magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. Kerület 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:26
    Üllői-ut. Biró: Spanring.

    Váratlanul erős ellenfele volt az FTC- nek az utóbbi időben gyengén szerepelt újlaki csapat. Csatársorában Szabó Jenővel megerősödve igen szép támadójátékot produkált és a mérkőzés eredménye semmi esetre sem hü kifejezője a játék változatos voltának.
    Az FTC-ben Takács helyén Hungler I játszott, Nikolsburgert a halfsorba vonták vissza és a balösszekötő Ivanovszky volt. Nikolsburger mint half, jól megfelelt és a támadósor is kielégített új összeállításában. Pataky jó hangulatban kitűnően irányította a támadásokat, igen ötletesen játszott balszélsőt Potya és szédítő gyors jobbszélső volt Héger. Az összekötők gyengék voltak. Schwarz-nak a szokottnál rosszabb lövéseivel szerencséje volt. A halfsorból, de a mezőnyből is Blum fáradhatatlan és okos játéka emelkedett ki. Hungler II. kezdi visszanyerni őszi formáját. Csajka — mint újabb időben általában — feltűnő biztos volt.
    A III. kerület súlyos vereségét főleg Neuhausnak köszönheti, aki régen védett olyan bizonytalanul, mint tegnap. Schwarz mindkét gólját, de különösen a másodikat okvetlenül védenie kellett volna. A két bekk, főleg Harrer biztos volt, a halfsorban Kléber játéka elhomályosította a szélső halfok amúgy sem kifogástalan munkáját. A csatársorban csak Palcsek és Kovásznay játszottak kellő eréllyel, de így is a veszélyes támadások egész sorát vezették a ferencvárosi kapu ellen s hogy csak egy gólt tudtak rúgni, azt Csajkán kivül balszerencséjüknek köszönhetik.
    A játékot az FTC gyors támadása vezeti be, Ivanovszky szép átadását Schwarz rohanvást 20 méterről lövi, a guruló labdára Neuhaus későn vetődik. 1. perc (1:0). A gól után változatos játék, a III. ker. is gyakran jön frontba, de lövéseik elkerülik a kaput. A játék a félidő második felében ellaposodik, a tempó gyengül. Egyetlen feljegyzésre érdemes momentum Pataky szép kiszökése, aki kitűnő helyzetben a kifutó kapus fölött a kapu fölé emeli a labdát.
    A II. félidő III. kerületi támadásokkal kezdődik, Weisz vezet szép támadást, centerét Palcsek Csajka kezébe fejeli. A 6. percben a büntető terület szélén Ivanovszkyt elbuktatják. A bíró 11-est ítél. Hungler lövi a 11-est (2:0). Öt perc múlva Blum rúg szabadrúgást, Pataky a labdát Schwarz elé stoppolja, akinek hosszú lapos lövését Neuhaus elfelejti védeni (3:0). Ezután erősödik a tempó és a játék szép lesz. Kovásznay lövése az egyik Hungler könyökéről pattan le, a következő pillanatban már Héger indul el a labdával — off side-vel, végigszáguld a félpályán s hatalmas lövést küld Neuhaus kezébe. A 15. percben Potya vezet ügyes támadást, passza Patakyhoz kerül, aki a 16-osról remek helyezett lövéssel — a labda az elvetődő Neuhaus ujjai hegyét és a kapufát súrolta — a negyedik gólt lövi (4:0). Két perc múlva Schwarz— Kovásznay—Palcsek összjátékából utóbbi eléri a III. ker. egyetlen gólját.
    Az FTC 3 kornert ér el, közben Steinitz lő kapufát. A 35. percben Harrer megsérül és kiáll, az FTC ennek dacára csak egy kornert bír elérni.
    Spanring bíró több off-sideot elnézett.

    FTC: Csajka—Hungler I, Hungler II—Nikolsburger, Obitz, Blum—Héger, Schwarz, Pataky, Ivanovszky, Tóth.
    III. ker.: Neuhaus—Harrer, Erdélyi—Mayherr, Kléber, Steinitz—Weisz, Kovásznay, Palcsek, Szabó, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1922.03.20.