magyarfutball.hu

Hungária FC - Vasas SC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 6. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Nela: 14.542

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.08, 16:56
    Hungária — Vasas 3:1 (1:0)

    Dátum: 1926.10.31., 14.30

    Határbírák: Hazai D. István, Szőke Sándor.

    Hungária: Kropacsek Ferenc — Kővágó Károly, Kocsis Ferenc — Rebró Béla, Kléber Gábor, Molnár György — Braun József, Kittl Gyula, Stofián János, Tritz Lőrinc, Jeny Rudolf. Tréner: Orth György.

    Vasas: Wimmer József — Klein II István, Rottler József - Remmer Lajos, Purczeld (Puskás) Ferenc, Király Tivadar — Brunecker Ottó, Reiner István, Jelinek Tivadar, Szentmiklóssy Béla, Himmer Rezső.

    Gólszerzők: Kittl 19., 62., Tritz 88. ill. Reiner 52.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.03, 23:32
    Hungária—Vasas 3:1 (1:0)

    A Hungária ezzel a győzelmével a bajnoki tabella élére került
    Hungária: Kropacsek — Kővágó, Kocsis — Rebró, Kléber, Molnár — Braun, Kittl, Stofián, Tritz, Jeny. — Vasas: Wimmer— Klein, Rottler Remmer, Purtzeld, Király — Brunecker, Reiner, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    A Vasasok kezdik a játékot, de a Hungária vezeti az első komoly támadást. Stofián hosszasan szökteti Jenyt, aki azonban nem éri el a labdát. A 3. percben Reiner húzott labdájával Brunecker lefutja a Hungária védelmét, beadása azonban túlhosszú. Himmierhez kérül, akinek éles, magas labdáját Kropacsek szépen húzza le a Vasas belsők elől. Rottler rosszul fejelt labdáját Stofián kapásból küldi a kapu mellé.
    Brunecker szép beadására Himmer és Reiner egyszerre futnak rá s a labda Himmer fejéről kevéssel a kapu mellé jut, Brunecker, szinte tetszés szerint hagyja faképnél Molnárt és Kocsist. Most a Hungária támadósora véteti észre magát és Tritz húszméteres szép lövését honorálja taps. Kővágó gikszere okoz emitt ijedelmet a Hungária kapuja előtt, majd Kleber 20 m-es magas labdáját védi Wimmer.
    A 19. percben Braun 25 méteres szabadrúgását Stofián a kapu elé fejeli, a labdára Rottler fut rá, de elcsúszik, mire Kittl ügyesen kiugrik s az ugyancsak elcsúszott Wimmer mellett könnyedén a hálóba helyezi a labdát, (1:0)
    A 21. percben Tritz 25 m-es bombája a kapufáról pattan vissza , Stofián kapásból kapu fölé vágja. Most a Hungária van frontban, Jeny tisztán kap egy labdát, de késedelmeskedik és a kifutó Wimmerbe lövi azt. Majd Braun beadását fejeli Sofián, de Wimmer biztosan fogja, a Vasasok balszárnyának támadása után Wimmer kapu fölé lő. Molnár hosszú szabadrúgását Wimmer védi.
    A 42. percben a Vasasok vezettek veszélyes támadást s Kővágó csak az utolsó pillanatban ment. A második félidő 2. percében Braun vezet támadást, beadását Stofián élesen a felső kapufára fejeli, az onnan visszapattanó labdát pedig Tritz kézzel fogja meg. A Vasasok ellentámadásából kornerhez jutnak, amelyből Reiner a kapu fölé lő. Kővágó hibájából Brunecker megszökik, de a beadást elhibázza.
    A 6. percben Kővágó újabb lyukat rúg, Himmer lefut, betolja a labdát Jelineknek, ez átadja Reinernek, akinek lapos plaszirozott lövése a hálóban akad meg. (1:1).
    Brunecker beadása látszik még veszélyesnek, de Szentmiklóssy elveszti a labdát. Tritz hosszú lövését Wimmer könynyért fogja. Braun 40 m-es szabadrúgásánál azonban majdnem baj van, mert Wimmer megcsúszik, már-már egyensúlyát veszti, mikor mégis talpon tud maradni és a veszélyes labdát parírozza. A 21. percben Brunecker támadása kornert hoz, melyből Jelinek mellé lő. Ezután lassan kint a Hungária fölénye erősbödik.
    A 23. percben Jenynek van jó helyzete, de lövés közben megcsúszik s így a biztos gólnak látszó sansz már-már kárbavész, mikor a védeni akaró Wimmer is megcsúszik, a labda a kapufát éri, onnan Kittl elé pattan, akinek lövése szintén nem sikerül megfelelően, de elég jó ahhoz, hogy az ellenkező kapufáról szépen lassan a kapuba guruljon. (2:1).
    A 28. percben Jelinek szöktetett labdáját Reiner fogja el, szép lövése azonban kapu mellé kerül. Braun hosszú labdája is a kapu mellé fut. A 30. percben Himmer félméteres offszájdról indul el, lefut és éles, lapos lövését csak a kapufa tudja fentartani, majd a visszapattanó labda Kropacsek zsákmányává lesz. A 31. percben eredménytelen Vasas-korner. A 38. percben Tritz gáncsa miatt megítélt szabadrúgást ugyanő lövi, Wimmer azonban paríroz.
    A játék ezután meglehetősen ellaposodik, mármár mindenki beletörődik az eredménybe, mikor a 43. percben Tritz áttöri magát a védelmen, kiadja a labdát Jenynek, aki nyomban visszajátsza azt s a nagyszerűen startoló Tritz kapásból a kapu ellenkező sarkába lövi a labdát. (3:1). Csakhamar vége a játéknak.

    Sporthirlap, 1926. november 2.