magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 1 : 1 15:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.07, 19:33
    FTC-Törekvés 1:1 (1:1).

    Üllői-ut — 9000 néző. — Biró. Fehéry Ákos.
    A formájának a javulásához fűzött remény­séget eloszlatta az FTC mai játékával. A csa­társorban egyedül Schlosser játéka emlékezte­tett a régi félelmetes FTC csatársorra.
    Borbásnak ugy látszik nem okoz már örömöt a játék, Tóth még mindig nincs formában, Weisz kényelmes, Koródy igazi old boys benyomását kelti.
    A haifsort tönkreteszi Weinber abszolút rosszjátéka, de Kissé sem sokkal különb. A védelem pompás teljesitménye üdítő oázisként hat a nézőre.
    A Törekvés nemcsak egyenlő erejű ellenfele volt az FTC-nek, de ha csatársora nem oly tehe­tetlen a 16-os vonalon belül, övé lett volna a győ­zelem is.
    Weisz későn áll be s a tiz emberrel kezdő FTC már a 3-dik percben veszedelemben forog, de Bo­risz kapu mellé lő.
    A 6. p.-ben Tóth a jobbszélen lefut, Korody-hoz és Schlosserhez passzol, a ki goalt helyez(1:0). Tiz percen át FTC támad, azután fölnyomul a Törekvés. A 27. p.-ben Szecsei bead,Nyilas fejel, a roszul talált labda Boriszhoz kerül s meg van a kiegyenlítés (1:1).
    A goal után újra a FTC-é a szó s három kornert ér el. Az unalmas második félidőben jobbára a középen folyik a játék. A csatársor tehetetlensé­gének a láttára Rumbold előre driblizik s a 30-ik p.-ben Dürrnek kell védeni a lövését.
    Ging megsérül, tovább látszik ugyan, de ez megtöri a Törekvést. Az FTC erőtlen támadásaita védelembe tömörült csapat, élén HauswalddaL sikeresen elhárítja.


    Sporthirlap, 1914 március 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.30, 22:32
    FTC— Törekvés 1:1.

    A Törekvés Sport Egylet az NSC elleni 5 : 0 arányú fölényes győzelme alapján nagy esélylyel indult a régi nagy formáját visszanyerni sehogysem tudó FTC elleni küzdelembe, hiszen a ferenczvárosiak csak nehezen tud­ták legyőzni a közelmúltban a Nemzeti Sport Clubot. A kik azonban látták a Törekvés—NSC matchet, külö­nösen pedig a kik szemtanúi voltak az FTC-—»33«-as FC mérkőzésnek, a hol a zöld-fehérek klasszisokkal mutattak jobb formát, mint az NSC ellen, azok már eleve elvitattak minden győzelmi esélyt a vasutascsapattól. Nos hát, egyik félnek sem volt igaza : a papírforma épp úgy csődöt mondott, mint a tényleges produktumok alapján való megítélés. A Törekvés nem igazolta az NSC elleni »ered­ményes« formáját, s megközelítőleg sem játszott úgy, mint az őszszel az FTC-vel szemben, viszont a múlt évi bajnokcsapat is meghazudtolta azok véleményét, a kik már-már a »jobb jövőben« kezdtek reménykedni. Az egész mérkőzést különben bizonyos fásult unalom jellemezte, a, mit csak nagyritkán szakított meg egy-egy szebb akczió. Érdekesebbé csak akkor vált a játék, a mikor az FTC a második félidő közepétől kezdve, teljes erővel látott a mérkőzés megnyeréséhez és szinte odaszegezte ellenfelét a kapujához. Az FTC erőfeszítése s ezzel szemben a Törekvés elszánt, nagyszerű védekezése uj életet öntött a már szinte az álmos nyújtózkodáshoz hasonlatos játékba. Hiábavaló volt azonban a publikum biztatása, a »finish« elmaradt s az FTC egy újabb ponttal távolodott a reá nézve az idén amúgy is reménytelen bajnokságtól.
    A mérkőzés igazságos elbírálásánál még kell álla­pítanunk, hogy az FTC sokkal jobb volt ellenfelénél, ha a csatárok akcziói nem nélkülözik az erélyességct és különösen ha Kórody I. helyett csak kissé jobb kvalitású, higgadtabb játékos tölti be a középcsatár tisztét, a Tö­rekvés nem kerülhette volna el a vereséget. A mily energia­nélküli, lélektelen, késedelmező s boszantóan ügyetlen játékot produkált az PTC-nek nemrég még éppen az ellenkező tulajdonokról hires csatársora, épp oly jól működött a vasutasok védelme s ebből a szempontból megérdemelték az elért értékes eredményt.
    Mind a két csapatban a védelem hibátlan munká­járól kell elsősorban elismerőleg nyilatkoznunk. Kétség­telenül a Törekvés védőjátékosainak jutott a nehezebb rész a feladatokból s annál nagyobb dicséretet illeti meg őket, mert Szentey helyén tartalékot kellett szerepeltetnők. Szerencséjükre a reaktivált Hauswald igen jól ját­szott és erőteljes játékával nagy hasznára vált csapatának. Dürr a kapuban fényesén védett s minden menthető labda a kezében akadt meg. A Törekvés fedezetsora is jól működött, a csatársorban azonban csak a balszárny ért valamit.
    Az FTC-ben a Fritz—Rumbold—Payer védelmi trió nagyszerűen dolgozott s nem egy veszélyes helyzetben biztosan mentett. A fedezetsor is jó volt, Kiss mind jobban beleszokik a neki megfelelőbb poziczióba. A csatársorban csak az összekötők voltak jók, mig a szélsők hires rush-eire hiába várt a publikum.
    Az FTC Weisz késése miatt tiz emberrel kezdi a játékot, s ennek következtében eleinte védekezésre szorul. Borisnak ió alkalma van a vezető goal megszerzésére, de közelről hibáz. Majd az FTC jut frontba s a Törekvés kapuját a zöld-fehérek jobboldali csatárszárnyának ügyes támadásai veszélyeztetik. A hetedik perczben a csatársor jobboldalának szép összjátéka az FTC-t gyönyörű goalhoz segíti, a mennyiben a Weisz által czenterezett labdát Kórody átengedi Sehlossernek, a ki azt védhetetlenül a hálóba juttatja. Egy ideig még az FTC marad offenzivá- ban, majd a Törekvés is támadásba megy át és a 27-ik perczben szabadrúgásból Boris kiegyenlít. A félidő to­vábbi részében változatos a játék.
    Félidő 1:1.
    Szünet után az első negyedórában elég hullámzó a játék, később azonban mind nagyobb fölénybe kerül az FTC, néha perczekig bombázza a Törekvés kapuját, de a rendszertelen támadások néhány korneren kívül nem hoznak más eredményt. A 32-ik perczben Ginget ugy megrugják, hogy ki kell vinni a pályáról. A csatársor tehe­tetlenségének a láttára Rumbold is előrehuzódik a csatá­rok közé, sőt lövéshez is jut, azonan Dürr kitünően he­lyezkedve védi a nagy erővel rúgott labdát. Az FTC védel­mének elkalandozása folytán a mezőny széthúzódik, a mi jó alkalom a Törekvésnek ellentámadások vezetésére. Az utolsó perczekben ennek következtében a vasutasok is sokat támadnak és Fritznek többször akczióba kell lépnie. A match 44-ik perczében az FTC kornert rúg, a győzelmet jelentő goal megszerzését azonban a Törekvés védelmének jó munkája megakadályozza.
    Biró : Fehéry Ákos.

    Az Újság 1914 március 24.