magyarfutball.hu

Attila FC - Újpest FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 17. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.21, 18:39
    Ujpest—Attila 1:0 (0:0)
    Verejtékes és szerencsés győzelem A miskolciak elhibázták az egyenlítést jelentő 11-est Góllövő: Török
    Miskolc, 5000 néző. Bíró: Klug.
    Ujpest: Huba — Kővágó, Ligeti — Szalai, Volentik, Vig — Török, Sas, Jakube, Sáros, P. Szabó. Attila: Szemző — Vadász, Dankó, - Sós, Buzássy, Pogány — Haraszti, Szabó, Bán, Rudas, Sziklai.
    Derültséggel indul a mérkőzés. Klug bíró ugyanis hirtelen fordul, megcsúszik és nagyot esik, ami tetszik a közönségnek. Ujpest rögtön támad, Dankó úgy látszik zavarban van, rosszul fejel, de nincsen baj. Sőt még Bán küldi előre Harasztit, aki szökik is, fejel is, lő is, de mellé. Közben csendesen esni kezd, majd eláll, hogy aztán ismét nekikezdjen s egész mérkőzés alatt kísérje a játékot. A 6. percben Jakube ballal mellé lő. A 8. percben ugyanezt teszi.
    Ujpest általában jobban mozog
    s helyenként szép akciókat mutat. P. Szabó beadását Sáros messze mellé teszi. Majd szögletrugás is jelzi a lila-fehérek fölényét, de Szemző kiüti a hálóba tartó labdát. A 13. percben az Attila viszonozza a szögletrugást, Haraszti azonban mellé suhantat. Majd meg szabadrugáshoz jutnak a miskolciak s a 16-osról kell rugni a labdát.
    Vadász, Vadász! —nyilvánítja akaratát a közönség, de nem a hátvéd áll a labdának, hanem Haraszti, hogy aztán átadásából Bán magasan mellé fejeljen. Az Attila lendületben van, Ligeti nagy lyukat rug, olyan nagyot, hogy még Haraszti is meglepődik s lekési a gólalkalmat. Nem sokkal később Haraszti javít, kitűnően küldi be a labdát, de most meg Bán az, aki hibáz.
    A túlsó oldalon Jakube annál veszélyesebb s Szemre vetődve is csak nehezen tud védeni. Aztán ismét az Attila támad ... Kővágó kornert vét... A labdát befelé rúgják, mintha Ligeti kezét érintené. Ligeti rögtön kornerre rúg.,
    — Tizenegyes!.... — hallani mindenfelől, a bíró azonban a szögletre mutat s emiatt másfélperces füttykoncertet „élvezhet\".
    A 26. percben meg Kővágó miatt zúg a tömeg. A hátvéd ugyanis csúnyán Harasztiba lép s a szélsőt kiviszik. Egy perc mulva azonban visszatér. Most Ujpest kerekedik felül, P. Szabó azonban hiába fut el, csak Szemzőbe tud lőni, majd a 30. percben is jeleskedne, de Jakube fölé küldi a beadását. Sáros is nagy helyzetet ront, hogy aztán a 34. percben Huba védje Rudas éles lövését. Most eljött
    az Attila igazi tíz perce:
    Szabó laposan, veszélyesen lő, Huba vetődik, de nem tudja fogni a labdát, nagy szerencséje, hogy mellé suhan a lövés. A 41. percben Vadász szabadrugásnak áll neki, ámde Huba könnyen védi, mert messziről jött a labda. Közben Ujpestnek is volt hirtelen támadása, Buzássy csak az utolsó percben tudott menteni. Már rég letelt az idő, a közönség kórusban kiabál: — Időöööő, időööö!! A bíró azonban teljes három perccel tovább játszat.
    Az Attila rajtaütésszerűen támad és Ujpest zavartan játszik. A 2. percben Sziklai beadásánál Ligeti érthetetlenül összeesik s ki kell vinni. Majd Haraszti gurulós beadása nagyon veszélyes s Kővágó nehezen ment. Szalay két nagy hibával vonja magára a figyelmet, majd meg Vadász szabadrúgását Rudas mellé teszi. Haraszti és Vig összecsap s a szélőt újra ki kell vinni. Ujpest is szóhoz jut, de Török rosszul fejezi be a támadást. A 10. percben Haraszti visszatér, miután Ligeti is beállt már. Most Ujpest van felül. Jakube jó helyzetből lő, de lövései nem a régiek. Utána Török futna el, de Pogány ügyesen szereli. A 15. percben Pogány már csak kornerre tud rúgni s a szögletrúgással megindul
    Ujpest ostroma.
    A kár csupán az, hogy az ostromban éppen a nagyágyúk, a belsők, nem igen működnek.
    A 17. percben Rudas szépen szökteti Harasztit. A szélső élesen lő, Huba bravúrosan vágja kornerre a labdát. A berúgás után veszélyes a helyzet , Klug tisztáz, érthetetlenül szabadrúgást rugat az Attila ellen. Egy perccel később Sas labdát ad Töröknek. A szélső elfut, a 16-os sarkáról élesen, félmagasan lő. Jól célzott. Gól. 1:0.
    A talonból előszedett játékos roppant örül neki!
    A gól után azonban ellanyhul a játék. Eddig izgalmas és változó volt. Most színtelen. Ujpest már nemizgatott... az Attila meg mintha beadta volna a derekát. A 28. percben az Attila kornert ér el, de Sziklai kapu mögé küldi a labdát. Majd Jakube lövése lesz Szemző zsákmánya. Haraszti igyekszik újra. Tiszta labdát kap. Ligeti ráfut és buktatja. Kétségtelen 11-es, szól is már a bíró sípja. Vadász áll a labdának, de élesen fölé rugja.
    Erre már Reiner Sándor is kitör. Beszalad a pályára s élénken vitázik a bíróval, valamint Vadásszal. A vitából kitűnik, hogy
    Reiner már a mérkőzés előtt leszögezte, hogy Vadásznak nem szabad 11-est rugnia.
    Neki volt igaza!...
    Rudas és Haraszti helyet cserél... A 38. percben Ujpest lanyha szögletrúgása az esemény. Ez ismétlődik az utolsó percben is. Félhomályban ér véget a meccs.

    Nemzeti Sport, 1932. április 18.