magyarfutball.hu

Hungária FC - Vasas SC 8 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 7. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000
  2. Nemzeti Sport: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 19:22
    Hungária—Vasas 8:0 (3:0)

    Kalmár szenzációs vezérlete alatt kitűnően játszott a kék-fehér csatársor
    Góllövők: Kalmár, Kalmár, Kalmár, Kalmár, Molnár, Barátky, Kalmár, Molnár

    Hungária-út. 8000 néző. Bíró: Magyar.

    Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Kléber, Barátky, Schneider — Haar, Molnár, Kalmár, Skvarek, Hirzer. Vasas: Szulik — Remmer, Király - Willheim, Burger, Fried — Báder, Tóth, Tomecz, Fröhlich, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1928. november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 19:19
    Hungária—Vasas 8:0 (3:0)

    Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Kléber, Barátky, Schneider — Haar, Molnár, Kalmár, Skvarek, Hirzer. — Vasas:. Szulik — Remmer, Király —Wilhelm, Burger, Eried — Báder, Tóth, Tomec, Fröhlich, Himmer.)

    Tíz perec folyik a Hungária és Vasas-meccs, váltakozó támadásokkal. Most Haar kapja a labdát, előrekerül. Király keresztezi, de a szélső mellette előrepöcköli a labdát, maga is megkerüli és elhagyja Királyt, kicsit még a kapu felé fut, aztán erősen centerez. A labda a tisztán álló Kalmárhoz jut, aki ahogy kapja, lövi. Szulik hiába vetődik. Igazi profi gól volt!
    A 27. percben Barátky Molnárhoz passzol, az összekötő néhány lépést megy a labdával, aztán Haart szökteti. A Vasas-védelem elmarad Haartól, aki a 16-os vonal mellől ügyesen centerez, Kalmár hatalmasat ugrik, valósággal úszik a levegőben és fejével érinti a labdát, amely a következő pillanatban már a hálóban ül.
    A 38. percben a balodalon lendül támadásba a Hungária. Hirzer röpül Szulik kapuja felé, befelé kanyarodik, de csodálatos önzetlenséggel beadja a labdát, amit nagyon helyesen cselekszik, mert Kalmár most is helyén van és kapásból lőtt mesteri gólja védhetetlen.
    A második félidő 8. percében Hirzer, aki nem érzi jól magát, mérsékelt irammal viszi lefelé a labdát, mikor Fried a 16-os közelében hátulról elfaultolja. A szabadrúgást megint csak Hirzer küldi a kapu elé, az ott várakozó tömegből kiemelkedik Kalmár feje, homlokkal éri a labdát, mely a hálóba pattan. Ez ís nagyon szép gól volt.
    16. perc: Haar támad, bead, a bekkek és Kalmár küzdenek a labdáért, mely a távolabb álló Molnárhoz kerül, aki szorított lábbal kapura küldi. Szulik valószínűleg nem is látta ezt a gólt.
    A 18. percben Hirzer kornert rúg a Vasas ellen, a kapu előtt nagy kavarodás támad. Molnár egy lépésről pontosan Szulikba lövi a labdát, mely a kapusról jobbra pattan a taccsvonal felé. Haar azonban utána iramodik, visszahozza, Király későn indul, hogy szerelje a szélsőt, annak még van ideje centerezni, de lövése erős, átkerül Hirzerhez, a szélső középre vágja, onnan ismét hátra kerül Barátkyhoz. Barátky aztán nem sokat gondolkodik, élesen lő, Szulik dobja magát, de hiába, bent van a hatodik gól is. Az egész nem tartott tovább, mint ahogy mi ezt itt elmondtuk.
    Kalmár már a jobbszélen játszik, mert fáj a bokája és sérült és bepólyázott a kézfeje. Haar ment összekötőnek, Molnár a center. Ám Skvarek keresztpassza feledteti Kalmárral sérülését, Rárohan, Király és Fried hiába fogják közre, szédületesen erős lövéssel megszedi a hetedik gólt. A 31-ik percben.
    Egy perccel később a Vasas-kapu közelében Molnár elcsíp egy ártatlannak tetsző labdát és váratlan lövéssel beállítja a végeredményt.
    Ha a mérkőzést kritikai szempontból vesszük benekés alá, azt kell mondanunk, hogy a gólarány lényegesen túlzott és
    a Vasast nem a Hungária, hanem a fényesen diszponált Kalmár hengerelte le.
    Egy-két jó szót Magyar János bíró is megérdemel, mert korrektül, simán és a „bekiabálásokra" nem reagálva, szépen levezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1928. november 12.