magyarfutball.hu

Hungária FC - Bocskay FC 5 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 12. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.07, 20:12
    Hungária—Bocskai 5:3 (0:2)
    Nagyobb állóképességével a második félidőben megérdemelten vívta ki a Hungária a szép győzelmet Góllövő: Vince, Mátéffy, Híres, Teleki, Titkos, Cseh, Sárvári, Híres
    Hungária út,4000 néző. Bíró: Bíró S.
    A két csapat következőképpen állott fel:
    Hungária: Szabó — Nagy, Mándi — Kompóti, Kalmár, Sebes — Haraszti, Cseh, Sárvári, Titkos, Híres.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Hevesi.
    A Hungária kezdi a játékot, de támadása csak annyit eredményez, hogy Híres ráfut a fagyos, kapu melletti talajra, elesik és bicegve megy vissza a közép felé. Máris a Bocskai jobbszárnya fut s Mándi hendszel kezdi a szezónt.
    A Bocskai csatársora remekül adogatja a labdát s az 5. percben nyíló helyzetet Mátéffy mellé lövése fejezi be. Hevesi beadását Szabó vetődve csípi el s rúgása után Haraszti centere száll a másik kapu elé. Hires lő, a labda jobbra tart, megakad Keviczky lábában s csaknem a kapuba perdül. Budai azonban idejében elfogja. Ujra a Bocskai lendül támadásba s a
    7. percben Hevesi megint elfut. A bizonyos nagy könyv előírása szerint emeli be centerét középre a védők feje felett, Vincze meg hibátlanul fejeli a hálóba az első gólt. (0:1).
    Heves Hungária-ostrom felel a gólra. A Bocskai beszorul s Budai egymás után kapja a labdát. Az ostromnak Kalmár faultja vet véget. Vincze lapos beadása elakad, Moóré előre ívelt labdájánál pedig lest lát a bíró.
    — Az első tavaszi bíróhiba — mondja valaki.
    A Hungária vergődik. Mándi csak kézzel tudja tartani Markost, Sárvári belelép Remmerbe, de a debreceni balszárnyat Nagy csak korner árán tudja szerelni. A Bocskai támadó kedve nem szűnik s a 19. percben jobbról hirtelen balra száll a labda. Vincze vágta át félmagasan s a labda elcsúszik Kompóti mellett. Szabó, látva a veszélyt, kirohan, de már nem segíthet, mert Mátéffy előbb éri a bőrt s ballal, félmagasan az üres hálóba küldi. (0:2).
    Az állóhelyen viharosan dörög:
    — Hajrá, Bocskai!!
    A Hungária erősít. Budai Titkos lövését fogja, majd Hires rúgása nyomán siklik kornerre a labda. A rúgás jó, Titkos fejes, de a kapufáról perdül jobbra a labda, hogy végül is szabadrúgás szabadítsa fel a Bocskai kapuját. Közben Sárvári sérülést szenvedett, a pálya széléhez megy, ahol beragasztják térdét. Utána csak biceg a pályán. De sántít az egész Hungária. A halfsora vergődik a Bocskai-csatárok ötletes, jól működő támadásainak malmában.
    A Moóré—Teleki—Mátéffy támadás nagyon tetszetősen fut végig a pályán s a kirohanó Szabó vetődik a labdáért. Mátéffy lába érte azonban előbb a labdát is, a kapus fejét is és kornerben végződik a nagy jelenet. A Bocskai nagyon szorongatja a Hungáriát s hiába cserél Sárvári Híressel, a Bocskai irányítja továbbra is a játékot. A 35. percben mégis Titkos lövését fogja Budai, majd meg Híres szabadrúgást akar kapura küldeni. Annyira elvéti azonban a célt, hogy a közönség hangosan kacag a rosszul sikerült rúgáson. Az utolsó percekben a Hungária jobban játékban van, de az eredményen nem tud változtatni.
    Szünet után a debreceniek vannak támadásban. A jobbról jövő labda elcsúszik Mátéffy elé, akinek lövését Szabó védi ki. Erre azonban nagyon erős ellentámadásba kezd a Hungária s a Bocskai meglehetősen védelembe vonul. Kalmár lövése kapu fölé viszi a labdát, de a kék-fehér támadósor most már nem tágít a Bocskai térfeléről. Sőt a 7. percben jobbról befelé tart a labda. Hires harsányan kiált Titkosra: Emeld át.
    Titkos szófogadó társ, pontosan adja szélsője elé a labdát s Hires lövése nyomán Budait érve vágódik a gól a hálóba. (1:2).
    A Bocskai élénk támadása kornerben végződik, hogy hamarosan Haraszti lövése akadjon meg a másik kapus kezében. A rohanó Markost Sebes elkaszálja, de a rúgást Kalmár fejeli, Sárvári Hires elé játszik, aki kornert csikar ki. Ez elhárul, de a 12. percben a kiugró Budai elől Cseh elkotorja a labdát, ami azonban kapu mellé gurul. A Bocskai halfsora tűnt most el a pályán. A Hungária egyre jobban belejön a játékba, sőt Sárvári is egészen meggyógyult. Mégis hirtelen támadásba lendül a Bocskai, a bíró is hiába állítja meg az ellenfél kapuja előtt érthetetlenül, mert rúgás után újra rohamoz.
    A 17. percben balról Markos elé száll át a labda, a szélső hirtelen elhúz Sebes mellett s jól centerez. Teleki előtt van már a labda s a center lábáról a jobb alsó sarokba kerül a gól. (1:3).
    Teleki nagy cicázást rendez Kalmárral, Markost futtatja, de Mándi kornerre javítja a dolgot. A rúgás jó, de Szabó is ügyes, elüti kapuja elől a labdát. Nagy, majd Titkos miatt rúg a Bocskai, mégis a 21. percben Keviczky csak kornerre tud tolni. A sarokrúgásból semmi sem lesz. Annál reménytkeltőbb Cseh kiugrása, de a védők alácsúsznak, a csatár esik a kapu előtt s a közönség nem ok nélkül kiált 11-est! A Bocskai rohamát Teleki célt tévesztett lövése
    fejezi be, mire új Hungária-roham indul. Az elfutó Harasztit Remmer kézzel akarja visszahúzni, de a szélső kisiklik a bekk kezéből, a bíró pedig — helyesen — tovább engedi a támadást.
    A labda Titkos elé kerül a szélsőtől, az összekötő pedig a kapu bal oldalába vágja. (2:3). 25. p. z
    Most már látható, hogy a Hungária jobban bírja az iramot. Moóré — Mátéffy — Teleki -Markos támadás nagyszerű helyetbe hozza ugyan a szélsőt, de lövés korai, célt is téveszt. azután erősebb Hungária-fölény alakul ki. Markos hiába táncoltatja meg Mándit, a labda előreszáll, Kalmár Hírest szökteti, aki nagy ívben centerez. Ugy látszik, hogy elszáll a labda a kapu felett, pedig ott esik lefelé az ellenkező kapufánál. Budai tehetetlen vele szemben, Cseh viszont felismeri a helyzetet s jól sikerült fejessel a kapu másik oldalába küldi. (3:3). Óriási az öröm a Hungária táborában! A játék hullámzik s mindkét kapus szóhoz jut. Kalmár nagyszerűen küzd s a 40. percben is ott van Titkossal együtt Vinczén, aki felugrik, hogy elfejelje a labdát. A két hungarista elrántja a debreceni csatár lábát, aki lezuhan a földre. A bíró nem fütyül, pedig nyilvánvaló a fault, Titkos jobbra küldi a labdát.
    Haraszti elfut, beível középre s a megzavart védelem nem szól bele Sárvári fejesébe, amely hálóba viszi a labdát. (4:3).
    A Bocskai némi vitát kezd a bíróval, aki azonban hajthatatlan. A közönség tombol, a Hungária még jobban fellelkesedik s Hires kornert rúg, de kapu mögé száll a labda. Tovább támad azonban a csapat. Titkos nagy harcba keveredik Kutival, közülük befelé pattan a labda. Hires meglátja a helyzetet, rárohan a labdára s hálóba vágja. (5:3). 45. p.
    Kezdés után vége is a mérkőzésnek.

    Nemzeti Sport, 1932. február 29.