magyarfutball.hu

Vasas SC - Hungária FC 0 : 7

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.28, 22:36
    Hungária--Vasas 7:0 (4:0)

    Az ismét reánk zúdult fagyhullámmal dacolva, mintegy kétezer ember kereste fel vasárnap, a hungáriaúti pályát. Tiszteletreméltó vállalkozás volt ebben a kegyetlen időben végigfagyoskodni néhány órát, de hát ilyen a vérbeli közönség: megkockáztatja a náthát, kacérkodik a még mindig itt settenkedő spanyol betegséggel, csakhogy végre már komoly csatát lásson.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Kléber, Wéber, Schneider — Jeckl, Molnár, Kalmár, Hirzer, Opata. — Vasas: Wimmer — Burger, Rottler — Fried, Buza, Remmer — Báder, Tomecz, Fröhlich, Száger, Himmer.

    A támadásokat nyomban kezdés után megindítja a Hungária.
    Hirzer kiszökik és kornerre szerelik A jeges talajon csúsznak, bukdácsolnak a játékosok, a küzdelemben egyelőre semmi szemrevaló nem adódik. Végre a Hungária balszárny vezet formás rohamot, Hirzer a fekvő kapusba robog, de baj nem esik.
    A 4. percben megint törtet a kicsi, Burger nagyot „luftol“ előtte, a labda Opatáé, aki lő, Wimmer pontosan a résen álló Jeckl elé ejti a labdát, csak be kell rúgni (1:0).
    Erre nekilendülnek a Vasas-belsők, Mandl elbukik Fröhlich előtt, a kifutó kapus szintén, ám az érkező Tomecz a biztos helyzetben szörnyet hibáz! Nyomban utána Jeckl fut le, szép centerét Kalmár a felső kapufának fejeli. Majd Opata veszélyeztet, a labda már-már a kapusé, de Hirzer odaér, lő, kapufa! Állandó Hungária-támadások, Jeckl ofszájdgólt fejelt. Végre feljön a Vasas is, Fröhlich lövésre jut, de labdája kapu mellé megy.
    A 17. percben Kalmár a félpályán kitör, hosszú labdájával Opata Hirzert szökteti, aki elé hiába fut a kapus, a gyengén rúgott labda is eléri az elhagyott hálót (2:0).
    Kalmár kitör, lövése felső kapufát ér. Majd csökken a Hungária lendülete, meglehetősen sűrű, de színtelen Vasas-támadások következnek. Nem veszélyesek. Csak egyszer kényszerül Fehér hosszú elvetéssel kornerre menteni.
    A 24. percben a félpályán indul Molnár támadása, a labda Kalmárhoz kerül, aki Hirzert szökteti és hiába lökdösi a balössszekötőt a mögötte futó Rottler, mert Hirzer a kifutó kapus fölött még így is eltalálja a hálót (3:0).
    Erre lehanyatlik a játék s egykét újabb Vasas-akció következik. Csak Jeckl szökik ki közbe, akit kornerre szerelnek. A Vasas-támadásokba már mintha némi tervszerűség költözne, amikor
    a 37. percben Wéber felszabadítórúgásával Kalmár kiszökik, az utolsónak eléje futó kapust is kicselezi , vagy 25 lépésről a gólba gurítja a labdát (4:0).
    Erre végre veszélyes rohamot vezet Himmer, centerét Fröhlich lövi, de védhetően. Utána Tomecz lő, erre már vetődnie kell Fehérnek. Volna Fröhlichnek még egy nagyon reményteljes helyzete, de a jégen felbukik. Ámde a szerencse menti a másik oldalon is a kaput, mert Fried "hazajátszott" bombája éppen csak hogy elkerüli.
    Szünet után sem változik a kép.
    Hungária fölény, óvatos, jeges játék.
    A balszárny van jóval többet játékban, Hirzer elől egyszer bravúros előrevetéssel ment Wimmer. Most Bottler veszélyezteti kornerre vágott labdájával a saját kapuját, majd ugyanő elgáncsolja a kiszökő Kalmárt. Tizenegyes: Mandl gyengén helyezett lövését Wimmer elvetéssel kornerre tolja! Kalmár most nagyon rosszul lő egy kecsegtető helyzetből, majd újra kitör, de a kapus eléje dobja magát.
    A 21. percben Rottler elkaszálja a szökni készülő Jecklet, amiért a Vasas-bekket kiállítják. Helyére Himmer jön hátra. Szabadrúgás is jár büntetésképpen, ezt Kléber lövi. A kapus Burger hátára öklözi a labdát, amit az ott termő Kalmár a hálóba kotor (5:0).
    Megint visszahanyatlik erre a játék. A Vasas tíz emberrel is szóhoz jut, Száger elől Fehér az utolsó pillanatban kapja el a labdát. Még néhány erőtlen Vasas-támadást vernek vissza a Hungárta-védők, aztán
    a 28. percben a mérkőzés legszebb gólja esik: Kléber szabadrúgását Wéber az embercsomó közepén helyezkedő Kalmárhoz stoppolja, aki hirtelen maga mögé Hirzernek játszik s a lendülő balösszekötő remek lövéssel vágja a labdát a jobbsarokba (6:0).
    A védelmek rossz percei következnek. Itt is, ott is izgalmas pillanatok. Az idegesség azonban felesleges, a csúszós talajon a csatárok is bizonytalanok. Hirzer és Schneider végre formás lövéseket küldenek, csak gyengén.
    A 35. percben Jeckl támad, centerét Himmer kézzel tartja fel. Némi tanakodás után most Kal- már áll a tizenegyeshez és előírásosan küldi a báló sarkába (7:0).
    A Hungária ura a játéknak mindvégig, de már csak félgőzzel dolgozik. Eredmény persze nincs is.
    Bíró: Boronkai Gábor.

    Sporthirlap, 1929. március 4.