magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Nemzeti SC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.01, 22:00
    Ferencváros—Nemzeti 4:1 (1:1)

    Ferencváros: Amsel — Takács I, Hungler II — Fuhrmann, Bukovi, Obitz, — Tunigold, Takács II, Turay, Szedlacsek, Kohut — Nemzeti: Gallina — Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos —
    Rémay III, Odry, Kautzky, Bihámi, Vanicsek

    A Nemzeti kezd
    nap ellen és rögtön támadásba megy, úgyhogy már a 2. percben Amselnek közbe kell lépni. Obitz hibájából Vanicsek megfut, beadása Kautzkyt a 6-os vonalon találja, aki hatalmas bombát ereszt meg, de Amsel fogja. Az iram erős. A ferencvárosi csatárok a következő pillanatban már Galina kapuja előtt vannak, aki feltűnően bizonytalan. A 8-ik percben a Bukovi által szöktetett Kohut lövését a Nemzeti kapusa Tunigold elé nyomja, a Ferencváros újonca a kapu elé emeli a labdát. Meleg helyzet, de a bekkek tisztáznak. Mintegy 10 percig változatos mezőnyjáték, melyben inkább a bajnokcsapat a támadó fél, de eredményt elérni nem tud. Kiaknázatlanul marad egy szabadrúgás és egy korner. A 21. perc végre méghozza az eredményt.
    A ferencvárosi csatároknál lábról lábra vándorol a labda, majd Bukovi kapja a 16-osnál, gurulós lövését Gallina Takács II. elé nyomja, aki közelről behelyezi (1:0).
    Újrakezdés után feljön a Nemzeti- és tetszetős csatárjátékkal ostromolja Amsel kapuját. Több sikertelen kísérlet után a 29-ik percben Obitz hibájából
    Rémay kiugrasztja Odryt, akinek beadásából Bihámi a rosszúl helyezkedő Amsel mellett bevágja a kiegyenlítő gólt (1:1).
    A 44-ik percben Tunigold és Bartos összefutnak, Bartost kiviszik és csak a II-ik félidőben tér vissza. Az utolsó pillanat még meghozhatná a Nemzetinek a vezetést. Rémay a hibásan kifutó Amsellel a 16-os vonalon találkozik, de ahelyett, hogy a labdát az üres kapuba emelné, a kapus kezébe plasszírozza.
    Heves ferencvárosi támadással indul a második félidő, a rohamokat a Nemzeti csak faultok árán tudja szerelni. Az 5-ik percben Turay és Volentik összeütköznek. Túray vérző fejjel egy percre kiáll. A 13. percben eredménytelen korner a ferencvárosi kapu ellen.
    A labdát Bukovi kifejeli, Szedlacsek kaparintja meg, kicsavarodik vele a balszélre, lefut és gurulós beadását a centerbe húzódó Kohut közvetlen közelről bepöcköli (2:1).
    Ezután alkalma lenne a Nemzetinek egyenlíteni, de Rémay hoszszú labdáját, Vanicsek nem éri el.
    A 22-ik percben Bukovic Tunigold—Szedlacsek összjátéka után Szedlacsek a jobb összekötő helyéről újabb gólt szerez (3:1).
    Ettől kezdve a Nemzeti visszaesik. A 38-ik percben Takács I. csúnyán faultolja Bihámit. A szabadrúgást Volentik rúgja, nagy kavarodás Amsel kapuja előtt, de Rémay mellélövéssel tisztáz.
    Az utolsó percben Szedacsek Kouht beadásából beállítja a végeredményt.
    Bíró: Antalics.

    Sporthirlap, 1928. május 21.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 20:12 (szerk.: 2018.12.13, 20:16)
    Üllői-út. Bíró: Antalics. 7000 néző.

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Tunigold, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámy, Vanicsek.

    1:0 Takács II. (22 p.)
    1:1 Bihámy (29 p.)
    2:1 Kohut (59 p.)
    3:1 Szedlacsek (67 p.)
    4:1 Szedlacsek (89 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth István
    Nemzeti trénere: Holits Ödön

    Nemzeti Sport, 1928.05.21.