magyarfutball.hu

Somogy FC - Bocskay FC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 20. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.02, 19:42
    Somogy—Bocskai 3:0 (2:0)
    A mély talaj most is megölte a Bocskait
    Góllövő: Pető, Pető, Tunyoghy
    Kaposvár. Biró: Adorján. 600 néző.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Péter, Kárpáti — Mészáros, Berecz, Pető, Lengyel, Tunyoghy.
    Bocskai: Fehér — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Ormos, Hevesi.
    Markos választ Joóssal szemben, Pető indítja el a labdát, amely pár másodperc mulva Remmeren át kornerre megy. A sarokrugást a védelem kifejeli. Markos veszélyes támadását a kifutó Váli taccsra szereli. Tunyoghy kornere után lesállás akasztja meg Somogyot. Somogy-fölény van a pályán. Közben a nap kisüt. Teleki - Ormos támadás erőtlen lövéssel végződik. Mészáros egymásután három kornert ér el, az utolsóból Berecz 20 méterről élesen lő kapu fölé. Kárpáti feltűnő jól fogja Markost. A 13. percben Miklós nagy erővel rugott labdája véletlenül fejen találja a háttal álló Ormost, akit úgy kell élesztgetni. Utána is kóvályog még egy ideig.
    A Somogy-fölény alábbhagy.
    A 20. percben Somogy érvénytelen gólt ér el:
    Pető labdájával Tunyoghy elfut,Palotás rátámad és küzdenek, miközben a labda Palotás lábáról a Bocskai kapujába pattan. A bíró lesállást ítél, Vincze 25 méteres lövését Váli biztosan fogja. Petőt kézzel rántja le Moóré, a bíró kiviszi a labdát a 16-osra. A 28. percben Somogy balszárnya vezet támadást,
    Lengyel jó labdával kiugratja a bekkek között Petőt, aki nyugodt, lapos lövéssel küldi a labdát a hálóba. 1:0.
    Újra meg újra a Somogy támad, Mészáros lapos labdája nehéz munkát ad Fehérnek. A 36. percben Tunyoghy jól fut el,
    beadása Moóré melléről lepattan a kapunak háttal álló Pető elé, aki kitűnő érzékkel sarkalja a hálóba a labdát. Fehér nem is gondolta, hogy lövés mehet a kapura. 2:0.
    Markos sarokrugása kapu mögé jut. Ormos—Teleki támadást Váli remek tigrisugrással tesz ártalmatlanná. Keviczky 30 métereséles lövése fejezi be a félidőt.
    Szünet után a Bocskai nagy hévvel fekszik bele a játékba. Az 1. percben három kornert ér el, de ezek közül csak a harmadik veszélyes. Ezt is menti Miklós. A Bocskai támad, de nem tud veszélyes lenni. A 10. percben Mészáros remekül lefut, mintaszerű beadásáról lemaradnak a belsők. Markost kétszer is lesen találja a bíró sípja. Somogy most nagyon szép passzjátékkal dolgozik.
    A kifulladt Moóré cserél Keviczkyvel, de ez sem lendít a Bocskain. A 22. percben a lesbenálló Lengyel fütty után gólt lő.
    A 32. percben Pető ad ki jó labdát Mészárosnak, aki pompásan bead és
    a befutó Tunyoghy az ellenkező oldalhálóba küldi a labdát. 3:0.
    Fehér előtt elállták a kaput. A Bocskai most minden figyelmét a veszélyes Mészáros felé irányítja, ebből sok szabadrúgás lesz. Ormos szabadrúgását Váli biztosanfogja a 39. percben. Most már ellaposodik a játék, csak a 41.percben van még egy Tunyoghy—Remmer párviadal, ami a felek kibékítésével ér véget. Somogy-fölény közben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1932. május 30.