­delemé. A hátvédek bizonytalanul rugdalták a labdát. Fritz pedig rendkívül könnyelműen védett. Az egész csa­patban egyedül Bródy volt a régi.

    Ezzel szemben a NSC. óriási lelkesedéssel játszott, különösen a második félidőben, amikor látta veszedelmes ellenfelének sikertelen támadásait. Védelme elsőrangú munkát végzett és főleg ennek érdeme, hogy ezt az ered­ményt biztosítani tudta. Mert bizony a zöld-fehérek, kü­lönösen a második félidőben, minden módon iparkodtak kiegyenlíteni, s néha percekig ostromolták Burrián goal­ját. A csatársor már nem működött ily dicséretesen. Né­ha mutatott egy két, lelkes támadást, de ekkor sem tu­dott igazán veszedelmessé válni.
    A mérkőzés első félidejét mindkét csapat egyenlő erős tempóban kezdi, bár a FTC. játékán látszik, hogy lekicsinyli ellenfelét. Meg is adja ennek az árát, mert a félidő közepe táján egy a zöld-fehér védelem által elkö0nnyelmüsködött labdát Faragó a goalba lő. A goal után mintha magához térne a FTC., erősiti a tempót. Támadást-támadás után vezet, de a félidő végéig nyil­vánvaló fölénye dacára eredményt elérni nem tud.

    Fél­idő 1 : 0.

    A második félidőt teljesen a FTC. uralja. Állan­dó támadását csak itt-ott tarkítja az NSC. csatársor egy-egy lerohanása. Az NSC. védelme pompás munkát vé­gez. A Schlosser—Weisz oldal nem tud sehogy sem érvé­nyesülni, részint saját indiszpoziciója, részint az ellenfél jól működő védelme miatt. Félidő vége felé kínálkozik az FTC.-nak egy igen jő alkalom a kiegyenlítésre, de Burrián szépen fogja a helyezett labdát.

    Biró Fehéry (Csepel) volt.

    Pesti Hírlap, 1909. december 7.