magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Ferencvárosi FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.18, 22:24
    Ferencváros—III. kerület 2:1 (1:0)
    A keményen és elszántan küzdő óbudaiak váratlanul komoly ellenfelei voltak a zöld-fehéreknek Góllövő: Táncos, Kormos, Takács II.
    Nagyszombat utca, 4500 néző. Bíró: Iváncsics.
    Ferencváros: Angyal — Hunyady, Papp — Lyka, Bukovai, Óbecsei — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut,
    III. kerület: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Schiller, Kormos, Lengyel, Drössler.
    A 38. percben nagy a kavarodás az óbudai kapu előtt, Turay hatalmas lövését Fehér vetődve kiüti Takács II. elé, aki nyugodtan leálítja és a kapu üres sarka helyett három lépésről Fehérbe lövi. Már-már úgy látszik, hogy a nagy helyzet kimarad, midőn
    a visszapattanó labdára hátulról nagy rössel startol rá Táncos és a sok láb között védhetetlenül a jobb sarokba vágja. 1:0.
    Alig kezdenek újra, máris alkalma volna az óbudaiaknak kiegyenlíteni, Óbecsei nagy hibáját és a közvetlen védelem pillanatnyi ingadozását és hibáját kihasználva Kormos és Schiller tisztára játszva szabadon áll a ferencvárosi kapu előtt és a kapujában bentragadó Angyal mellett Kormos öt lépésről a jobb lécnek lövi a labdát. Ferencvárosi rohamok közben végződik a félidő.
    Ferencvárosi rohamokkal kezdődik a második félidő is. Egyiknél Toldi fejéről bokszolja le a labdát Fehér.
    A küzdelem mind hevesebb, most a III. kerület nagy elszántsággal és keménységgel fekszik a küzdelembe, egyik kemény összecsapás a másikat követi. Az 5. percben Lutz II. alaposan elfaultolja Takács II.-t. A következő percben újból Lutz II. faultol, ezúttal Bukovait. Nagy az izgalom a Ferencváros hívei körében az óbudaiak játékmodora miatt, még Máriássy dr. is berohan a pályára. Az izgalom nőttön nő, a 7. percben Drössler lefut, centerét Lengyel a túlsó szélre továbbítja, Fenyvesi Óbecsei hibájából kiugrik, bekanyarodik, a rárohanó bekkek között
    előreadja a labdát, amit Kormos kiugorva ügyesen elcsíp és a későn kifutó Angyal mellett a hálóba helyez. 1:1.
    A 10. percben Takács II. egyéni akciója kornert eredményez, amely után a fejelni akaró Turayt Király alaposan elfaultolja. Hihetetlen nagy izgalom a tribünön és a pályán egyaránt, a Ferencváros hívei és vezetősége zúgva követeli, hogy a bíró nyúljon erősebb rendszabályokhoz.
    19. percben Drössler lefut és centerét a teljesen üresen álló Fenyvesi közelről mellé lövi. A 22. percben Papp kornert vét, ebből Lengyel labdáját Angyal védi, majd Drössler fölé lő.
    Turay határtalan lelkesedéssel veti magát a küzdelembe, ott van mindenütt és szinte magával ragadja az egész csatársort.
    A 28. percben ismét Turay remekül kiszökteti Takácsot, akinek éles lövése védhetetlenül a jobb sarokba süvít. 2:1.
    A 34. percben Toldi elől Fehér kifutással ment. A 38. percben kornert forszíroz ki Toldi, amely után Fehér kétszer is brilliánsan véd. A 40. percben a Ferencváros jobbszárny forszíroz ki kornert, amit azonban Táncos mögé lő. A 42. percben Bukovai elfaultolása kelt újabb izgalmat, majd Papp félpályáról küldött szabadrúgása okoz kavarodást az óbudai kapu előtt, Fehér azonban ismét kifutással ment. Az utolsó percben Turay elfaultolása miatt megítélt szabadrúgás után ismét nagy a kavarodás, de ezt is baj nékül ússzák meg az óbudaiak és vége az izgalmas, heves és sajnos, kissé túl kemény küzdelemnek.
    Vértes Imre: Csapatom jobb volt és megérdemelte volna a győzelmet. A Ferencváros tisztára csak Iváncsics hatalmas tévedésének köszönheti a győzelmet, mert Takács II. győztes gólja ofszájd-gól volt. Ez már a harmadik meccsünk a Ferencváros ellen, amit bírói tévedéssel vesztünk el.

    Nemzeti Sport, 1930. május 26.