magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 29. forduló
játékvezető : Filkorn Lajos
nézőszámok:
  1. Nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 22:07 (szerk.: 2022.03.02, 11:28)
    KAC — Vas- és fémmunkások SC 2:2 (1:1)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Filkorn Lajos

    A Vasasok szombaton érkeztek meg németországi turájukról s már vasár­napon kiállottak a KAC ellen. Azt hitte ennek következtében mindenki, hogy a KAC könnyen fog elbánni el­lenfelével. A mérkőzés elején azonban a Vasasok igen kellemesen lepték meg híveiket friss, a fáradság nyomait te­ljesen nélkülöző játékkal. Bár legjobb embereik, Gottlieb helyén tartalék ját­szott, egyenrangu ellenfelei voltak a KAC-nak. A tura hatása csak a máso­dik félidő végén jelentkezett, amikor a KAC 9 emberrel is fölénybe került.

    A játék az első félidőben volt csak szép, amikor a Vasasok legjobb tudá­sukat mutatták be. A második félidő­ben történt incidensek és az ezt kö­vető ideges hangulat a játékot is tel­jesen elrontotta.
    Az első félidő elején változatos és szép játék. A KAC éri el az első gólt a 36. percben, amikor Boldog Jenny beadását befejeli. Négy perc multán Rákosi kavarodásból kiegyenlít. A má­sodik félidő elején is a Vasasok támad­nak és Koffler már a hetedik percben megszerzi a vezető gólt. A ll. percben Blasnik Jellineket inzultálja, mire a biró kiállítja. Rá egy percre Eisenhoffer is követi, aki azonban csak az előző incidens okozta ideges hangulat­nak köszönhette kiállítását, mert faul­tot nem követett el, s a biró szerint is csak megkísérelte a faultot, Ezután a KAC némileg visszaszorul, de ennek ellenére is a KAC szerzi meg a ki­egyenlítő gólt Jenny lefutásából. (16. p.) Az utolsó 15—20 percben a Vasasok összeesnek s a KAC 9 emberrel is megnyerhette volna a meccset, ha Plattkó kiváló védése ezt meg nem akadályozta volna.

    Mindkét csapatból elsősorban a ka­pusok munkáját emeljük ki. Varga és Plattkó művészi védése egy mérkőzé­sen magában véve is kielégítette a szezonvégi közönséget. Mellettük a Vasasoknál Zatykó, Jellinek és Szentmiklósi a KAC-ból a két hátvéd, Stallmach és Jeny játéka emelkedett ki.

    Sporthirlap, 1920. június 14.