magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 19:42 (szerk.: 2022.02.25, 13:08)
    Törekvés — FTC 1:1 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 10000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Ugy indult a mérkőzés, hogy a Törekvés tavaszi szép szereplésére ráteszi a koronát: feltartva fogja verni az FTC-t. Olyan iramban kezdte el a vas­utascsapat a játékot, hogy az FTC hivei nagy szívfájdalommal nézhették a zöld-fehérek csatár­sor tapogatózásaival szemben a Törekvés csatár­sor lendületes, temperamentumos és mindig előre haladó játékát. Mikor azután a félidő végén a Tö­rekvés Urik—Weisz mintaszerű összjátékából meg­szerzi a vezető gólt, azt a tényt még az FTC hívei is, mint természetest, mint magától értetődőt vet­ték tudomásul. A II. félidőt ezek után ugy tudták, hogy a Törekvés góljaira tippeltek: marad-e, vagy nő-e az eredmény. Az első negyedórában nem is változott a hangulat. Az FTC támadásai a berke­kig jutnak csak; mig a Törekvés szélsőit csak a kapu közelében tudta az FTC két kitűnő hátvédje leszerelni.

    A 17. percben azután egy friss FTC támadás következik; Tóth átemeli a labdát Patakynak, aki­nek magas lövését Dürr tulkönnyünek véli s az a kezei közül a gólba esik.
    A gól egy pillanat alatt átformálja a játék ké­pét. Az FTC régi jó napjaira emlékeztető stílusban vezeti támadásait. Egyszerre minden embere a leg­jobb tudását nyujtja s az előbb még meglehetős biztonságban levő Törekvés kapu egy csapásra bombázás alá kerül. A Törekvés védőinek ugyan­csak van dolga a jól vértezett szélsők leszerelésé­vel és az FTC lövésre készen álló belső csatárai zavarásaval- Sikerült is megakadályozniuk azt, hogy az FTC várakozás ellenére megnyerje a mecscset: azonban arra többé nem gondolhattak, hogy csatársorát előrenyomja.
    A II. félidő kétharmad részében az FTC-é ma­radt a vezető szerep s még a Törekvésnek kellett örülnie, amikor a meccs végét jelezte Fehéry Ákos bírói sípja.

    A két csapat játékát legjobban félidők szerint ehet megítélni. Az első félidőben a Törekvés csatársora, főként a belsők játéka aratott tetszést, mig védelme és halfsora, élén a ma legszebb játé­kát produkáló Violával, főként a II. félidőben végzett tökéletes munkát. Megemlítendő, hogy a Törekvés halfsora az I. félidőben a csatársort is kitünően támogatta passzaival; a II. félidőben erre azonban kevés alkalma maradt.

    Az FTC védelme és halfsora mind a két fél­időben nagyszerűen szerepelt; Bihari megbíz­hatóan helyettesítette Szamosit: Hungler pedig Wienert. Takács a szokott jó volt, csak néha áb­rándozott egy kicsit, talán nem értette meg fiatal partnerét. A halfsor ugy a védelemben, mint a támadásban ott volt; legjobb volt Szabó agilitásá­val. Csatársorról csak a II. félidőben beszélhetünk, amikor a két szélső is belemelegedett a játékba; mert az I. félidőben csak a belsők kísérleteztek önálló akciókkal, de rendszeres játéknak nyomát sem láttuk. A II. félidőben volt egy kis FTC-csatárjáték, amikor a három belső is tudott már vala­mit produkálni, mert a két szélső is segítette. Ekkor Pataky emelkedett ki intelligens játékával, Tóth okos passzaival és szöktetéseivel. Az FTC azonban leszűrhette a mai játékból azt a tanul­ságot, hogy addig, mig szélsőit fel nem javítja, csapata nem lehet gólképes.

    A mérkőzés első gólja az 1. félidő 43. percében esett. Viola pontos leadását Urik—Weisz össze­játszva viszik le a 16-osig, ahonnan Weisz védhetetlenül lövi a sarokba. A kiegyenlítő gól a II. félidő 17. percében esik Pataky magas lövésé­ből.

    Sporthirlap, 1920. március 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.05, 20:43 (szerk.: 2021.06.06, 11:02)
    Két perccel szünet előtt a belső csatárok összjátékából Weisz lőtte a Törekvés goalját, amelyet a második félidőben negyedórai játék után Pataki éles magas lövéssel kiegyenlít. 10.000 néző.

    Pesti Hírlap, 1920. március 9.