magyarfutball.hu

Hungária FC - Vasas SC 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 13. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.13, 20:28
    Hungária—Vasas 6:0 (2:0)

    Hungária : Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider - Braun, Skvarek, Konrád, Hirzer, Opata. — Vasas: Szulik — Kővágó, Remmner — Szadovszky, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    A mérkőzés
    első veszélyes támadását a Vasasok vezetik. A balszárny átdolgozza magát, Szentmiklóssy magas lövése a felső lécen csúszik végig. . Hullámzó játék alakul, egyik oldalon Konrád, a másikon Szentmiklóssy vonja magára a figyelmet jó irányításával. Az 5. percben Braun először véteti, magát észre, hosszú éles lövésen keresztben süvít el a kapu előtt. Remek Hungária- támadásban résztvesz az egész csatársor, Hirzer azonban későn érkezik a befejezéshez. A Vasas jobbszárny ad feleletet,, a. centerezést-Fehér elfogja Jellinek elől, Néhány perces Vasas-fölény fejlődik, Fehért alaposan munkába veszik. A másik kapunál szabadrúgás, Szulik ököllel véd. Braun újra lő, Kővágó, a gólvonalról ment. Schneider elengedi Szehtmiklóssyt, hosszú lövése: hent ér célt. Újra nagystílű Hungária-támadás, Konrád Hirzert engedi lövéshez, a labda a kapu mellé surran. Opata lő, Szulik elvetéssel fogja. Skvarek a tizenhatosról szabadrúgást lő, ez is a kapu .fölé megy. Végre
    a 31.percben Schneider harminc méteres szabadrúgást ereszt meg, a labda a kapura száll,\'a mezőny leáll, a kapus ölbe várja a labdát, amikor a messziről száguldó Braun villanásszerűen besurran és élesen csúsztatott fejessel a mérkőzés legszebb gólját szerzi meg. (1:0).
    A 40. percben Konrád és Hirzer egymás mellett futnak, az emelt labdát Kővágó kézzé tartja fel. A megítélt tizenegyest Hirzer védhetetlenül helyezi a felső sarokba. (2:0).
    Közben:állandóan támadnak a Vasasok is. Remek, belső akciójuk biztató, Grünfeld azonban a kapu mellé lő, Szentmiklósssy átsiklik a védelmen, de kitűnő labdája offszájdon találja Bruneckert.
    A második félidőben teljesen megváltozik a játék képe. A Hungária nagy elánnal magához ragadja a kezdeményezést és döntő fölénybe kerül, Skvarek lövése keresztben megy el, majd ujabb akciót indít, kiszökteti Braunt, aki elhúz Remmer mellett és a gólba futna, ha a hátvéd nem ragadná meg a nadrágjánál. Braun magával hurcolja a hátvédet, a kornervonalon centerez,
    Hirzer futtában gyilkos lövést küld. Szulik elveti magát, a labda a kezéről a felső léc élére pattan, onnan azonnal a kapu elé. A bíró haladéktalanul gólt ítél. (3:0).
    Egymásután következnek a Hungária-, rohamok. Hirzer bombája, a kapufa mellett süvít el- Skvarek Braunt szökteti,aki tisztára játssza magát, éles lövése a vetődő kapus kezéről ezúttal is felpattan a fölső kapufára, s a befutó Konrád az üres kapu fölé jó. Állandó ostrom. Braun emelt labdája felső fát ér, onnan kornerre rúgják .Ezt Braun fejeli kapura, de Szulik a helyén van. Opata remek akciót vezet, hatalmas lövésést Szulik szépen védi.
    A 19. percben Braun szélsebesen lefut, visszajátszik Skvarekhez, aki a hatoson futtában maga előtt felkapja a labdát, majd kapásból nagy erővel az ellenkező kapufának lövi a labdát, amely onnan a gólba pattan. (4:0).
    A 23. percben. Rebró labdájával,
    Skvarek Konrádot szökteti, aki a félpályáról indulva remek taktikával fut a tizenhatosig,s ott a kifutó kapus felett a hálóba emeli a labdát. (5:0). .
    Állandó Hungária-ostrom. Belső támadásból Skvarek közeli lövését Szulik elvetéssel kornerre tolja.
    A 30. percben Schneider szökteti Hirzert, ez hirtelen Konrádhoz gurítja a labdát, aki futtában laposan küldi a balsarokba. (6:0).
    Végre enged-az iram és szóhoz jutnak, a Vasasok. Himmer centerezésére rosszul veti ki magát Fehér, de a mellette belépő Grünfeld is elhibázza a labdát, és a kapu mellé tolja.
    Brunecker szabadrúgást rúg. Szentmiklóssy kapásból a kapu mellé küldi. A finisben újra felnyomul a Hungária, több szép támadás erős lövésekkel végződik, de a szívós Vasas-védelemnek most már sikerül a további gólokat megakadályozni.
    Bíró: Széll László.

    Sporthirlap, 1928. február 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:18 (szerk.: 2018.12.09, 18:21)
    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider - Braun, Skvarek, Konrád, Hirzer, Opata.
    Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Szadovszky, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    1:0 Braun (31 p.)
    2:0 Hirzer (11-esből)(40 p.)
    3:0 Hirzer (? p.)
    4:0 Skvarek (64 p.)
    5:0 Konrád (68 p.)
    6:0 Konrád (70 p.)

    Bíró: Széll László.

    Sporthírlap, 1928.02.27.