magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 20. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. Nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 23:11
    Izgalmas kapu előtti jelenetekben gazdag volt a két agilis csapat mérkőzése.

    KAC—„Vasasok\" 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya. — Biró: Biró Sándor.

    KAC: Varga— Beck, Morvay— Raix, Gyurkovits, Buday— Fatter, Stallmach, Fürstner, Ölvedy, Gulyás. „Vasasok\": Kutrucz— Reiner, Mácsik— Kelchen, Gottlieb, Tomecskó— Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Kocsis.
    A mérkőzést egy incidens zavarta meg, ez és a túlhangos közönség is részes abban, hogy az ideges bíró több hibát követett el.
    A KAC kezd,
    de az első percek tapogatózó játéka után a Vasas vezeti az első támadást, Takács és Koffler azonban összefutnak és a labdát elvesztik. Ezután Fürstner fut le a középen, de Reiner szereli. Fatter szép beadását Kutrucz kiüti, Raix fogja el a labdát, de a kapu mellé lövi. Néhány percig a mezőnyben folyik a játék, majd a 10. percben Ölvedy kerül jó helyzetbe, de a kapu mellé lő. A következő percben már a KAC kapuja előtt folyik a játék. Koffler szép passzával Takács kitör s az utolsó pillanatban Morvay kornerre szerelt, a bíró azonban nem ítéli meg. A gól-kick után a középen folyik a játék, majd
    a 14. percben Ölvedy három ellenfelét kidriblizve, a tizenhatos vonalról nehéz helyzetben laposan lő és a labda a kapufa mellett a hálóba gurul. (1 : 0).
    A gólra a Vasas támadással felel. Jellinek a hatos vonal sarkán lövőhelyzetbe kerül. Raix ráfut, előtte elesik és a labda róla kornerre pattan, amelyet azonban a bíró nem ad meg. A kirugott labdával Ölvedy szépen kiugrik, Kutrucz kifut és az utolsó percben sikerül elrugnia a labdát. Ezután Reiner Sándor, a Vasas futballigazgatója, befut a pályára és vitatkozásba kezd a bíróval. Egy-két percig szünetel a játék, végre sikerül tovább folytatni.
    A 20. percben Koffler beadását Takács fordulásból kapásból szépen lövi, de a labda magasan a kapu fölött süvít el. Egy perc mulva már Kutrucznak ad munkát Gyurkovits lövése, amit szépen lehuz.
    A 24. percben Tomecskó szabadrugásával Szentmiklóssy kiugrik, lövése kornerre megy, amelyet Varga kiöklöz. A 26. percben Jellinek lövésére Varga elvetődik, de a labdát csak utánnyulással tudja elfogni, majdnem a gólvonalon. Közvetlenül ezután egy labdánál Varga késlekedik és ebből majdnem gól származik.
    A Vasas-balszárny pompás akciójából Szentmiklóssy lő a kapura, de Varga védi. Váltakozó játék után a 31. percben Takács áttöri a védelmet, de 18 méteres magas lövésénél Kutrucz elcsuszik és a labda a kapu mellé kerül. A 37. percben Gyurkovics kornert vét. A Vasas sűrű támadásait a KAC védelme biztosan veri vissza. Az utolsó percben Gulyás fut le, beadását azonban Gottlieb fogja el.
    Szünet után

    A KAC kezd,
    a KAC lép fel támadóan, Gulyás lefutását Reiner faulttal akasztja meg. Váltakozó támadások során Kocsis beadását Takács ballábbal kapásból a kapu fölé lövi. A 7. percben Kocsis offszájdról indulva szépen lefut, de a beadással késik és Beck leszereli. A 8. percben Koffler Takácshoz paszszol, aki áttöri a védelmet, a kapu elött elnyomják, de a labda nála marad, a lövés pillanatában azonban Varga a lábára dobja magát és a labda kipattan. A játékosok tizenegyest reklamálnak, de a bíró kapurugást ítél.
    Izgalmasan váltakozó Vasas és KAC támadások után Takács gyönyörűen lefut, Szentmiklóssyhoz passzol, aki Kocsis elé továbbítja a labdát, de utóbbinak lövése lecsuszik. A 27. percben Gulyás centerét Fürstner fejjel Fatter elé helyezi, aki tisztán áll a 16-os vonalon belül, de lövése a felső léc mellett süvít el.
    A 27. percben a Vasas jobbszárny vezet szép támadást, Jellinek az 5-ös vonal előtt jó helyzetben lőni készül, de elcsuszik, Varga már eldobja magát, de a lecsuszott labda Beckről Kocsis elé pattan, aki a hálóba továbbítja, (1:1).
    A gól után a KAC erősen támad, a védelem azonban jól működik, egy veszélyes helyzetet pedig Tomecsko tisztáz. Takács a félpályáról lefut, Beck elfogja, nyomja, s Takács lövése a kapu mellé megy. A 25. percben Gottlieb csunyán megrugja Fattert. Ezután a KAC fölénybe kerül, a Vasasok csak ritkán támadnak, de veszélyes helyzetet nem tudnak teremteni. Fatter beadásánál nagy kavarodás, végül Fürstner élesen a kapu fölé lő.
    A KAC tovább támad és a 34. percben Fürstner szókteti Ölvedyt, Kutrucz azonban kifutással ment. Most Gulyás egymás után kétszer jó helyzetből a kapu mögé centerez. A 36. percben a Vasas vezet támadást, de Jellinek elől Raix kornerra rugja a labdát. A sarokrugást Raix fejjel menti. Ujabb szép Vasas akció befejezéséül Takács kapásból lő, a lecsuszott labdát azonban Varga védi.
    A KAC támadásait a Vasas védelem könnyen ártalmatlanná teszi. A 37. percben Budai szereli Jellineket, de elesik, megrándítja a térdét és kiviszik a pályáról. A 39. percben Gottlieb ismét faultolja Fattert. A megítélt szabadrugást Reiner fejjel védi, labdát Gyurkovics kapja, akinek 25 méteres lövését Kutrucz kornerra tolja. A sarokrugást Gyurkovics a kapu fölé fejeli. Most Gulyás szökik meg, Reiner csak faulttal tudja szerelni, közben Gulyás megsérül. A 42. percben Budai beáll és az utolsó percekben mezőnyjáték folyik.

    Sporthirlap, 1925. április 27.