magyarfutball.hu

Kispesti AC - Vasas 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 14:41 (szerk.: 2022.02.08, 15:18)
    Vas- és fémmunkások SC. — KAC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Vértes Imre

    Rendkívül érdekfeszitő, változatos lefolyásu, erős tempóju mérkőzés, mely a mutatott formáknak megfelelően a Vasasok jól megérdémelt győzel­mét hozta. A játék képe két ellentétes stílus har­cát mutatta; a Vasasok rövid, lapos passzokkal dolgoztak, mig a KAC gyors szélsőivel jobbára egyéni akciókkal kisérletezett. Az eredmény az összjáték elhatározó győzelmét jelentette s hogy az arány a Vasasokra nézve nem volt még ked­vezőbb, az Varga nagyszerű védésén kivül csu­pán a Vasas csatárok lövéseit kisérő balszeren­csének volt tulajdonítható.

    Plattkónak a Vasasok kapujában egyetlen egy­szer volt csak alkalma nagy tudását bemutatni. Zatykó és Markovits, különösen azonban az utóbbi igen jól látta el feladatát. A fedezetsorban Gottlieb végzett nagyszerű munkát. A csatársor mai összeállításában a mezőnyben igen jót pro­dukált, a kapu előtt nem fukarkodott, a lövések­kel egyelőre azonban még nem a remélt ered­ménnyel.
    Kitiltása óta ma szerepelt először Szabó Anta — elég jól. Jó volt még kivüle a csatársorban Katzer, Bánás II. és Rucskay. Ez utóbbit külön dicséret illeti rendkívüli sportszeretetéért, mert jól­lehet ma volt az esküvője, nem hagyta cserben csapatát, sőt ö rugta a győztes gólt értékes két ponthoz juttatván azzal csapatát.

    A KAC-ban Varga végzett elsőrangu munkát. A hátvédek ezúttal nem elégítettek ki, s a, fedezet­sorban is csak Blachnik produkált elfogadhatót. Különben az egész védelem rossz, hibás helyez­kedésével tűnt ki. A csatársorban Boldog és Jenny voltak jók.

    Eredménytelen félidő után a második félidő 39. percében érik el a Vasasok győztes góljukat olyan módon, hogy Bánás II. beadását Rucskay kapás­ból védhetetlenül belövi.

    Sporthirlap, 1919. március 17.