magyarfutball.hu

Bocskay FC - Attila FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 15. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.16, 23:10
    Bocskai - Attila 2:1 (1:1)
    Az Attila vezető gólja után csak nehéz küzdelem árán s némi szerencsével tudta Debrecenben tartania két pontot a Bocskai
    Góllövő: Sziklai, Hevesi, Teleki
    Debrecen, 3500 néző. Bíró: Boros P.
    A két csapat így áll fel:
    Bocskai: Fehér — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Marosi — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Hevesi.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Pogány — Csere, Rudas, Nemes, Magyar, Sziklai.
    A Bocskai kezd, de mindjárt az Attila veszi át a labdát, mely a Bocskai 16-osa táján fut táccsra. Ujra az Attila támad s Fehér Magyar közeli lövését fogja. A miskolciak diktálják az iramot, ők játszanak nagyobb lelkesedéssel s nagyobb lendülettel. A Bocskai ideges.
    A 3. percben
    Rudas remek keresztlabdát ad Cserének, a szélső lő, s a labda Fehér kezei közt a hálóba hull. Az Attila hatalmas közönségének kirobbanó lelkesedése azonban rögtön nagy méltatlankodássá változik, amikor látja, hogy a bíró lesállás miatt az Attila ellen szabadrugást ad s
    a gólt nem ismeri el érvényesnek.
    A Bocskai bizonytalankodik, sok a rossz passz. Végre Vincze átjátszik Telekihez, ez fejjel visszaad Vinczének, aki közelről lő, a lövés azonban Szemző térdéről kipattan. A túlsó oldalon Rudas hatalmas lövését Fehér védi. Az Attila lendülete imponáló, a hazaiak csak szórványosan jutnak szóhoz.
    A 10. percben Kuti 20 méterre a kaputól hendszet vét, a szabadrugást Rudas élesen, laposan lövi, Fehér az előtte állók miatt csak későn veszi észre a labdát, de vetődve még kapufára tudja ütni. A bőr innen
    Sziklai elé esik, s rugása nyomán ívelten száll a tulsó sarokba. 0:1!
    A „filléres gyors” közönsége lelkesen ünnepli csapatát. Pogány és Vincze összecsap, Pogány marad alul, a mentőknek ölben kell levinni. A két lába vértől maszatos. A bíró szabadrúgást rúgat a Bocskai ellen. Ezt hárítják, majd Markos átadása után Teleki a kapufát találja el a másik oldalon. Rögtön ezután már a Bocskai kapuja előtt támad nagy zavar egy szabadrúgás után, amit Fehér nehezen tisztáz. Hevesi szép lövését Szemző fogja. A 17. percben Pogány visszatér s mindjárt az Attila támad. Rudas lövése csak kevéssel jut mellé. Markos ront. Most önmagát csapja be a szélen s a labda Dankóé lesz. Hevesi beadása Dankó fejéről Markos elé pattan, aki 5 méterről messze mellé lő. Az Attila Nemese nagy ofszájdról szökik s mert maga sem hiszi, hogy a bíró elnézte ezt a lesállást, nem mer lőni, hanem közelről Fehér kezébe gurít. Pedig a bíró sípja most néma maradt Sziklai, majd Rudas szabadrúgása veszélyes. Rudasét el is nézi a Bocskai-védelem, a labda azonban mellé ment. Vincze kapáslövése fölézúg, aztán Mátéffy rohan, de elesik. Hevesi nagyszerű lövése pedig Vadászról kornerre pattan. A középre küldött labdát Szemző kiüti. Az Attila felnyomulása után Magyar szenzációs lövését Fehér fogja nagy nyugalommal. A 33. percben azonban Csere szélről küldött bombáját kiejti , mikor utánanyúl, lökik. Szabadrúgás. A 35. percben Kuti kornert vét, Fehér lehúzza a labdát. Az Attila ostroma újabb sarokrúgást eredményez, ami szintén eredménytelen. A 37. percben két Bocskai-korner szerepel a műsoron meleg pillanatok kíséretében.
    A 41. percben Palotás kiverekszi a labdát, előreadja a 16-os vonalra, ahonnan
    Teleki Hevesihez továbbítja, a balszélre. A szélső fordul és jobblábbal kapura lő. Szemző lehajol a labdáért, de az a keze közt begurul a hálóba. 1:1.
    Az utolsó percben nagy Bocskai-helyzet: Teleki mesterien vezeti a labdát, kiteszi Mátéffyt, ennek lövése Szemzőről pattan, de nincs a közelben debreceni csatár, aki értékesíthetné.
    Szünet után a Bocskai játszik széllel s mindjárt látni, hogy ez a félidő a debrecenieké lesz. Teleki remek bombáját Szemző csak reflexmozdulattal tudja kornerre ütni, majd Markos beadását hárman is hibázzák a kapu torkában. A 6. percben Hevesi jobbra tálal Vincze elé, az összekötő Markoshoz továbbít, aki behúzódva Telekinek ad.
    Teleki nem vár, míg a labda leesik, hanem belefordul és jobb lábbal védhetetlen lövést küld az ellenkező sarokba. 2:1.
    Az Attila még tud válaszolni. Rudas kígyózik át a Bocskai-védelmen, egészen a 6-osig jut, lapos lövését Fehér szép vetődéssel védi. Aztán megint Szemző kap munkát, mégpedig többször egymásután. Az Attilát szabadrúgás hozza fel, de Fehér tisztáz. A debreceni csatársorban Hevesi van elemében. Minden elfutása veszélyes. Most Palotás labdájával ugrik ki s Szemző a magas, sarkos lövést csak nehezen védi. A 26. percben Markos beadásából Teleki kapásból lő a felső léc alá s Szemző csak korner árán menti a lövést. A szögletrúgást Hevesi ügyesen rúgja, Szemző nem éri el a labdát, mely
    végiggurul a gólvonalon, aztán kimegy...
    Nagy helyzet volt! A 32. percben Dankó vét kornert, aztán Teleki átadása után Hevesi lövését Szemző fogja.
    A Bocskai perceken át ura a játéktérnek. A 38. percben Vincze 18 méteres bomba szabadrúgását Szemző pompásan védi.
    A 41. percben az Attila egyenlíthetne.
    Csere lefut s közben faultolja Remmert, aki reklamál. A bíró azonban nem fúj, Csere leszalad a kornervonalig, onnan hátra ad a 6-oson álló Rudasnak, de az összekötő idegességében fölélő. A Bocskai most már nyugodtan játszik s közben finoman az időt is húzza. Az utolsó percben megint nagy az izgalom. Az Attila felnyomul, a Bocskai-védelem a 16-oson hendszet vét, a bíró szabadrúgást ítél. A miskolci nézők Vadászt reklamálják s a bekk futva érkezik. Közben a Bocskai tiltakozik, de a bíró leteszi a labdát s Dankó meg sem várva, míg a sorfa felfejlődik, ráfut és lő. A labda emberbe megy, majd taccsra pattan és vége a játéknak.

    Nemzeti Sport, 1932. április 5.