magyarfutball.hu

Budai 11 - Nemzeti SC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.01, 21:38
    Budai „ll"—Nemzeti 1:0 (0:0)
    A rendkívüli hőségbe fulladt az iram, de a csapatok tudásának java is Góllövő: Lyka
    Hungária-út, 1500 néző. Bíró: Stern
    Budai „11": Horn— Weber, Moharos — Kárpáti II., Kárpáti I., Fekete — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Nemzeti: Gallina — Vanicsek, Szendrő — Szenes, Buza, Belcsik — Odry, Czétényi, Vadas, Bihámy, Horváth II.
    A Nemzeti viszi az első támadásokat, de hamarosan változatos lesz a játék. A 4. percben Polgárt nehezen szerelik, a 8. percben Czumpf elugrik, labdája balra csúszik, Tárnok visszagyertyázza, de a védelem ment. A 10. percben jó adogatás után Bihámy első nagy helyzetét hagyja ki, hogy erre a sorsra jusson minden komoly helyzete a mérkőzés végéig. A 13. percben Czumpf kornert rúg, majd Hornnak kell többször beleavatkoznia a játékba, bár csak hosszú labdákat kap. Vadas nagy lövése a kapu sarka mellé csúszik. 15. p. Sztancsik labdája is elkerüli a kaput s a bíró most állítja meg Endreszék emlékezetére egy percre a játékot.
    Eddig sem volt nagy az iram, most azonban egészen ellanyhul. Polgár elé hiába kerül jó helyzetben a labda, a várt nagy lövés elmarad. Hosszú perceken keresztül semmi érdekes sem történik. A nagy hőségben egészen elcsendesedik az eddig sem hevülő nézőtér, csupán az árusok torka bírja még az iramot. Közben budai fölény alakul ki , a 27. percben Polgár balról laposan lő, a labda keresztben csúszik a kapu előtt, de Sztancsik nem éri el, Czumpf pedig Gallinába vágja, majd végérvényesen elrontja. A Nemzeti nehezen szabadul a budaiak nyomása alól, Horváth beadása után azonban Vadai fejese kornert hoz. Ujabb korner lesz belőle s a rúgás után Bihámy előtt pattant a labda. A csatár fejel, már biztos gólnak látszik a dolog, de a labda a kapu mellé száll. A budai roham végén Sztancsik lövését kiejti ugyan Gallina, de javít, a 36. percben pedig újra Bihámy tűnik ki hibájával. Odry centerezett labdája átrepül a kiugró Horn feje felett, Bihámynak lábra jön, a csatár kivár, aztán nagy erővel az üres kapu mellé lő. A játék egyre jobban unalomba ful. Sokan elhagyják a nézőteret s az egyik távozó így szól oda barátjának: — Sajnálom azt, akinek ezt a játékot végig kell néznie!
    A 41. percben Horváth ívelt labdája már gólnak látszik, de a túlsó kapufáról kipattan a mezőnybe. A játék egyre jobban romlik. Polgár igen rossz passzokat ad, a nézőtér kifütyüli. A bíró is lefújja, mert lejárt a negyvenöt perc.
    A csapatok a közönség füttye és pfujolása közben vonulnak be.
    A Nemzeti balszárnya viszi az első támadást. Vadas Bihamy elé fejel a beadás után s az összekötő kapásból fölé lő. Az első eset, hogy taps is csattan a nézőtérről! Pár percig még a Nemzetit látjuk frontban, majd a budaiak támadnak, Sztancsik mellélövése a befejezés, amit Bihamy fölé küldött lövése követ. Erre újra sorozatos támadásokat vezet a Nemzeti, de eredménytelenül. Czumpf elfutásának a vége a Gallinához adott centerezés, amit megpfujol a nézőtér, hogy utána Polgár rossz passzát fütyülje ki. Czumpf és Sztancsik most helyet cserél, mire valaki bekiált:
    — Holics úr, a Czétényi ballábas!
    — De két ballábas! — vág rá a másik.
    Fekete ügyetlenül kornert csinál a 15. percben, elhárítása után pedig Gallina gurulós labda után nyujtózik sikerrel. Két szabadrúgás után Buza rúgása messze kapu mellé viszi a labdát, a nézőtér pedig Polgárt újból kigúnyolja, mikor kiugrása végén kornert szerez.
    A sarokrúgás után ott marad a budai csatársor a Nemzeti kapuja előtt, sőt a
    20. percben a Polgár—Lyka összjáték végén az összekötő jól sikerült, félmagas lövése hálóba viszi a labdát. (1:0).
    A gól után kissé élénkebb a játék, főleg a budaiak részéről. Igaz, hogy már a nap sem tűz s a levegő valamivel kellemesebb. A Nemzeti átcsoportosítja csatársorát: Odry, Vadas, Bihámy, Horváth, Czétényi a sor. Horváth lövése akad, Bihámy félmagasát a jó helyen álló Horn fogja. 27. p. Holics tanár úr megint beszól a pályára: Vadas jobbszélre, Odry összekötőbe megy.
    A Nemzeti egyre jobban igyekszik. Horn Czétényi magasát húzza le, majd a jó helyzetbe kerülő Bihámy földbe rúg. A 38. percben azonban Vadas becipelt labdáját fényesen találja el kapásból, de a labda megint pontosan Hornnak tart, aki hibátlanul öleli magához. Megtapsolják.
    A támadásban maradt Nemzeti labdái sorra a kezébe jutnak s nincs velük nehéz dolga. Az utolsó támadásokat azonban a Budai „11” vezeti.

    Nemzeti Sport, 1932. május 23.