magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 21. forduló
nézőszámok:
 1. Nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.10, 13:03
  Halom-u. Bíró: Nyúl Dezső.

  Szemet gyönyörködtető, intelligens futballt játszva, könnyen győzött a Vasas a lelkes, de tudásban messze mögötte álló kispestiek felett. Különösen nagy fejlődést, mutat a Himmel—Szentmiklóssy—Jellinek trió, jó erő Takács is. de Katzer darabos játéka kirí az együttesből, miit a védelem gerince Gottlieb. Zatykó, Stengl, teljes elsőbbséggel hárítja el a veszélyes helyzeteket is.
  A kispesti csapatnak csupán tiszteletreméltó igyekezetéről írhatunk elismeréssel, az ifjú erőkből álló csapattól eredményes fejlődést várunk. Dicsérettel kell megemlítenünk, hogy nem szorítkoznak tiszta védelemre, hanem a támadásból is élénk részt vettek ki.
  A Vasas nagy fölényében folyik a mérkőzés, Birinek gyakran van módjában tehetségét érvényesíteni, Jellinek és Szentmiklóssy éles lövésekkel foglalkoztatják. KAC-nak nincs komoly gólhelyzete. A 30. percben végre eredménnyel jár a Vasasok támadása, Himmel félpályáról lefutva, a kapus mellett gurítja a hálóba a labdát, Kispest a második félidő első percében már Horváth révén kiegyenlít, de nem sokáig tarthat az öröm, mert csakhamar megszerzi Himmel a 2-dik gólt is. Pár perc múlva Katzer lövését védi Biri, de a kiütött labdát Jellinek esés közben rúgja mégis a kapuba. Befejezés elölt Takács fut le s bár hátoldalról is szorítják, a sarokba helyezett lövésével a 4-ik gólt szerzi csapatának.
  Nyul Dezső bíráskodása mellett a játék sima lefolyása biztosítva volt.

  Vasas: Nyerges—Stengl, Zatykó—Sztojka, Gottlieb, Tomecskó—Himmel, Szentmiklóssy, Jellinek, Takács, Katzer.
  KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Narik—Fatter, Horváth, Boldog, Kickinger, Gresch.
  Nemzeti Sport, 1922.06.12.