magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 20:14 (szerk.: 2022.03.02, 11:21)
    MTK — Kispesti AC 2:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya, 8000 néző
    Bíró: Schissler József

    A szezon végére maradt a bajnoki lista vezető helyén álló két csapat mérkőzése. Ez a meccs volt hivatva eldönteni, hogy egyrészt megérdemel­ten jut-e a kék-fehérek csapata a baj­noki címhez, másrészt hogy tényleg a technikai tudásnak és játékképességnek köszönheti a kispesti csapat eddigi sorozatos győzelmeit. Bár az MTK ma nem játszotta ki az utolsó három mérkőzésen mutatott formáját és keserves küzdelemmel érte el győ­zelmét, mégis dokumentálta nagy fö­lényét a KAC és igy a vele egy osz­tályban játszó többi csapat felett. Mai játékában lényegesen hátráltatta a csa­patot Nyul középfedezet hiánya, akit az ezen a helyen már rég nem játszó Kertész III nem tudott kellőleg pótolni. Nyul óriási előnye, hogy nagyszerűen tudja irányítani a halfsor együttesét, a csatársorral való összjátékban. Ma azonban az ő közreműködése sem tudta volna talán ezt a harmóniát meg­teremteni. mert Orth és Winkler tudo­mánya teljes csődöt mondott. Egyikük sem volt képes a csatársor egységes munkájához hozzájárulni. Annál dicséretreméltóbban játszott Molnár és az ismét talpra álló Schlosser. Braun lábfájása ellenére is jól állta meg he­lyét. A fedezetsorban Kertész II fárad­hatatlan játékával tűnt ki. Vágó külö­nösen az első félidőben volt nagy­szerű. A hátvédpár és Kropacsek biz­tosan szerelték le a veszélyesnek lát­szó támadásokat. A kispestiek az első félidőben egyenrangu ellenfélnek bizo­nyultak és változatos mezőnyjátékkal, az elért három kornerrel és kapura menő több éles lövéssel kétessé tették az MTK győzelmi kilátásait. A máso­dik félidő azonban már a kék-fehérek sorozatos támadásainak a jegyében folyt le, anélkül azonban, hogy ez a kispestiek ambícióját csak egy pilla­natra is lelohasztotta volna. Főleg a gyors iram és az energikus labdáramenés jellemezte a KAC játékát. A két hátvéd, Turi és a tartalék Mihalek, bravurosan álltak ellen a heves táma­dásoknak. Varga a gólokat nem védhette. A halfsorban Stallmach vált ki, a csatársorból különösen Jenny játéka emelkedett ki.

    Az első tiz perc egyenlő erők küz­delmét mutatja. Jenny hosszu lövését Kropacsek védi, majd Schlosser a kapu mellé lő. A 16. p.-ben Kispest kornert rug, amelyet a kapuból Ker­tész III. véd ki. Jenny 30 méteres gyönyörűen ivelt szabadrugását Kro­pacsek fogja, Varga viszont Orth hosszu lövését menti. A 25. p.-ben Kispest rugja a második kornert. Kiszel foultja miatt szabadrugás, a lefütyülés pillanatában Jeszmás gólt lő, amelyet a bíró nem ad meg.

    A második félidő az MTK heves támadásával kezdődik. Molnár lövése kapulécnek megy. A 6 és 20. p.-ben éri el az MTK két kornerét Winkler fejesét Varga menti, majd Orth éles lövését is a kapus fogja. A 36. p.-ben Schlosser a halfot és hátvédet kidribblizve egyedül fut a kapu felé és gyö­nyörűen helyezett lövéssel éri el az első gólt. Négy perc mulva Braun ve­zet támadást és centerezett labdáját Molnár biztosan küldi a hálóba MTK még egy kornert ér el a 42. p.-ben. Egy perccel a befejezés előtt Molnár éles lövését parírozta Varga.

    Sporthirlap, 1920. június 7.