magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Nemzeti SC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.04, 17:42
    Nemzeti (sorsolás szerint hazai - NS 1926.08.04.) - Ferencváros (vendég) 3:3 (1:0)

    Dátum: 1926.09.05., 16.30

    Határbírák: Széll László, Rotter Lajos

    Nemzeti: Augusztinovits Pál - Havas (Havlinka) Géza, Kocsis II Rudolf - Hossó János, Volentik I Béla, Bartos Béla - Lengyel Zoltán, Laukó III József, Rémay II Gyula, Spitz (Vörös) Illés, Czétényi István. Tréner: Holits Ödön.

    Ferencváros: Tréner: Tóth-Potya István.

    Gólszerzők: Laukó III 40., 62. (11-es), Spitz 67. ill. Steczovits 46., Schlosser 51., Kohut 52.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.27, 23:11
    Ferencváros—Nemzeti 3:3 (0:1)
    Páratlanul izgalmas és az utolsó percig kétséges volt a Ferencváros- Nemzeti mérkőzés kimenetele
    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler II. — Lyka II., Bukovi, Blum - Rázsó, Horváth II., Schlosser, Stecovits, Kohut. — Nemzeti: Augusztinovits - Kocsis, Havas — Hosso, Volentik, Bartos — Lengyel, Laukó III., Rémay II, Spitz, Czétényi.

    Czétényi mintaszerű beadását Laukó a 41. percben védhetetlenül fejeli a hálóba, miközben a fiatal és tehetséges csatár a kapufába beüti a fejét és rövid időre kiáll.

    A Ferencváros hatalmas erővel feküdt a mérkőzésbe és ennek a fokozott erőkifejtésnek már a 2. percben meg volt az eredménye.
    Rázsó mintegy húsz méterről szabadrúgást küld a kapura, Stecovits az ívelt labdába beledül és nagy erővel fejelve a labdát a hálóba, megszerzi a kiegyenlítő gólt.

    Ekkor következik a zöld-fehér csapat legszebb ideje. Mindent elsöpör most útjában az FTC csatárkvintettje és amikor a közönség ezreinek tomboló lelkesedése közben Schlosser régi időkre emlékeztető módon kitör a jobboldalon és mintegy húszméteres lövése a későn vetődő Augusztinovics mellett hálót is ér. A Ferencváros vezet 2:1-re.
    Alig kezdik újra a játékot, amikor a zöld-fehér balszárny ismét támadást vezet, a labda Horváthoz kerül, aki centerez, Stecovits kiadja a labdát, de ott terem Kohut, ki az őt annyira jellemző rössel belőve a labdát, megszerzi a Ferencváros harmadik gólját.

    A fekete-fehérek ellentámadásai eleinte gyengék ugyan, de amikor a 17. percben Takács egy felesleges faultja következtében váratlan tizenegyeshez jut a csapat és amikor ebből
    Laukó III. védhetetlen lövéssel megszerzi második gólját a csapatnak, s a Nemzetiek újra megtalálták önmagukat.

    A 22. percben Laukó III. szökteti Spitzet, aki lefutja a ferencvárosi védelmet és a kapuját elhagyó Huber mellett védhetetlenül kiegyenlít.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 6.