magyarfutball.hu

Budai 11 - Bocskay FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 13. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.12, 22:47 (szerk.: 2023.11.13, 09:52)
    Budai „11"-Bocskai 3:1 (2:0)

    A lelkesen küzdő Budai „11" szép küzdelemben győzte le a szív nélkül játszó Bocskait
    Góllövő: Tárnok, Tárnok, Sztancsik, Vincze
    Hungária út, 1500 néző.
    Bíró: Salgó.

    Budai „11”: Horn — Wéber, Moharos — Fekete, Kárpáti I., Kárpáti II. — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer — Mátéffy, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Ormos, Hevesi.

    Sima, egyenletes, csak kissé poros talaj fogadta a pályára lépő csapatokat. Nem nagy, nem is zavaró északi szél fujdogált, amikor Salgó sípjelére Teleki széllel szemben megindítja a játékot. Mátéffy jó passzával Markos futna, de a kis Kárpáti akasztja és Czumpfot küldi jó keresztlabdával támadásba. A szélső fut is jól, de a beadás rossz, a kapu mögé megy. Markos, majd ujra Markos a Bocskai lendítő kereke, szorulnak is kissé a budai kapu körül, de Kárpáti I. felszabadít. A 6. percben Markos kornert erőszakol ki, de a rugás rossz.
    Polgár Czumpfot szökteti, a szélső visszajátszik, a center Sztancsiknak továbbít, aki kiugrik, kapásból zúgó lövést ereszt a kapu fölé. Tovább is fennmarad a Budai „11”. Polgár fejel a kapura, gyengén. Lyka jó passzokat ad, de nincs folytatás. A 10. percben Vincze a második kornert szerzi csapatának. Kárpáti felszabadít. A budaiak Polgárra játszanak mindent, arra azonban Remmert mintha „rávarrták volna”. Czumpf többször is bebizonyítja, hogy nem jobbszélső. Sorra rossz beadásokkal fejezi be a jól induló támadásokat. Teleki is észrevéteti magát. Sokat forgolódik. Vincze küzd egyedül, de jó labdáival Markos nem tud semmire sem menni. A 19. percben van az első jó helyzete a Bocskainak. Vincze—Teleki összjáték után Hevesi tiszta helyzetben kapja a labdát, de a lövés lecsúszik. Most kezd munkába a budai halfsor. Sorra indítja a jó támadásokat. A kis Sztancsik szalad a 22. percben, jó helyzetbe hozza Polgárt, de csüngenek rajta a debreceni védők és a kapásból küldött bomba fölé szalad.
    A következő percben azonban már sikert hoz a budai támadás.
    Lyka Czumpfot küldi, az visszaad Polgárnak, tőle Sztancsik kapja a labdát, ez átvágja az üres balszárnyra
    Tárnok elé, aki nem habozik és tíz méterről Budai mellett a jobb sarokba lövi az első gólt. 1:0. 24. p.
    Tovább is a Budai „11” van frontban. De ő sem erőlködik most. Középjáték folyik, meglehetős unalommal. A 28. percben Hevesi lefut, de ívelt beadását Horn, ha nehezen is, de elüti a fejelni készülő Vincze elől és Kárpáti végleg felszabadít. Polgár kapáslövése a válasz, majd újabb Polgár-akció veszélyezteti Budai kapuját, de a centert két dribli után erősen nyomják s így alig mellé lő. A Bocskai erőtlen támadásai csak a 16-osig jutnak, mert Teleki és Ormos elvész a budaiak kapuja előtt. Wébernél 11-est reklamál a 41. percben a Bocskai, de semmi sem volt. A kirugott labdát Lyka mesésen tálalja Czumpf elé, az Polgárnak ad, aki a 16-oson állva ismét az üresen álló Tárnok elé passzol. A Bocskai-védelem mintha elaludt volna és
    a szélső erős, ívelt labdája a nyújtózkodó Budai mögött a bal sarokban köt ki. 2:0.
    Czumpf lő még mellé, aztán Tárnokot szereli Kuti és vége a félidőnek.
    A szünet után kivonuló csapatokat már erősebb szél fogadta. A Bocskai kapta az elemi segítséget hátába és erősen támad is. Vincze jó átadását Markos elereszti. Mátéffy messziről lő, de neki lecsúszik.
    Az egész Budai „11” Polgár és Tárnok kivételével a védelemben van.
    A tömörült védelemmel szemben nem is boldogul az erőtlen debreceni belső trió. Moóré a 8.p-ben faultolja Kárpáti I.-et, aki a földre kerül, de Moóré sem bír a talpán maradni. A feltápászkodó Kárpáti megboxolja kissé Moórét és bírói figyelmeztetésben részesül. Majd Wéber kap bírói intelmet. A Bocskai, csatárok minden kísérlete a kemény budai védelembe ütközik. A 12. p-ben egyetlen Polgár-kitörés szakítja meg a debreceni fölényt, de Remmer még idejében szerel, - kornergyanusan. Most már nagyon erős a szél. Markost kornerre szerelik, ezt csak újabb kornerrel tudják megúszni a budaiak. Ezt azonban jól mentik és máris Polgár indítja Tárnokot, az Lykának ad be, de őt Kuti szereli. Ormost Kárpáti I. szereli és a lepattanó labdát Moóré újra Kárpáti I.-be lövi. A 18. percben Moóré Markost indítja, az lennterem Horn kapujánál és hatalmas lövést küld az újonc hálójára, de Horn nagy stílusban véd. A budai halfsor újra éled. Polgárkapja balról a labdát és a tizenegyes pont táján jól lő. Budai Czumpf elé üti a labdát, annak lövése emberről a tizenhatos vonalon tanyázó Sztancsik elé pattan.
    A kis csatár ballal habozás nélkül jól meglövi és a tömegen keresztül a kapu jobb sarkába fúródik a harmadik gól. 3:0. 20. perc:
    Bocskai most élénkül kissé. Markos sok labdát kap, de elkalandozik, nincs a helyén. Végre Vincze megunja és önálló akcióba fog, de a tizenhatoson
    Kárpáti I. elkaszálja. A megítélt szabadrúgásnak mégis ő áll neki és szép lövéssel küldi a debreceni becsületgólt a jobb felső sarokba. 3:1. 24. perc.
    Most egymásután két kornert ér el a Bocskai, de ezek eredménytelenek maradnak. Markost Moharos szereli, majd Vinczét faultolják ismét a tizenhatoson. Vincze átadott labdáját most Ormos rontja. Markos kornert szerez, majd Tárnok lefutása is kornerrel végződik. Hevesi lövését Horn szépen védi. Polgár kitörését Remmer éppen, hogy szerelni tudja. Sztancsik lövése emberben akad. A Bocskai most már nem is kezdeményez, átengedi a teret a budaiaknak. Lyka bebizonyítja, hogy nem tud lőni, Czumpf pedig már „jubiláns” rossz beadását csinálja. A Bocskai még egyszer felnyomul. Hevesi kapja Telekitől a labdát, de ott terem Polgár és most
    a mérkőzés legszebb akcióját vezeti.
    Egyedül megszalad a halfsoron és a debreceni védelmen keresztül. Az utána rohanó debreceniek kissé balra tolják, de még marad ereje és ballal az ötös vonal sarkáról óriási bombát küld Budai kapujára. A kapus jobbra kiejti a labdát és a ráfutó Czumpf elől csak önfeláldozó beledobással tudja újra megszerezni. Vége.

    Nemzeti Sport, 1932. március 7.