magyarfutball.hu

Bocskay FC - Somogy FC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 4. forduló
játékvezető : Veigl (Weigl)
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.23, 19:49
    Bocskai—Somogy 1:0 (0:0)
    A mérkőzés utolsó percében, erősen vitatott tizenegyesből rúgta a debreceni csapat a két pontot jelentő gólt
    Góllövő: Markos (11-esből)
    Debrecen, 3000 néző. Bíró: Veigl.
    A Bocskait nagy tapsvihar fogadta, de külön tapsban volt része Horváthnak, aki tavaly a debreceni csapatban játszott. A sorsolásnál Somogynak kedvez a szerencse s így a Bocskai, nappal szemben kezdi a következő csapatokkal lejátszott mérkőzést.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer— Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Ormos.
    Somogy: Erdős — Miklósi, Joós — Pető, Péter, Györffy — Mészáros, Egry, Jakube, Horváth, Tunyoghy.
    A Bocskai első mozdulata pompás. Ormos elfut, jól ívelt labdáját Vincze éppen csak a kapu fölé küldi. A Somogy sem hagyja magát. Lendületes támadást vezet s Remmer megzavarodik, hibát követ el. Mészáros gólhelyzetbe kerül, de nem tudja kihasználni, mellé rúg. Ormos egymásután viszi le futásait, de Erdős és Miklósi menti a helyzeteket. A 10. percben Teleki Mátéffyt szökteti s kornerré változik a támadás. Elhárul a veszély Somogy kapujától, sőt Tunyoghy elrohan s éles lövéssel kapu fölé bombáz. A kirugással viszont Bocskai-roham száguld végig, Mátéffy Teleki elé játszik, akinek labdája alig kerüli el a kaput. A szép támadások fokozzák a nézőtér hangulatát, mely tapsol és buzdít. Moóré erre 20 méterről ereszt meg lövést, de Erdős kornerre tolja a labdát. Markos rosszul rug a sarokról. Ujabb támadás végén Ormos beadását Erdős öklözi ki s már rohan is a Somogy jobbszélsője. Átvágja balra a labdát s Tunyoghy kapásból küldi kapura, hogy Budai csak kornerre tolhatja. Lassan kitűnik, hogy a Bocskai halfsora meglehetősen gyengén működik. Vincié hozza előre a labdát, egyedül tör a kapura, de lövésével csak a kapufát találja el. Kirepül a labda a mezőnybe, hamarosan Jakube viszi Budai kapuja felé, de közben hendszel s oda a támadás. Horváth lövése vonja még bele a játékba Budait, majd ujra a Bocskai támad s ujra Ormos vezeti a támadást. Nem is egyszer, de sorozatosan küldi kapu elé a labdát, ahol azonban Teleki, Vincze, Mátéffy sorrendben rontják el a belsők a helyzeteket. A csapat vergődése bosszantó már, mikor a 44. percben Ormos jól irányított sarokrugása nyomán érintés nélkül repül be a labda a hálóba. Teleki és Mátéffy azonban a kapust zavarta s így szabadrugás jár a Somogy javára. A nézőtér reménye tehát itt is eloszlott.
    Teleki rossz passza viszi támadásba a Somogyot s Jakube kapu mellé küldi a labdát. A Bocskai támadása komolyabb, de csak kornerben végződik. A kapu elé szálló labdát sorjában Mátéffy, Vincze és Teleki fejeli, de Erdős mindig öklöz, míg a harmadik fejes után már fogja a labdát. A Somogy láthatólag meg van elégedve a helyzettel. Igyekszik az időt húzni, de védelme szilárd s biztos a dolgában. Tunyoghy lefutása kapu fölé viszi a labdát, Mátéffy meg kapufát lő, mely után Joós menti a helyzetet. A Bocskai kapuja előtt Budai hibája teremt nagy helyzetet, de Mészáros háló fölé küldi a labdát. A Bocskai erre erősít. A Somogy védelmét azonban nem töri meg az iram. A közönség türelmét veszti lassan s követeli, hogy a jól játszó Ormos menjen belső csatárnak. Ormos szót fogad s cserél Mátéffyval. Ez sem segít a csatársoron, mely mintha megbabonázva játszana. A halfsor pedig valóságos átjáróház. A Somogy ritka lefutásai mind átsiklanak rajta. Mátéffy üres kapuba sem tudja belőni a labdát, majd egy-egy korner esik s a közönség már belenyugodott, hogy gól nélküli döntetlen az eredmény, amikor bekövetkezik a nem várt fordulat.
    A 45. percben ugyanis Teleki Mátéffy elé játszik s a csatár rúgna is, ha közben Miklósi kezébe nem csapódna a labda.
    A hendsz nem volt szándékos, de a bíró fütyüli azonnal, határozottan büntetőt ítél. Jóformán az egész nézőtér hátat fordít, mikor Markos a labdának fut, hogy vad dühhel a jobb sarokba küldje az értékes gólt. (1:0).
    Kezdésre már nincs is idő s a Somogy-játékosok sírva, elkeseredetten mennek le a pályáról.

    Nemzeti Sport, 1931. október 12.