magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 16. forduló
játékvezető : Ábray Zsigmond dr.
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000
  2. nela: 6.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.04, 23:10
    Gyönyörű csatárjátékkal nyerte az MTK az utolsó bajnoki mérkőzését.

    MTK-KAC 4 : 0 (1:0).

    Hungária-uti pálya. — 5000 néző. — Bíró: Ábray Zsigmond dr.

    MTK : Kropacsek— Böhm, Kocsis— Kléber, Rebró, Nádler— Senkey II., Molnár, Opata, Rakitovszky, Jeny. —
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Raix, Gyurkovits, Buday— Fatter, Gresch, Morvay, Menczer, Gulyás.

    A KAC kezd,
    csatársora szép összjátékkal nyomul föl. A kapu felé törő Morvayt Kocsis szabályosan remplizi, Morvay elterül a földön és a játék percekig szünetel. A 4. percben Senkey II. beadását Dudás kornerre menti. A sarokrugást a védelem tisztázza. Kocsis foulja miatt szabadrugás, majd a Senkey II. által kierőszakolt ujabb korner a következő perc eseménye. A 7. percben a KAC balszárnya vezet egymásután két szép támadást. A 10. percben Opata ideális kiadását Senkey II. fogja, a labdát azonban kapu fölé emeli.
    A 12. percben a Fatter—Gresch jobbszárny összjátéka veszélyes helyzetet teremt, amelyet az erélyes kék-fehér védelem szerel. Egy bírói ítélkezésből kifolyóan Morvay tiszteletlenül viselkedik, amiért bírói intésben részesül. A 14. percben Molnár nehéz helyzetből és éles szögből lő hajszálnyira a kapu mellé. A 16. percben Jeny áttöri a védelmet, éles lövését Biri kiütéssel védi, a viszszapattanó labda Senkeyhez kerül, akit a 16 os vonalon Saguly szabálytalanul szerel. A megélt szabadrugást Biri teszi ártalmatlanná. A 19. percben Molnár és Senkey II összjátéka gólhelyzetet eredményez, amelyet Dudás tisztáz.
    A mérkőzés következő fázisában percekig tartó MTK-fölény. A KAC-ot a Fatter—Gresch-szárny szabadítja fel. A 24. percben Gyurkovits erős lövését Kropacsek fogja. A 28. percben az MTK támadása Molnár offszájd-helyzetén akad meg.
    A 33. percben a Rebro által előreadott labdával Opata egyedül kitör és az ok nélkül kifutó Biri mellett gólt lő. (1 : 0).
    A kapott gólra a KAC heves támadással válaszol, amelyet a kék-fehér fedezetsor tesz veszélytelenné. Senkey II-nek a kornervonalon elfogott labdája Rakitovszkyhoz kerül, akinek pompás fejesét Biri gyönyörűen védi. A 36. percben Gyurkovits lövése a kapu fölé megy. Eredménytelen a KAC balszárnynak a 38. percben kezdeményezett támadása is.
    A 40. percben egymásután három gólhelyzetet készít elő a KAC. Az első ketőtt a csatársor kombinálta agyon, a harmadikat Menczer rontja el. A 42. percben Gulyás éles lövése süvít el hajszálnyira Kropacsek kapuja fölött.
    A hátralevő három perc a bajnokcsapaté. A Senkey II—Opata—Molnár szárny szemkápráztató összjátékkal előkészített támadása után Molnár lövését Biri gyönyörűen védi. Mindkét akció a legszebbek közé tartozott. A 45. percben Dudás handse miatt megítélt szabadrugás a védelem zsákmánya lesz.
    A második félidő
    izgalmas nyitánnyal kezdődik. A KAC szép támadását Morvay pompás lövése fejezi be , a Kropacsekről visszapattanó labda Morvay kezét érintve jut a hálóba. A bíró a KAC tiltakozása ellenére sem adja meg a gólt.
    A 3. percben a KAC támadása Fatter lesállásán semmisül meg. A következő percben Rakitovszkyt éri a bíró offszájdon. A 6. percben Rakitovszky lövése kapu mellé kerül. A 8. percben Lenkey 11 pompás lövését hiúsítja meg Biri, majd Raix szabadrúgása válik Kropacsek zsákmányévá. A 10 percben Opata váratlan, bombaszerű lövése centiméterekkel megy a kapu mellé.
    A játék ezután mindkét részről durvaságokba csap át. A 13. percben Jeny lerohan, lövéshez azonban nem jut. Kölcsönös faultok teszik élvezhetetlenné a mérkőzést, a bíró ugyszólván percenként kénytelen a játékot megszakítani. A 15. percben Raix ivelt lövését Kropacsek nehezen védi. Rebro sérülése miatt a játék most néhány percig szünetel. A 17. percben Menczer szép akciója kiegyenlítési lehetőséggel kecsegtet, az MTK-védelem azonban résen van. A 20. percben a KAC kerül frontba. A 23. percben Menczer labdája hálót ér. Morvaynek előzetesen elkövetett faultja miatt azonban kapurugást itél a biró.
    A 24. percben Senkey II kornerét Dudás teszi ártalmatlanná. Gresch faultja következtében Kocsis is megsérül.
    A 28. percben Rakitovszky keresztül töri magát a védőgyűrűn és lövése Saguly testéről pattan a gólba. (20.)
    A gól után MTK-támadások, Jeny egyéni játéka eredménytelen.
    A 31. percben a Senkey II által beadott labdát Rebro fogja, ő előreadja Molnárnak, akinek szép lövése utat talál Biri hálójába. (3:0.) Az MTK további erős fölénye szemmel látható. A 35. percben Molnár lövése megy a kapu fölé.
    A 36. percben Opata kitörése és éles lövése meghozza a bajnokccsapat negyedik gólját is. Most a KAC is szóhoz jut és szélsői révén szép támadásokat vezet. A 40. percben Opata lövését Biri kornerre menti. A sarokrugás nem hoz eredményt. Egy perc múlva Molnár lövését kénytelen Biri elvetéssel védeni. A mérkőzés félhomályban, MTK-támadások közepette ér véget.

    Sporthirlap, 1925. június 2.