magyarfutball.hu

Vasas - MTK 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 2. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 19:49 (szerk.: 2022.03.21, 12:24)
    MTK — Vas- és fémunkások SC 5:0 (2:0)

    Hungária-ut, 7000 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    Az MTK-nak a MAC és a TTC el­len produkált gyenge játéka után a sportközvélemény érthető érdeklődés­sel nézett a Vasas elleni mérkőzés elé, mert ez a meccs volt hivatva el­bírálni, hogy a bajnokcsapat letörését befejezett ténynek kell-e venni, avagy a feltűnő formaváltozás csak átmeneti jellegü-e. Mint legilletékesebb helyre, Burgess trénerhez fordultunk a mér­kőzés előtt, aki a következő érdekes felvilágosítást adta: A csapatban van néhány sérült játékos és sok olyan játékos, aki tul van játszva. A főhibája azonban a legtöbb játékosnak az, hogy a nyári tura alatt a bőséges étkezés és gondtalan életmód következménye­képpen el van hízva. Ezt a tulsulyt azonban nem lehet egyszerű házi fu­tótréninggel ledolgozni, ehhez az kell, hogy a csapat gyakran és teljes erő­ből játsszék. Előbb azonban be kell várni a sérült játékosok teljes felépü­lését A Vasasok ellen ma lefolyt mér­kőzésen tényleg bebizonyosodott az angol tréner megállapítása. A csapat eddig mindig legmegbízhatóbb játé­kosa, Braun jobbszélső a fáradtság következtében olyan gyenge lábon állt, hogy az első összeütközésnél harcképtelenné vált és a mérkőzés na­gyobb részében csak statisztált Schlossert is lábsérülése gátolja még teljes képességének a kifejtésében.

    A lerugott Opata távolmaradása folytán balszélsőt Schlosser játszott, összekötője Molnár volt, Orth a közép csatár helyen játszott, jobb összekötő Dobó volt. A szintén sérült Nyul helyét Guttmann foglalta el, az ő helyén viszont Vágó játszott. A csapat leg­frissebb tagja ma Orth volt. Ő az egyetlen, aki régi formáját láthatóan visszanyeri. Dobó nagy megértéssel dolgozik és elég hasznos tagja volt az együttesnek.

    A csapat védelmében Kropacsek emel­kedik ki. Imponálóan szépek és bizto­sok az akciói. Feldmann feltűnően sokat hibázik, az egyébként szintén sérült partnere, Senkey, azonban tiszta labdákkal nagyon szépen dolgo­zik. A halfok közül jó formában Gutt­mann játszott, nagyszerű lövőkedvé­ben is volt. Kertész II. csak formájá­nak visszaszerzése után lehet ismét hasznos tagja a csapatnak. Vágó jól állta meg a helyét.

    A Vasasok friss és ambicióteli já­tékot produkáltak. Ellentétben az MTK-val, játékosai nagyszerűen he­lyezkedtek és fáradhatlan rámenéssel sokszor hozták zavarba ellenfelüket. A csapatból hiányzott Gotlieb és Rákos akiket Klein és Takács helyet­tesített. A Vasasok elég gyakori táma­dása az MTK védelmének idejében történt közbelépésén törtek meg. Az MTK-nak ebből a szempontból annál könnyebb volt a helyzete, mert a Vasa­sok lövőképessége nagyon hiányos volt.

    A Vasasok támadása vezeti be a játékot és az első 5 percben nem engedi szóhoz ellenfelét. Innen kezdve az MTK veszi át a támadó szerepét és a 6-ik percben Braun középre adott labdája Schlossertól Orthoz kerül aki védhetetlenül a kapuba továbbítja. Néhány szép akció gyö­nyörködteti a közönséget, de fölé­nye ellenére, az MTK nem tud ered­ményhez jutni, annál kevésbbé, mert Braun percekre kiáll. Végre a 40. percben Orth beadásából Molnár lövi a második gólt.

    A második félidő további három gólt hoz, Molnár (3 p.), Dobó (7 p.) és Braun (40 p.) révén.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.26, 08:53 (szerk.: 2018.09.26, 20:11)
    Hungária-ut. Bíró: Gerő.

    Vasas-start után MTK nyomja az iramot, aminek már az 5-dik percben gól az eredménye. A Dobó által szöktetett Braun beadott labdáját Molnár áttolja Orthhoz, aki nehéz helyzetből gyönyörű gólt lő. A Weisz által bokánrugott Braun ismételten kiáll percekre. A 16-ik percben Dobó leadását Molnár offside-ból gólba küldi, természetesen nem adták meg. Himmel—Kertész II és Senkey—Katzer barátságtalan külön mérkőzései változatos eredménnyel folynak huzamosabb ideig. Szünet előtt öt perccel Schlosser beadását Braun visszatolja a középre, ahol Dobó a labdát Molnárhoz juttatja, aki azt gólba vágja.
    Helycsere után már csak elvétve támad a Vasas-csapat. Védekezésre szorul és lassankint összeroppan a fedezetsora is. Molnár a 2-ik percben, Dobó a 7-ik percben gólt lő, utóbbinál Tapfer épp visszatért a kapuba és már nem volt ideje a helyezkedésre. Néhány Vasas-akció nem jár eredménnyel, annál veszélyesebb Feldmann egy helyezett lövése és Kertész II egy elirányított fejese, melyet Kropacsek nagynehezen ment. Hat perccel befejezés előtt a kapuból kicsábított Tapfer mellett Braun a kapuba tolja a labdát.

    MTK: Kropacsek—Feldmann, Senkey—Kertész II, Guttmann, Vágó—Braun, Dobó, Orth, Molnár, Schlosser.
    Vasas: Tapfer—Zatykó, Stengl—Tomecskó, Klein, Weisz—Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklósi, Hímmel.

    Nemzeti Sport, 1921.09.12.