magyarfutball.hu

Kispest FC - Vasas SC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 2. forduló
játékvezető : Égner Kálmán
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.20, 23:35
    Kispest szép játékkal és értékes győzelemmel avatta fel újjáalakított pályáját

    Kispest-Vasas 3:2 (1:1)

    Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Mondovics, Csendes — Senkey II, Szabó, Jeszmás, Fürstner, Gulyás. — Vasas: Wimmer -Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer

    Bíró: Égner Kálmán.

    Kispest sporttársadalma ünnepet ült vasárnap. A Vasas—Kispest-mérkőzésre Budapestről átrándult sportközönség áhitatos csodálattal tekintett fel a pályán emelkedő impozáns tribünre, mint a városka áldozatkészségének szimbólumára. A mérkőzést ünnepi aktus előzte meg. A pálya közepén egybegyűlt játékosok előtt a Vasasok nevében Zala elnök tolmácsolta egyesülete üdvözletét és művészi kivitelű ezüstserleget nyújtott át a tribünt avató Kispest elnökségének. Az üdvözlő beszédre Kispest nevében Monda Sándor helyettes polgármester válaszolt és selyemzászlóval viszonozta az ellenfél figyelmességét.
    A tribünavató mérkőzés ünnepi külsőségeihez méltó volt a két csapat sportbeli teljesítménye. A 3000 főnyi közönség teljesen átadhatta magát a sport élvezetének. Kispest csapata pedig egy igazán értékes győzelemmel viszonozta közönségének áldozatkészségét.

    Kispest kezd
    és néhány percig tartó mezőnyjáték után erőteljes Kispest-támadás alakul ki, majd a kispesti kapu elé terelődik a játék és Himmert csak nehezen tudják leszerelni. . A 7. percben Szentmiklóssy labdáját Jelinek váratlan lövéssel továbbítja a kapura, a labda Dénesről a mezőnybe kerül és a résen álló Grünfeld megszerzi a Vasasok vezető gólját.
    A 38. percben Raix szabadrúgását Jeszmás átlépi, a hirtelen, ott termett Szabó azonban váratlan lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt (1:1).
    A félidő további részét eredménytelen, kispesti támadások töltik ki.
    A második félidő elején Jeszmás kezdeményezéséből több támadó akció adódik, ezek azonban Kővágó éberségén hajótörést szenvednek. Jeszmás fejes passzát Senkey tiszta helyzetben emberbe lövi. Kispest tovább is támad. Jeszmás és Senkey összjátékát a Vasas-védelem hiúsítja meg. Jeszmás bombalövése kapu mellé megy. A 10. percben Kispest offenzív akciója tumultust eredményez a Vasas-kapu előtt, a labda Klein lábáról saját kapujába pattan (2:1).
    A 26. percben Grünfeld labdája a kapuvonalon áll meg, Dénes elnézi és csak az utolsó pillanatban ott termett Wegner menti meg a kaput a góltól. Szentmiklóssy lövése teremt most pillanatnyi veszélyes szituációt, de ismét Wegner ment.
    A 34. percben Remmer taccsdobása Jelinek közvetítésével Himmerhez kerül, aki gyönyörű, lövéssel kiegyenlít (2:2)
    A győztes gólért hatalmas küzdelem indul meg. A 35. percben Fürstner tiszta helyzetben ront, de
    a résen álló Szabó újra vezetéshez juttatja csapatát (3:2).
    A Vasas minden erejével kezd, hogy egy pontot megmentsen, de a védelembe vonult Kispest szisztematikus védőjátékán minden támadó akció meghiúsul. Az utolsó percekben még Kispest próbálkozik támadásokkal, de Fürstner, majd Gulyás lövései eredménytelenek maradnak.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 10:15 (szerk.: 2018.12.01, 12:28)
    Sárkány-utca. 3000 néző Bíró: Égner

    Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Mondovits, Csendes — Senkey II., Szabó, Jeszmás, Fürstner, Gulyás.
    Vasas: Wimmer — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jelinek, Szentmiklósi, Himmer.

    0:1 Grünfeld (7 p.)
    1:1 Szabó (38 p.)
    2:1 Szabó (55 p.)
    2:2 Himmer (79 p.)
    3:2 Szabó (? p.)

    Nemzeti Sport, 1927.09.12.