magyarfutball.hu

Kispesti AC - Vasas 3 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 1. forduló
játékvezető : Kornay Artúr
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.20, 22:47 (szerk.: 2022.04.21, 10:20)
    Vasas - KAC 4:3 (0:3)

    Hungária-ut, 3000 néző
    Biró: Kornai Artur

    Kispest legvérmesebb hívei sem remélték, hogy csatáraik a Vasasok ellen az első félidőben három gólt fognak rugni. Viszont a Vasasok sem gondoltak arra, hogy ezt a nagy hátrányt nemcsak be fogják hozni, hanem még a győztes gólt is megszerzik.

    Kispest csapata az első félidőben nagy meglepetésre pompás futballt játszott. A csatársor Csida irányítása mellett jól kombinálva nemcsak, hogy a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat vezette, hanem ezeket az akciókat szépen be is fejezte. Ugy látszik azonban, tréninghiány folytán a csapat kifulladva összeroppant és így nem tudta átvenni a Vasasok által második félidőben diktált hatalmas iramot. Csida sérülése és kiállása is jelentékeny mértékben hozzájárult a csapat összeroppanásához. Emellett azt az óriási taktikai hibát is elkövette, hogy amikor látta, hogy nem bírja az iramot, tömörült védőjáték helyett helytelenül teljesen nyílt játékot folytatott, így azután nem csoda, ha a biztosnak látszó mérkőzés ellenfele kezébe csuszott át.

    Kezdés után mezőnyjáték indul meg, amelyben egyformán kiveszi részét a két csapat. A 2. percben Csida Fatter beadásából centerbe lő, a labda kornerre megy, mely eredménytelen.
    A 22. percben veszélytelennek látszó középjátékban Csida Morvaihoz passzol, aki keresztül tör a Vasas védelmén s kapura lő, a lövés kapusba megy, akiről a labda egyik Vasas védőbe s nonan a kapuba pattan. Már két perc mulva ujabb gólt ér el Kispest: Csida hosszan kiadott labdájával Fatter lefut, pompásan centerez, a labda Morvaihoz kerül, aki azt magas, erős lövéssel védhetetlenül a gólba vágja. A következő percben Dudás megsérül azonban hamarosan rendbejön.

    A 42. percben éri el Kispest a harmadik gólt, ujból Fatter szökik le a vonalon, beadását Morvai Ölvedyhez passzolja, aki azt szép lapos lövéssel a bal sarokba lövi.

    Szünet után hatalmas iramot diktál a Vasas és állandó támadás közepette már a 4. percben eredményt ér el. Jellinek pompás dribli után a kapu felé tör s a 16-os sarkáról váratlanul lőtt gyenge lövése Biri teste alatt a kapuba megy.

    A 10. percben Zatykó erősen fellöki Csidát, akit kivisznek a pályáról. Kispest csapatán ezután a kimerültség jelei láthatók.

    A 25. percben Csida visszajön. A 26. percben Katzer Eberhardt mellett könnyen elhuz. Takácshoz centerez, aki kapásból az ellenkező sarokba a nap legszebb gólját lövi.
    További Vasas-fölény után négy perc mulva belső csatárjáték után ismét Takácshoz kerül a labda, aki erősen szorongattatva, a kifutó Biri mellett szép lövéssel a kiegyenlítő gólt éri el.
    A 39. percben Katzer teljesen szabadon hagyva megszökik, középre esett beadásét Takács kapja, aki azt védhetetlenül az ellenkező sarokba vágja.

    Vasas : Nyerges— Zatykó, Király— Krajcsovics, Gottlieb, Tomecskó— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Budai, Blasnik, Eberhardt— Fatter, Morvai, Csida, Ölvedy, Nórik.

    Sporthirlap, 1923. augusztus 16.