magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 10. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.02, 19:39
    Vas- és fémmunkásak SC-KAC 2:1 (1:0)

    — Hungária-uti pálya. — Biró Reich Zsigmond.
    A várakozásnak megfelelőlag rendkívül érde­kes és nívós küzdelem keretében találkozott a két csapat, melynek során különösen a vasasok csapata tett nagy technikai készültségről taunú­ságot. Plattkó helyén Farkas nem bizonyult különös klasszisnak, a kapott gólt védhette volna, A hátvédek közül atykó volt fejjel ki­magaslóan a jobbik. Nagyszerű munkát végzett a Bánás—Gottlieb—Weisz, halfsor. mely ugy a védelemben, mint a támadásban kimagaslót produkált. Kapcsolásaik, labdaadogatásuk, fejjátékuk egyaránt kiállja a legszigorubb kritikái. A csa- társor Kojsza és Szabó Antal beállításával lendület dolgában nagyot emelkedett, de azért mindkettőjük stílusán még sok a csiszolni való, hogy megfelelőleg beilleszkedhessenek a vasasok passzoló csatársorába, amelyben különösen Jellinek nagy technikája és agilitása érdemel személy szerint is dicséretet.
    A AC Jurcsó és Jeszmás helyén tartalékok­kal állott tel, s nagy általánosságban nem elé­gített ki, csupán a második félidő első félórá­jában láttunk a csapartól elfogadható játékot. Varga néhány labdát szépen védett, a hátvédek közül Tury volt a jobbik, mig a fedezetsorban Stalmach nyujtot kiválót. A csatársor nem volt elég egységes, játéka hijján volt a kellő tervszerűségnek, s csupán a második félidő első félór jában láttunk tőle néhány egészséges ak­ciót, de jól irányított lövésekkel ekkor is adó­sok maradtak. Egyénileg Jeny és Boldog érde­mel említést.
    Az első gólt a Vasasok érik el Szabó Antal kiszökéséből az első félidő 10 ik p rcében. A második félidő 4-ik percében Blasniknak egy magas labdája Farkas feje felett jut a Vasasok hálójába. A győztes gólt ugyancsak Szabó lövi a 25-:k percben.


    Sporthirlap, 1918 december 2.