magyarfutball.hu

Attila FC - Bocskay FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 5. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.26, 18:40
    A BT bíróküldője a pénteki pótülésén avasárnapi ligamérkőzésekre a következő bírókat jelölte ki: I. liga: Somogyi—Kispest: Gébéet, Sabaria—Budai „11”, Sándor, Bocskai—Attila, Stern Tibor.

    Sporthirlap, 1931. október 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.10.13, 19:16
    Bocskai Attila 3:1 (2:0)
    A miskolci csapat csak kornerarányával tudta verni nagy ellenfelét, a gólokat inkább a debreceniek rúgták
    Góllövő: Mátéffy, Teleki, Rudas, Mátéffy
    Miskolc, 4.000 néző. Bíró: Stern.
    Helyválasztásnál Dankónak kedvez a szerencse s Markos bosszúsan legyint, mikor látja, hogy szél ellen kell felállania csapatának.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Ormos.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Pogány, Bán — Csere, Körösi, Rudas, Nemes, Hajós.
    A miskolci csatársor kihasználja a szelet s élénk iramban támad. Rudas elől Budai csak nehéz vetődéssel szedi fel a labdát, de kirúgása után is csak a 3. percben jut komolyabban szóhoz az ellenfél, amikor Vincze toronymagasan lövi el a labdát. Vadász 25 méteres szabadrúgást küld háló fölé, majd Körösi lesben áll, elakad a roham. Bán Hajóst szökteti, a beadás mögé száll. Bán szabadrúgása Budai nyugalmát zavarja meg: kifut, elbukik a tizenegyes pont táján, közben a labda meg Pogány elé kerül, aki azonban kapu mellé küldi. Az Attila tovább támad. Dankó szabadrúgása Hajós elé viszi a labdát, a szélső jól ad be, de Nemes a 6-osról fölé lő. A közönségnek tetszik a dolog. Nagy tapssal jutalmazza az Attila rohamait s hatalmas buzdítással küldi csapatát újra, meg újra rohamra. De eláll a nézőtér szeme, szája, amikor a sok támadás közben mégis az ellenfél szerzi meg a vezetést. A 10. percben kap ugyanis Markos első ízben labdát. Elrohan,
    beadását Vincze Mátéffy elé továbbítja, aki kiugrik a védők közül s bevágja az első gólt. (1:0).
    Az Attila semmire sem megy. A 13. percben viszont Markos futása újra veszélyesen végződik. Mátéffy azonban most visszajátszik jobbszélre, ahol a szélső lesben van. Egy percre rá Körösi jut jó helyzetbe, de lyukat rúg s csak sarokrúgásra változik a gólszerzési alkalom. Nemes fejel, Budai azonban véd. A 16. percben Rudas ígér kiegyenlítést, de Palotás közbelép s újra a sarokról küldi be az Attila a labdát, hogy Nemes mellé fejelhesse, a Bocskai védelem alig győzi a munkát. Palotás lök, a 18 méteres szabadrúgást Vadász a sorfalba vágja, melyről a labda kornerre pattan. Sem ezt, sem a következő, Keviczky miatt rúgott kornert nem tudja a miskolci csatársor kihasználni, mert maga Keviczky tisztázza a helyzetet. Az Attila ostromol, Budai is csak kornerre tudja tolni a labdát s a kavarodást megint Keviczky hidegvére szünteti meg. Erre Markos két lefutása kelt izgalmat, de sikert nem hoz. A 29. percben Csere labdája vágódik Kutiról kornerre s a berúgás után Budai vetődve fogja a labdát. Ennyi támadás, ilyen szigorú ostromzár után születik meg a Bocskai második gólja a 35. percben. Pogány a félpályánál cselezget, elveszik tőle a labdát,
    már száguld Markos a vonalig vele. Onnan centerez , Teleki pár lépésről a hálóba vágja a második gólt. (2:0).
    Körösi és Nemes valami rúgást kap, mert mindkettő sántít, Vincze meg azzal véteti észre magát, hogy állandón protestál. A szabadrúgásra állított labdát is elrúgja a helyéről, mire a bíró visszahozatja vele. A 44. percben még Csere irányít háló mögé Attila-kornert s ezzel véget ér a félidő.
    Alig indul a játék, Bán Hajós elé játszik, a szélső lefut, beadott labdáját pedig
    Rudas rendeltetési helyére küldi. (2:1).
    Némi mezőnyjáték után Ormos szökik, lő, de Szemző résen van. A következő támadást Markos szeretné vinni, de lesállás miatt a bíró megállítja, ami iszonyú dühbe hozza a nagymérgű szélsőt. Figyelmeztetésben részesül. A 12. percben Ormos jól irányítja a Bocskai sarokrugását, de belül Mátéffy ront. Bocskai fölény alakul ki, de ez a fölény lassan gyengeségi szakaszba zárul. Az Attila ismét hiába jut kornerhez — már alig győzik számolni ezek sorát — Markos lövését Szemző fogja, míg a 30. percben Ormos lefutása után a beadott labdát ugyancsak Markos küldi a háló mellé. Két percre rá Ormos előtt alakul ki nagy helyzet, a szélső lövése azonban Szemző zsákmánya. Egyhangúan, eseménytelenül folyik a játék. A 33. percben ismét keresztbe küldi a kapu előtt Markos a labdát, de a 40. percben kialakul a végeredmény.
    Markos beadását a védelem elvéti s Mátéffy könnyen juttatja a hálóba a labdát. (3:1).
    Kezdés után Vincze lapos lövését kell védenie Szemzőnek, a 43. percben meg Teleki megsérül. Egy percig tart, míg elhagyja a pályát, s így meghosszabbodik a félidő. Érdekes, hogy éppen a 46. percben éri el az Attila utolsó kornerét, melyet Pogány most kihasználna, de a bíró a játék végét jelzi, mikor a labda a levegőben repül a kapu felé. Pogány fejese tehát hiába viszi a hálóba, az eredményen ezzel már nem változtat.
    Ormos Zoltán, a Bocskai trénere: A jobbik csapat győzött. Egy-két miskolci játékos túlságosan kemény, sőt durva volt.

    Nemzeti Sport, 1931. október 5.