magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 21. forduló
nézőszámok:
  1. Az Újság: 1.800
  2. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.13, 21:09
    (Hungária-uti pálya.) MTK—Kispesti AC 2:0(1: 0)

    Biró: Schreiner. Nagy MTK-fölény a mérkőzés egész tar­tama alatt, s hogy a testgyakorlók nem tudtak nagyobb goalarányu győzelmet elérni, az — a kék-fehérek csatársorá­nak lanyha játékán kívül-— Varga és Jurcsó kitűnő védeke­zésének az érdeme. Schaffer lőtte az első goalt alig negyed­órai játék után. Két perczczel a játék befejezése előtt Schlosser kettőre növeli a goalok számát. 1800 néző.


    Az Újság. 1918 június 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.13, 21:06
    MTK—KAC 2:0 (1:0)

    — Hungária-ut. — 2.000 néző. — Biró : Schreiner Károly.
    Nagy meglepetés. Az MTK csatárának leg­utóbbi formái alapján a kék-fehérek fölényes, gólokban is kifejezésre jutó győzelmét várta mindenki, mely azonban váratlanul nem követ­kezett be. Az MTK csatárok az első percekben láthatóan kényelmesen dolgoztak de mikor akcióik sorra meghiusultak a KAC erőteljes védelmén, elvesztették nyugalmukat, idegesekké lettek, s ettől kezdve nyomát sem láttak terv­szerű tetszetős kombinációknak. A mezőnyben meg érvényesült a kék-fehérek nagy technikai felsöbbsége, állandóan a KAC kapuja előtt folyt a játék, de az akciók befejezésére, jól irányí­tott lövésekre, a Kispestiek védelmének erőtel­jes közbelépése folytán a legtöbbször nem is került sor. Ha pedig mégis csak sikerült áttőrniók magukat a KAC kapu előtt képződött falakon, Varga és a kapufa mindent mentettek. Az MTK-ból hiányzott Szabó, aki helyett Winkler játszott balszélsőt, míg az ő helyére Braun került, Braun volt különben az egyedüli a csatársorban, aki még valamelyest elfogad­hatót nyujtott. A fede-zetsorban Kertész II. volt a legjobb, míg a közvetlen védelemben Feldmann magaslott ki; meglepő volt Knapp bizonytalansága. A KAC teljes egészében dicséretet érdemel azért a rendkívüli lelkese­désért, pillanatig sem csüggedő ambícióért, mellyel a mérkőzést végig játszotta. Derekasan dolgozott a közvetlen védelem és a fedezetsor, de elismerés illeti a csatárok játékát is, amiért látva védelmük szorongatott helyzetét pillanatig sem habozva mentek hátra segíteni, de adott pillanatban veszélyes támadásokat is vezettek a kék-fehérek kapuja ellen. Egyénileg Varga, Jurcsó, Tury és Jeszmás szolgáljak rá külön dicséretre.
    Az első gólt könnyen elhárítható védelmi hiba folyómányakép Schaffer lőtte a 11. perc­ben, míg a második gólt két perccel a mérkőzés befejezése elölt egy kapu előtti kavarodásból Schlosser szerezte meg.


    Sporthirlap, 1918 július 1.