magyarfutball.hu

MTK - Vasas 7 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000
  2. Sporthírlap: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.11, 18:40
    MTK —Vas- és fémmunkások SC 7:1 (3:0)

    — Hungária-ut—8000 néző—Bíró : Sebők Ármin.
    Minden várakozást felülmúlóan impozáns, nagyszámú nézőközönség jelent meg, a két csapat mérkőzésén. A match, a nagy góldifferencia ellenére is megérdemelte a szokatlanul nagy érdeklődést, mert a második félidő közepéig igen heves iramú, változatos, mindkét részről tetszetős akciókkal tarkított küzdelem képét mutatta. .
    Az MTK a Tauszig —Orth. jobbszárny helyén a Braun—Konrád II. párral, és Knapp helyén Kossuthal állott fel. A csapat, egy-két tagjának kivetelével a legjobbat nyujtotta, S egész játé­kával multheti kudarcát igyekezett korrigálni. Törekvése fényesen sikerült Kossuth mai sze­replésével csak ujólag bebizonyította, hogy nem való a csapatba, a kapott gólt minden negyedrangu kapuvéd kivédte volna. A két hátvéd, különösen Feldmann jól dolgozott. A fedezetsorban Kertész II. és Vágó játéka emelkedett ki. A csatársor legjobb embere Schlosszer volt, a kinek nagyszerű áttörései, koloszális lövései is­mételten ragadtatták tapsra a nagyszámu pu­blikumot. A két szárny közül a jobboldali volt a jobbik. Braun a jobbszélen Iassankint Tauszig méltó helyettesévé fejlődik. Konrád II. hét hónapi szünet után meglepően jól mozgott; ördöngös technikájá, passzai kitünően érvénye­sültek.
    Schaffer a mezőnyben jól mozgott, de a kapu előtt mindent elrontott. Szabó, talán a katonai szolgálata miatt, nehézkes volt.
    A Vasasok, bár nem játszottak rosszul, min­denesetre erősen rendes formájuk alatt szere­peltek. Plattkó néhány nagyszerű védést pro­dukált, de a gólok többségével szemben tehetetlen volt - több szerencsével a harmadik és negyedik gólt elháríthatta volna. A két hátvéd váratlanul igen gyenge formát mutatott, A fedezetsor legjobb embere Weisz volt. A csatár­sorban Katzer és Pápai mozogtak jól.
    A Vasas kezd nappal szemben, de az MTK lép fel azonnal támadólag s a védelmi hibából Schlosszer már á 3. percben megszerzi az első gólt. Ugyancsak ő lövi a második és harmadik gólt a 28., illetve 40. percben.
    A második félidő 15. percében Schlosszer a negyedik, Schaffer a 20. percben az ötödik gólt lövL A 29. perben Rákosy révén éri el a Vasas egyetlen gólját. A 30. percben Takács megrugja Schlosszert, a megítélt tizenegyest Schaffer mellé lövi. A 35. percben Braun, a következő percben pedig Schlosszer lő további két gólt.


    Sporthirlap, 1918 március 11.