magyarfutball.hu

MTK - Kispesti AC 9 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 15. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 20:16 (szerk.: 2022.02.08, 10:33)
    MTK - KAC 9:1 (5:1)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Biró: Gerö Ferenc

    A rendkívül nehéz, mély talajon az MTK nagy technikai készültségével megsemmisítő fölénnyel, impozáns gólaránnyal győzte le a kispestiek csa­patát. Az MTK Schlosser es Feldmann nélkül, a KAC legerősebb összeállitásában állott fel.

    Az MTK közvetlen vkdelmének meglepően könynyü dolga volt. Kropacsek a kapott gólt nem véd- hette, a Feldmann helyén játszó Weisz egyelőre még nem üti meg az első csapat nívóját. Orth különálló klasszisa ma is teljes fényében csillogott. A fedezetsorban Kertész II — főleg mint centerhalf — kitűnő játékot produkált, Vágó nem igen ambicionálta a játékot, míg Nyult néhány percnyi játék után annyira megrugták, hogy csak statisz­tált. A csatársorban ujra játszott hosszabb szünet után Braun is, akinek játékán azonban meg meg­látszanak betegségének nyomai. Winkler ezuttal a center helyén sokkal jobbat produkált, mint a jobbszélen. Nagy élvezetet szereztek Konrád II., valósággal zsonglőri produkciói, szemkápráztató trükkjei és labdakezelése. Kitűnő napja volt Nagynak a balszélen, mig Schaffer stopli nélküli idegen cipőben nem tudott megbéküéni a mély, sáros talajjal.

    A KAC csapatáról igen nehéz kritikát mondani, mert a rendkivüli nehéz talajon nagy hátrányban volt a nagy technikával rendelkező MTK-val szem­ben, s a játék tulnyomó részében védekezésre volt utalva. Varga védett mindent, ami védhető volt de a gólok özönével szemben tehetetlen volt.

    A hátvédek közül Turi volt a jobbik, mig a fedezetsorban Kincs agilitása érdemel említést. A csatársorban csak Boldogtól láttunk támadó játé­kot, a többiek a védelemre tektették a fösulyt.
    Az első gólt alig másfél percnyi játék után éri el az MTK oly módon, hogy Konrád II-nek a kapufáról visszapattanó labdáját Schaffer nehéz helyzetből szépen fejeli, Varga azonban hibásan védi, mire Winkler benyomja. Az 5. percben Konrád II. ujabb gólt plasziroz. Nagy lefutása a 12. percben a harmadik gólt jelenti. A 27. percben Konrád II által elért negyedik gól után a 29. perc­ben éri el a KAC egyetlen gólját az of-sideról startoló Jenny beadásából Kónya révén. A. 40. percben Schaffer passzából Winkler lövi az ötödik gólt.

    A második félidőben a 4. percben Nagy gólja nyitja meg a gólok sorozatát. A 19. percben tizen­egyesből, majd a 42. percben lefutásból Nagy további két gólt lő. A 44. percben Winkler lövi a kilencedik gólt.

    Sporthirlap, 1919. március 10.