magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 20:27 (szerk.: 2022.03.17, 09:10)
    FTC — Törekvés 3:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 7000 néző
    Bíró: Friedmann Hugó

    Az FTC határozottan medérdemelte ezt a nagy győzelmet, mindvégig jobb volt, turf nyelven szólva, egyszerűen lelépte ellenfelét. Az értékes győzelem annál szebb, mert az FTC nélkülözte Hungler Il-őt és Obitzot, akiknek hiányában szokatlan összeállításban játszott.

    A kapuban Csajka állott, aki azt a kevés labdát, amit a Törekvés csa­táraitól kapott; többnyire lábbal védte. A védelemben Takács elsőrangu, de elsőranguan is durva játékot produ­kált. Partnere Kertész Géza csak a közönségnek játszott. A jobb fedezet helyén a betegségéből felépült Nikolsburger szerepelt, aki nagyszerűen bírta az iramot.

    Szabó ezuttal is megfelelt. Blum a mezőny legjobb embere volt. A csa­társor a Héger—Schwarcz—Kelemen—Tóth—Mészáros összeállításban szere­pelt. Héger gyorsaságával, Schwarcz gyönyörű lövéseivel, Kelemen okos labdaosztásaival aratott tapsot és Tóth is mindinkább formába jön, mig Mé­száros ezuttal nem mutatott sokat.

    - A Törekvés csapatában alig emel­hetünk ki valakit. Talán Siegl, Hor­váth, Hajós és Szántó voltak azok, akik jó játékra törekedtek, az FTC mindent elsöprő iramával azonban nem tudtak megbirkózni. Szabó és Hajós az első félidőben teljes erővel összefejelt, mindkettőt ki kellet vinni, de későbben tovább játszottak.

    Az FTC — mint mondottuk — mindvégig fölényesen játszott és Ke­lemen helyezett és lapos lövése már a 8 percben hálót ér. Ebben a fél­időben, noha garmadával teremtődtek a jó helyzetek, az FTC nem tudott további eredményt elérni. A második félidőben percekre a Törekvés is szó­hoz jut.

    A 22 percben Schwarz a fél pá­lyáról megindul és öt Törekvés-játé­koson keresztülmenve, megszerzi az FTC második gólját és hat perc mulva ugyanő lövi a harmadik gólt. Ennél a gólnál ugyan a Törekvés oft-sied-ot reklamál, a bíró azonban gólt ítél.

    Sporthirlap, 1921. május 2.