magyarfutball.hu

Kispesti AC - Vasas 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.01, 23:57
    Vasas-KAC 2:1 (1:1)

    A KAC nagyszerű közvetlen védelme nem bírt a pompás Vasas csatársorral. —
    — Hungária-uti pálya. — 6000 néző. — Bíró: Gerő Ferenc. —
    Vasas: Kutrucz — Király, Rottler — Pallos, Sípos, Kelchen — Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovics, Tóth, Budai — Gresch, Bene, Frei, Morvay, Gulyás.

    Kezdés útuán

    rögtön a Vasasok lépnek fel támadóan, de az első veszélyes helyzetet a KAC teremti Gulyás révén, aki fejjel átemeli a labdát Király előtt, egyedül lefut, de a labdát a kapu mellé plaszszírozza. A 9. percben a Vasas belső csatárainak szép kombinációi után Takács Szentmiklóssyhoz passzol, akinek éles lapos lövése a kapuléc mellett süvít el. A 11. percben megismétlődik az előbbi jelenet. Gyönyörű Vasas akciók egész sorozata után
    a 23. percben Buday előrevágja a labdát az előrehuzódott Király mellett. Gulyás elfogja a hosszu passzot, elhuz Pallós és Rottler mellett és közvetlen közelről a jobb sarokba éles gólt plasszíroz (0:1).
    A gól után vehemens Vasas támadások. Rottlernek a félpályáról rugott éles szabadrugása hajszálnyira repül el Varga kapuja felett. Takács fejese kapulécre, onnan ismét Takácshoz pattan, akinek gyenge lövése Saguly lábától Szentmiklóssyhoz, s innen Sagulyt érintve kornerre jut. A „parázs" helyzetek egész sorozatából ujabb korner Dudás hibájából. Takács mesteri trükkökkel átdolgozza magát a KAC védelmén, az utolsó pillanatban szerelt Dudás. A 37. percben Himmer beadását Takács nagy erővel kapu mellé lövi.
    A 39. percben Katzer Sípostól szöktetve kiugrik, egy-két szép dribling után áttolja a labdát a tiszta helyzetben levő Takácsnak, akinek bombaszerű éles lövését Varga fogja ugyan, de a labdát kiejti, mely kezéről a lábai között lassan átgurul a kapuvonalon. (1:1)
    A lassan gólba guruló labdát Saguly a mezőnybe akarja ruúgni, de méginkább a hálóba segíti. Kiegyenlítés után ujabb erőteljes Vasas támadások, Takács nehéz fordulatból élesen kapu fölé lő. Az utolsó percben a kispestiek vezetnek erőtlen támadást.

    A második félidőben

    a KAC széltől támogatva gyakran látogat át az ellenfél térfelére. Az iram végig egyenletes, csak az akciók nem olyan csillogók, mint az első félidőben. A nagy vehemenciával támadó Vasas csatárok már az első percekben góllal veszélyeztetnek.
    Az 5-ik percben Szentmiklóssy a két bekk között előreadja a labdát Takácsnak, aki szép csavart lövéssel megszerzi a vezető s egyuttal a győztes gólt (2:1).
    Az eredmény a KAC-ot nem csüggeszti, nagy lelkesedéssel nyomul fel kétszer is, majd kornert csikar ki, amely azonban Frei offszeidja miatt eredménytelen. A 11. perctől kezdve mindjobban meg-megujuló veszélyes Vasas támadások. Takács egyedül átdolgozza magát az ellenfél védelmén, de biztos gólhelyezését Dudás kornerra parírozza. A 24. p.-ben Szentmiklóssy szép lövése majdnem góllal fejeződik be, de a Varga által kapu elé ütött labdát Dudásnak ideje van „kikanalazni". Rottler kettős hibáját Király, majd Kutrucz korrigálja. A 31. p.-ben Szentmiklóssy szép lövését Varga kornerra menti. Dudás és Tóth összefejelnek, mindkettő gyengén megsérül. A 41. p.-ben Takács lövését Varga elereszti, a labda Himmerhez jut, aki az üres kapu mellé lövi. A 43. p.-ben Himmer egyedül lefut, tiszta helyzetben ismét a kapu mellé plasszírozta a labdát.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 14:53
    Vasas-KAC 2:1 (1:1)
    Hungária ut. Bíró: Gerö Ferenc.
    Vasas: Kutrucz—Király, Rottler—Pallós, Sípos, Kelchen— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    KAC: Varga—Saguly, Dudás— Gyurkovics, Tóth, Budai—Gresch, Bene, Frei, Morvai, Gulyás.

    Góllövők:
    (0:1) Gulyás (22 p.)
    (1:1) Takács (39 p.)
    (2:1) Takács (50 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.09.29.