magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 21. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.31, 18:58 (szerk.: 2022.04.01, 10:11)
    Vas- és fémmunkások SC - KAC 4:1 (1:0)

    Halom-utca, 1500 néző
    Bíró: Nyúl Dezső

    A Vasas kétségtelenül legszebb, legegységesebb stilusu csapatunk. Ma ugyan nem volt nehéz dolga, mert ellenfelül gyengébb együttes aligha szerepelt még az első osztályban. A Vasasok nem is törekedtek túlságosan gólra, inkább iskolajátékot produkáljak. A csapat legjobb része a. Jellinek—Szentmiklóssy—Hímmel csatártrió. A régi Pataki—Schlosser—Borbás (FTC) együttest juttatja eszünkbe a három Vasas játékos munkája. Himmel nagy jövő előtt áll, Szentmiklóssy erősebb szervezettel legjobb balösszekötőnk lenne, Jellinek pedig Orth mellett legjobb centerünk. Fejlödésképes csatár Takács, Katzer pedig darabossága mellett is mindig Veszélyes volt A halfsornak nem volt nehéz dolga, jobbára a csatársort támogatta, annál is inkább, mert Stengl, de különösen Zatykó magukban véve is elegendők voltak a KAC próbálkozásának a meghiusítására. Nyergesnek egyetlen komolyabb védeni valója volt, ezt azonban elhibázta s gól is lett belőle.

    A KAC-ban a legkevésbbé Fatter volt rossz. Biri volt még elég rossz azok között, akiket komolyan szabad venni.
    Az első félidő kilenctized részében a Vasasok voltak fölényben, még is csak egy gólt értek el. A 23-ik percben egy hosszan előreadott labdát Jurcsó (KAC) hátvéd elhibáz, a gyorslábu Hímmel utoléri s a kifutó kapus mellett belövi.

    A II. félidő 5-ik percében Vatter beadását Nyerges elhibázza s Horváth két lépésről a gólba nyomja. Innen kezdve aztán a KAC megelégelte a játékot s a Vasasok a 12-ik, 14-ik és 27-ik percben Himmel, Jellinek és Takács révén biztosítják győzelmüket.

    Sporthirlap.1922. június 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:03
    Halom-u. Bíró: Nyúl Dezső.

    Szemet gyönyörködtető, intelligens futballt játszva, könnyen győzött a Vasas a lelkes, de tudásban messze mögötte álló kispestiek felett. Különösen nagy fejlődést, mutat a Himmel—Szentmiklóssy—Jellinek trió, jó erő Takács is. de Katzer darabos játéka kirí az együttesből, miit a védelem gerince Gottlieb. Zatykó, Stengl, teljes elsőbbséggel hárítja el a veszélyes helyzeteket is.
    A kispesti csapatnak csupán tiszteletreméltó igyekezetéről írhatunk elismeréssel, az ifjú erőkből álló csapattól eredményes fejlődést várunk. Dicsérettel kell megemlítenünk, hogy nem szorítkoznak tiszta védelemre, hanem a támadásból is élénk részt vettek ki.
    A Vasas nagy fölényében folyik a mérkőzés, Birinek gyakran van módjában tehetségét érvényesíteni, Jellinek és Szentmiklóssy éles lövésekkel foglalkoztatják. KAC-nak nincs komoly gólhelyzete. A 30. percben végre eredménnyel jár a Vasasok támadása, Himmel félpályáról lefutva, a kapus mellett gurítja a hálóba a labdát, Kispest a második félidő első percében már Horváth révén kiegyenlít, de nem sokáig tarthat az öröm, mert csakhamar megszerzi Himmel a 2-dik gólt is. Pár perc múlva Katzer lövését védi Biri, de a kiütött labdát Jellinek esés közben rúgja mégis a kapuba. Befejezés elölt Takács fut le s bár hátoldalról is szorítják, a sarokba helyezett lövésével a 4-ik gólt szerzi csapatának.
    Nyul Dezső bíráskodása mellett a játék sima lefolyása biztosítva volt.

    Vasas: Nyerges—Stengl, Zatykó—Sztojka, Gottlieb, Tomecskó—Himmel, Szentmiklóssy, Jellinek, Takács, Katzer.
    KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Narik—Fatter, Horváth, Boldog, Kickinger, Gresch.
    Nemzeti Sport, 1922.06.12.